Raspuns pentru GEORGE Z. - Galati, F. AS nr. 975 - "Diagnosticul meu: esofag Barrett"

Redactia
MIRCEA PEIA - specialist medicina complementara si reflexoterapie - Timisoara, tel. 0256/43.18.91, 0747/22.20.24

Daca, asa cum afirmati, "situatia este foarte grava, iar doctorii nu imi mai dau mari sperante in perspectiva apropiata", atunci, cu siguranta, afectiunea dvs. a ajuns in stadiul in care refluxul persistent al acidului gastric a afectat peretii esofagului, determinand dezvoltarea unui tesut (mucoasa) anormal (metaplazie), asemanator mucoasei gastrice sau a intestinului subtire.
Asa cum spuneam, metaplazia este generata de expunerile indelungate si repetate la acidul gastric (reflux gastro-esofagian) si, odata dobandita, aceasta afectare creste substantial riscul dezvoltarii cancerului esofagian. De altfel, in jur de 5% din persoanele care sunt afectate de boala de reflux esofagian dezvolta esofagul Barrett, cu potential neoplazic sau cu alte complicatii, de tipul laringitei, bronsitei sau pneumoniei de aspiratie. In mod normal, tratamentul pentru esofagul Barrett include schimbari ale modului de viata si medicatie pentru controlul refluxului gastric, precum si descoperirea si tratarea celulelor anormale (precanceroase) intr-un stadiu incipient.
Daca testele indica faptul ca ati dezvoltat o stare precanceroasa, cunoscuta ca displazie de grad inalt, cauterizarea tesutului anormal sau chiar excizia unei parti a esofagului pot fi necesare. Pentru persoanele cu simptome severe, medicatia este, in general, principalul tratament. Medicamentele folosite includ antiacidele, blocantele secretiei acide si inhibitorii secretiei de protoni, iar administrarea lor intra in competenta medicului dvs. curant. In cazul in care situatia reclama tratamentul chirurgical, trebuie stiut ca cel mai utilizat tip de operatie este fundoplicatura Nissen. Ea implica intarirea sfincterului esofagian inferior, prin infasurarea partii de sus a stomacului in jurul esofagului inferior. Deseori, operatia se realizeaza laparoscopic, cu caracter mai putin invaziv. Precizez ca tratamentul medicamentos si tehnica chirurgicala Nissen se adreseaza mai mult persoanelor cu BRGE (boala de reflux gastro-esofagian) si cateodata persoanelor cu complicatii consecutive acesteia, gen esofag Barrett.
Pentru a va putea recomanda un tratament naturist este necesar sa cunosc amanunte despre stadiul evolutiv al bolii dvs. (nu oferiti detalii), genul de tratament pe care l-ati urmat si, mai ales, daca in prezent afectiunea impune o abordare oncologica. Pentru lamurirea acestor particularitati, va rog sa ma contactati telefonic!

"Dupa o operatie de menisc, mi-a ramas o cicatrice urata"
(Raspuns pentru MARIA, F. AS nr. 975)


Aveti posibilitatea sa estompati cicatricea post-operatorie utilizand crema Elicina, produs natural, organic, inodor si incolor, cu absorbtie rapida. Produsa de firma Marko Med (tel. 0731/21.01.52 sau www. markomed.ro), crema Elicina se adreseaza persoanelor care prezinta cicatrice, acnee, riduri pronuntate, pete de la soare si varsta inaintata, vergeturi cauzate de graviditate. Proprietatile regeneratoare, nutritive si exfoliante ale produsului se datoreaza continutului de alantoina, proteine, colagen, elastina si acid glicolic.
Un efect similar se obtine utilizand Tinctura din muguri de plop (cataplasme), dupa care se aplica un unguent cu tataneasa sau unguentul Cimeosil. Sa auzim numai de bine!

