PUTEREA RUGACIUNII

Cititor Formula AS
"O ghilotina peste viata mea"

Povestea mea a inceput in iulie 2009, cand, in urma unei ecografii la san, doctorul mi-a spus sa merg urgent sa-mi fac o biopsie. Am fost. Diagnosticul a cazut ca o ghilotina: cancer de san. Au urmat operatia, tratamentul cu chimioterapie si radioterapie.
Inca din primul moment, am stiut ca singura speranta este Dumnezeu. Ca numai El ma poate salva. Citeam "Formula AS" cu regularitate, si din paginile revistei aflasem de minunile Sfantului Nectarie, de Manastirea si biserica "Radu Voda" din Bucuresti, unde se gaseste o mica particica din mana Sfantului.
Eram dezorientata si infricosata. Imi doream sa ajung la racla Sfantului si sa-l rog sa ma ajute sa trec peste acest dezastru din viata mea. Apoi, intr-o seara, inainte de culcare, l-am rugat pe Sfant sa ma ajute sa ajung la moastele lui. Nu stiu daca a doua sau a treia zi, sotul meu, venind acasa de la serviciu, mi-a spus ca un prieten urma sa plece la Bucuresti si se oferea sa ne ia cu el.
Am plecat cu inima plina de speranta. Biserica m-a impresionat foarte mult. Atat de frumoasa, atat de mare si, totusi, cu atata liniste in ea! O liniste promitatoare de bine. Ingenuncheata in fata sfintelor moaste, m-am rugat Sfantului Nectarie sa ma ajute sa trec peste aceasta grea incercare a vietii mele. Parintele, care tocmai terminase sfanta liturghie, mi-a spus sa nu deznadajduiesc, ci sa ma rog cu credinta, fiindca rugaciunile la Preasfanta Fecioara si la Sfantul Nectarie fac minuni. De atunci, in fiecare zi am citit Acatistul Sfantului Nectarie, si seara, Paraclisul Maicii Domnului, implorand-o pe Maicuta cea sfanta si pe preabunul Sfant Nectarie sa aiba mila de mine si de familia mea si sa nu ne paraseasca.
A urmat un an greu, cu incercari grele. Dar, desi aveam 40 kg si multi se intrebau cum voi trece peste aceste incercari, Domnul Dumnezeul nostru a facut minuni si m-a ridicat si m-a ajutat sa trec peste ele.
Mai mult, citisem despre icoana Maicii Domnului vindecatoare de cancer, Pantanassa, de la Muntele Athos, care avea reproduceri si in tara, dar nu gaseam nici o posibilitate de a ajunge la nici una din acestea. Intr-una din zile, cand mergeam la Cluj, am vazut langa Teius un indicator spre Manastirea Rameti. Mai vazusem indicatorul, dar de data asta, l-am rugat pe sotul meu sa ne abatem cei 18 km din drum si sa vizitam manastirea. Cand am intrat in biserica, am cazut in genunchi, uimita: in fata mea era sfanta icoana pe care o cautasem saptamani intregi pe internet - Pantanassa.
Cred ca nimic nu este intamplator. Ca Dumnezeu, Maica Domnului, Sfantul Nectarie, ne asculta rugaciunile si ne intind mainile cand suntem mai necajiti.
Scriu aceste randuri pentru a-i multumi bunului Sfant Nectarie si Maicii Domnului ca nu m-au parasit, ca desi nu sunt vrednica de bunatatea lor, puterile ceresti mi-au aratat mila si ajutorul lor. Dumnezeu ne ajuta daca avem vointa de a-L gasi, de a ne ridica ochii spre El, de a-i implora mila si iertarea Sa.
LARISA - Targu-Jiu

