DESANT MUZICAL IN IULIE

Dana Ene
In asteptarea caniculei prezise de meteorologi, ignorand total ploaia si temperaturile destul de tomnatice de afara, terasele bucurestene se pregatesc, totusi, de zor, in asteptarea evenimentelor muzicale din luna iulie. De fapt, desantul a si inceput, cu doua festivaluri: "B'ESTFEST" si "Rock the City". Dar cum exista si melomani nostalgici, carora le-ar placea la nebunie sa bea si o bere cand asculta un blues, visand la gradinile de vara ale Bucurestiului interbelic, cativa organizatori inspirati au aflat destinatii romantice, numai bune sa reinvie spiritul retro dupa care tanjim.

Parcul Herastrau
Mike Godoroja & Blue Spirit Band


Unul dintre acestea este Hard Rock Cafe, din parcul Herastrau, unde sambata, 9 iulie 2011, de la ora 22.30, veti avea parte de un concert Mike Godoroja & Blue Spirit Band, la care puteti asista relaxati, alaturi de familie sau de prieteni, in timp ce ascultati un concert de blues-jazz extraordinar. Un veteran al scenei romanesti, Mike Godoroja a gasit reteta unica de a tine mereu publicul in priza. El si trupa lui sunt foarte des invitati la "Hard Rock Cafe" si promit o seara extraordinar de placuta, pentru un final de saptamana cat mai departe de lumea dezlantuita si de asfaltul fierbinte al Bucurestilor. Alaturi de binecunoscutul Mike Godoroja, ii veti putea asculta pe: Luca Marius (chitara), Dan Stoica (chitara), Virgil Oprina (bas, clape), Marius Vintila (tobe). Intrarea este gratuita, insa recomandam rezervari telefonice pentru terasa la 021/206.62.61.

Teatrul de vara Herastrau
Narcotango


Dupa succesul din vara trecuta, Narcotango revine in Romania. Pe 12 iulie, incepand cu orele 20, argentinienii vor concerta la Teatrul de Vara din Herastrau. Au pregatit un show de exceptie, cu momente de dans, efecte vizuale si invitati surpriza. Directorul muzical al trupei Narcotango este Carlos Libedinsky, muzician, compozitor si producator argentinian care, pana sa gaseasca reteta potrivita pentru succes - tangoul -, a "valsat" cu rock-ul, pop-ul, blues-ul si chiar cu muzica medievala sau renascentista. Abia dupa anul 2000 s-a intors la stilul muzical fierbinte care a incendiat, la finalul secolului 19, suburbiile Buenos Airesului, luand mai apoi cu asalt intreaga lume. Carlos a reusit sa creeze o punte intre traditionalul tango si secolul 21.
Narcotango au primit nominalizari la Premiile Latin Grammy si Premiile Gardel in 2009, iar anul trecut au lansat albumul "Limanueva", nominalizat si el la Premiile Latin Grammy 2010, ca fiind cel mai bun album de tango. Ca urmare a succesului obtinut, trupa a pornit un turneu international in principalele orase din Europa, America si Argentina. Turneul ajunge si la Bucuresti, unde veti avea ocazia sa-i ascultati pe: Carlos Libedinsky (bandoneon), Mariano Castro (clape), Marcelo Toth (chitara), Fernando del Castillo (tobe si percutie), Juan Pablo Maicas (bas). Pretul unui bilet este de 100 RON, si le puteti procura online, de la bilete.ro, myticket.ro si Biletoo.ro sau din reteaua Diverta, Magazinul Muzica si chioscurile Adevarul.