RAVE ANGHEL - tel. 0727/32.08.71, www.naturremedium.blogspot.com

"Se poate vindeca cancerul de san cu laptisor de matca si polen?"
(Raspuns pentru D. T. - Iasi, F. AS nr. 946)
Mai nou, examenele mamare sunt evaluate dupa asa-numitul scor BIRADS (acronim pentru Breast Imaging-reporting and Data System). Pana la BIRADS 3, nu par sa existe pericole. Peste acest scor de evaluare, trebuie sa fim prudenti, insa chiar si cu produsele apicole ale caror virtuti terapeutice au trecut proba timpului si sunt de necontestat. Este si cazul dvs. Eruditii in domeniu, autori ai unor lucrari de specialitate prestigioase, au aratat ca: "In prezenta bolii canceroase, laptisorul de matca are un efect diferentiat: in stadii incipiente, prin acizii nucleici, este antineoplazic, dar in stadiile avansate, prin proprietatile regeneratoare, stimuleaza carcinogeneza". Din prudenta, eu nu recomand folosirea laptisorului de matca. Puteti folosi alte produse apicole: miere (in cazul in care nu aveti diabet), polen, propolis si alte produse fitoapicole cu efecte benefice, cum ar fi: Protonic+, preparat fitoapicol polivalent, bogat in vitamine, minerale si oligoelemente. De asemenea, va pot recomanda produse naturiste tipizate, necontroversate si fara nici un risc cum ar fi Citonat - produs antitumoral, antimutagen, induce apoptoza (distrugerea) celulelor tumorale, Agaricus - stimulent imunitar puternic, antitumoral si antimutagen, Interferonat - un imunomodulator eficient, prin stimularea secretiei de interferon, Spirulina cu extract total de catina, cu rol in reglarea si echilibrarea functiilor metabolice, avand si un bun efect antitoxic, Hypertum - o combinatie miraculoasa de plante autohtone din flora spontana care stimuleaza imunitatea ajutand organismul sa faca fata solicitarilor la care este supus pe parcursul terapiei bolilor tumorale, Fructoborat de Calciu, cu proprietati antitumorale, anticanceroase si de inhibare a proliferarii celulelor canceroase, incetinind sau stopand evolutia lor. Va mai pot recomanda o alimentatie bogata in proteine vegetale, soia, grau incoltit, naut, fasole, mazare, nuci, castane, alune, sucuri din morcov, sfecla rosie, mere, patrunjel, plantute de orz pana la 10 cm, spanac; ceaiuri depurative, detoxifiante, antitumorale. Consumati apa de izvor, nu cea tratata de la retea, alimente sanatoase fara grasimi animale si e-uri, fara zaharuri concentrate si alte chimicale.
Va doresc sanatate!

VALERIU MUNTEANU - str. Giuseppe Verdi nr. 6a, ap. 3, Timisoara

"Ce tratament naturist pot lua pentru coxartroza si gonartroza?"
(Raspuns pentru C. CHITU - Calimanesti, F. AS nr. 973)


Va inteleg suferinta, accentuata si de faptul ca nu puteti beneficia de tratamentele antireumatice interne, cu medicamente antiinflamatoare, deoarece aveti si ulcer duodenal, situatie in care administrarea unor asemenea medicamente ar putea genera o hemoragie deosebit de periculoasa.
Va raman, in consecinta, doar tratamentele externe. Va propun sa incercati Crema Doctor Boici, realizata de firma "Exhelios" Timisoara si care are in compozitie substante active din spanz, castan salbatic si ienupar.
Aceasta crema, pe care o puteti gasi in farmacii sau la magazinele de produse naturiste, o veti aplica pe zonele dureroase, de trei ori pe zi, contribuind la reducerea durerilor prin actiunea ei antiinflamatoare, vasoregulatoare si de stimulare a circulatiei capilare.
Este accesibila ca pret, ca de altfel si unguentul cu Fenilbutazona, produs in tara, pe care il puteti gasi in farmacii si care datorita proprietatilor sale antiinflamatoare puternice, va poate fi, de asemenea, util.
Locuind in Calimanesti, aveti marele avantaj de a fi aproape de Baile Govora, o localitate ale carei tratamente balneare sunt deosebit de eficiente, ca de altfel si procedurile de fizioterapie asociate lor.
Fiind pensionara, sper, totusi, ca veti putea gasi sprijinul necesar pentru a putea beneficia de aceste tratamente, care pot avea efecte benefice spectaculoase si in cazul dvs. Va doresc multa sanatate!

"Am o rana in talpa, dupa ce am cauterizat o batatura"
(Raspuns pentru MIULESCU PETRUTA - Bucuresti, F. AS nr. 975)


Din scrisoarea adresata de dvs. revistei am retinut faptul ca insuccesul tratamentelor aplicate de dvs. pana in prezent cu diverse unguente s-ar datora, potrivit concluziilor formulate de un medic specialist dermatolog, dificultatii "refacerii tesuturilor pielii" dupa cauterizare.
Sper sa va pot recomanda chiar tratamentul eficient care sa raspunda acestui deziderat. Este vorba de unguentul Epitelin, produs de firma "Exhelios" Timisoara, pe care il puteti gasi in farmacii sau la magazinele de produse naturiste.
Unguentul contine principii biologic active din flori de musetel (Matricaria Chamomilla), flori de galbenele (Calendula Officinalis) si ulei din seminte de luminita-noptii (Oenothera biennis). Se aplica de 2-3 ori pe zi pe zona afectata a pielii. Efectele sale sunt chiar cele mult asteptate de dvs., legate de proprietatile regenerante deosebite, epitelizante si cicatrizante, care il recomanda in cazul ranilor, escarelor, arsurilor, eczemelor, degeraturilor si intepaturilor de insecte.
In consecinta, daca ranii respective nu i se asociaza eventuale stari infectioase sau daca nu cumva dvs. suferiti si de diabet, situatie in care ranile sunt mai greu vindecabile, fiind deci vorba numai de necesitatea refacerii tesuturilor, veti obtine vindecarea mult asteptata. Va doresc succes.