Imboldul

Stimata redactie,
Va scriu aceste randuri cu bucuria in suflet ca existati, iar la ora actuala sunteti singurul ziar din tara care merita a fi cumparat. Va citesc revista din anul 1997, saptamana de saptamana, si in toata aceasta perioada, pentru sufletul meu ea a insemnat un balsam. Cand deschid ziarul, prima rubrica pe care o citesc este cea legata de viata spirituala, deoarece acum, in timpurile zbuciumate pe care le traversam, singurul lucru care ne mai ghideaza este credinta in Dumnezeu si speranta in ajutorul sau divin, iar daca pierdem si aceste lucruri, si noi suntem pierduti. M-am decis sa va scriu aceste randuri, deoarece doresc sa aduc multumire Sfantului Nectarie, acest sfant asa de puternic, mare facator de minuni.
Incepeam mereu sa ma rog Sfantului Nectarie citind Acatistul lui, iar dupa o anumita perioada, incetam sa mai citesc. Dar exact in timpul cand eu incetam rugaciunile, in ziarul dvs. apareau articole de multumire adresate sfantului, si atunci, sub indemnul lor, incepeam din nou sa ma rog. Lucrul acesta s-a intamplat de mai multe ori si am inteles ca prin dvs. Sfantul Nectarie ma chema la rugaciune.
Anul trecut, la un control ecografic, am descoperit un chist ovarian pe ovarul drept (luna octombrie 2010). N-am dat importanta, dar anul acesta, in luna mai, acest chist era mult mai mare. Timp de doua luni si jumatate am urmat un tratament, si tot atata timp am citit Acatistul Sfantului Nectarie, rugandu-l sa ma ajute sa scap de o eventuala interventie chirurgicala. La ultimul control ecografic, cel de pe 7 iulie 2011, atunci cand am intrebat medicul cam ce dimensiuni mai are acel chist, spre bucuria mea, mi-a confirmat ca disparuse total. Rugaciunea se implinise. M-am bucurat ca bunul Dumnezeu, prin Sfantul Nectarie, m-a ajutat, ca de fiecare data cand i-am cerut sprijinul.
As dori sa-mi permiteti sa dau un sfat tuturor cititorilor acestui minunat ziar, celor bolnavi, necajiti si suparati de aceste timpuri grele pe care le traim: rugati-va bunului Dumnezeu si Sfantului Nectarie, puneti-va nadejdea in ajutorul sau divin si veti vedea ca nu veti fi uitati.
LUMINITA B. - Braila

"Peste tot am gasit usi deschise"

Draga "Formula AS",
As dori sa imi incep mesajul prin a va multumi ca existati si ca de-a lungul timpului v-ati pastrat verticalitatea. Si eu, si mama mea suntem fidele cititoare ale revistei "Formula AS" si datorita dvs. a intrat in viata noastra Sfantul Nectarie. De cate ori am citit Acatistul si m-am rugat Sfantului Nectarie, m-am simtit mai linistita si mai aparata, peste tot pe unde am avut nevoie sa merg, am gasit usi deschise. Ma simt mai puternica si stiu ca voi trece peste toate. Le recomand tuturor oamenilor care trec prin diferite situatii grele, care par fara iesire, sa citeasca Acatistul Sfantului Nectarie si vor vedea ca le va usura durerea si se va ivi o cale de a iesi din necaz.
Sa incercam cu totii sa fim mai buni si sa ne intoarcem fata catre Dumnezeu, caci El nu ne va lasa!
TATIANA LUNGU

"Ajuta-ma sa am grija de Nectaria, asa cum iti place tie"

L-am descoperit pe Sfantul Nectarie la Manastirea "Radu Voda", intr-un moment de mare cumpana, dupa un diagnostic de sleroza in placi in observatie. Mi-a fost ingrozitor de greu, si numai bolnavii de aceeasi boala pot intelege prin ce-am trecut, dar, dupa ce am inceput sa ma rog Sfantului, mi-a fost mult mai bine. Am citit din minunile sale si am inceput sa nadajduiesc si eu la o minune. Dupa doi ani, am avut sansa sa ajung pe insula Eghina, unde l-am rugat pe Sfantul Nectarie sa ma ajute sa am un copil, chiar daca am aceasta boala grea. Cu toate ca neurologul imi interzisese, am ramas insarcinata si acum am o fetita de doi anisori care ii poarta numele Sfantului Nectarie. In primul rand, vreau sa-i incurajez pe bolnavii cu scleroza in placi. Simptomele mele sunt aceleasi ca inainte de sarcina, dureri si amorteli, dar au devenit suportabile, nu s-au agravat, iar pe perioada sarcinii disparusera cu totul. Sarcina a fost usoara, chiar daca am fost imobilizata la pat din cauza unui serclaj pe care a trebuit sa-l fac din luna a cincea. Le incurajez pe toate femeile care doresc un copil si nu reusesc, sa il roage pe Sfantul Nectarie si sa ii promita ca vor da copilului numele sau, si atunci copilul va veni negresit.
Sfinte Nectarie, te iubesc si iti multumesc, ajuta-ma sa am grija de Nectaria, asa cum iti place tie.
Cu mult drag,
Mama Nectariei

(Reproduceri dupa picturi murale de la Manastirea Moldovita)