Gradina de vara din Herastrau
Agurida Fantastica - Loredana si prietenii


Pe 13 iulie, la Gradina de Vara a teatrului Constantin Tanase din Parcul Herastrau va asteapta un alt concert senzational, cel al Loredanei Groza. Loredana nu canta singura, ci alaturi de prietenii ei, si isi propune, in stilul propriu, sa ofere: "O petrecere romaneasca, pentru mandre si flacai, cu muzica, fanfara, inima si suflet".
La cei 41 de ani, in plina forma artistica, Loredana si-a lansat anul acesta, pe 15 iunie, videoclipul 3D "Rain, Rain", care poate fi vizionat in cinematografele Hollywood Multiplex si la Cinema Pro, inaintea proiectiilor 3D. Pentru 13 iulie, artista promite un show unic, un mega-concert. "Va invit cu toata dragostea la "Agurida Fantastica", unde voi canta, alaturi de prietenii mei, atat melodii de pe banda Agurida, cat si piese de pe toate albumele mele, dar si cantece noi, cel mai nou single - "Monalisa", dar v-am pregatit si multe surprize tari...", a declarat artista.
Biletele sunt disponibile pe eventim.ro, myticket.ro, vreaubilet.ro si la casele de bilete ale Salii Palatului si Teatrului Constantin Tanase, precum si la Gradina de Vara Herastrau (doar in ziua concertului), la pretul unic de 50 lei.

Concert Maria Radu

Sambata, pe 16 iulie, Maria Radu revine si ea la Hard Rock Cafe, din Herastrau, cu hituri noi. Veti avea ocazia sa va bucurati din nou de vocea ei cu timbru special, capabila sa transmita emotie si sa creeze atmosfera, in acest frumos concert gratuit de vara. Va reamintim ca Maria Radu a fost backing vocal in Directia 5 si Timpuri Noi, a cantat in deschiderea concertelor lui Joe Cocker, Rod Stewart si Eros Ramazzoti; a colaborat cu Van Noizz, alaturi de care a scos hituri ca: "Vara in doi" si "Nu renunta"; in 2000 a cantat cu Vank o melodie care a avut mare succes, "Langa inima mea"; in 2004, ocupa locul II la Selectia Nationala pentru Eurovision, cu melodia "All this time" (compozitie proprie), iar in 2006 a lansat primul album solo, "M-am indragostit un pic".
Acum, artista pregateste un nou album, iar ultimul ei single se numeste "Zbor", si este o melodie romantica.
Pentru rezervari la terasa de la Hard Rock Cafe sunati la: 021/206.62.61.

Omara Portuondo si Orquesta Buena Vista Social Club la Bucuresti

Sambata, 30 iulie 2011, tot in Herastrau, de la ora 19, Omara Portuondo si Orquesta Buena Vista Social Club va asteapta la Teatrul de Vara. Artistii Buena Vista Social Club se simt din ce in ce mai bine in tara noastra, vizitele lor sunt tot mai dese, un lucru care ii bucura in mod deosebit pe iubitorii de muzica buna.
Nici Omara Portuondo nu este straina de scena romaneasca. Supranumita Edith Piaf a Cubei, si-a inceput cariera la 15 ani, ca dansatoare, la Tropicana Club. In 1952, alaturi de una din surorile ei si doua prietene, formeaza trupa Cuarteto Las D'Aida. Cuceresc repede lumea muzicala si ajung sa sustina turnee in SUA, ba chiar apar alaturi de Nat King Cole, la Tropicana. In 1959, si-a lansat primul album solo de jazz cu influente cubaneze: "Magia Negra". Oda dedicata lui Che Guevara, in 1974, "Hasta Siempre", i-a adus Omarei renume mondial. In 1996, a cantat in duet cu Compay Segundo, pe albumul "Buena Vista Social Club". Succesul a fost fulminant, au urmat turnee, care au inclus o serie de concerte, chiar si la Carnegie Hall.
In cadrul evenimentului de pe 30 iulie 2011, Omara va concerta alaturi de 14 instrumentisti cubanezi. Pe scena vor evolua si Havana Latin Band, Brazilian Girls, DJ Bidi, Tropical Dance Crew si MC Wilmark.
Biletele pentru acest concert pot fi achizitionate online, de la www.bilete.ro sau de la punctele de vanzare din Bucuresti: Metrou Unirii 1, Music Box (Str. Matei Basarab Nr. 16), French Bakery Lipscani (Str. Smardan Nr. 13). Preturile biletelor variaza, in functie de categorie, de la categoria VIP - 140 lei, pana la categoria a III-a - 70 lei.