"Va sugerez o antologie cu cele mai bune texte din "Formula AS""

Cititor Formula AS
Doamna Sanziana Pop,

Imi vine greu, dar trebuie sa va marturisesc ca, de o lunga perioada de timp, eu, om batran, care tin cu sfintenie zilele de post din an, am ajuns, din cauza dvs., in impas. In fiecare vineri "consum", fara sa ma pot abtine, ceva "de dulce": "Formula AS". Dar mi-am zis: iau asupra mea pacatul pentru ca merita. Poate ca nu m-as fi destainuit, daca nu aveam un gand care de mult ma bantuie, si acum, apropiindu-se momentul, trebuie sa vi-l impartasesc.
Faptul ca sunt cititor al revistei de la primul numar, ca sunt colaborator ocazional si ma banuiesc printre decanii de varsta (pasind binisor in al 8-lea deceniu) ai fidelilor dvs. admiratori sunt argumente care pot pune intr-o lumina favorabila - demna de luat in seama - propunerea mea.
Gandind in perspectiva unui viitor apropiat, banuiesc ca numarului 1000 al revistei intentionati sa-i dati un caracter festiv, mai ales ca va aparea in jurul sarbatorilor de iarna. Si e normal sa fie asa. Cand, in aceasta perioada, efemeritatea publicatiilor tinde sa devina o moda, "Formula AS" va atinge, datorita eforturilor si inteligentei dvs. si a colectivului redactional, memorabilul nr. 1000. Ati putea marca evenimentul insotind acest numar cu ceva de exceptie. V-as sugera in acest sens o Antologie in care sa selectati cele mai bune texte care de-a lungul anilor au aparut in revista, intr-o anume rubrica cu "lipici" la cititori. Sunt destule astfel de rubrici, dar eu va amintesc una care si-a pastrat intact profilul si-a devenit, in timp, o oglinda fidela a legaturilor calde, prietenesti, de inima, dintre redactie si cititori. Ma refer, mai exact, la rubrica: "Din lumea necuvantatoarelor", de unde puteti alege, nu fara greutate, un numar de texte care, frumos ilustrate, pot alcatui un volum de exceptie, care va fi primit, nu ma indoiesc, cu bucurie de cititori.
In functie de situatia financiara, ati putea oferi cartea gratis (ca un premiu de fidelitate) sau ridicand un pic pretul revistei (ceea ce n-ar supara pe nimeni).
In ce ma priveste, va dau "pontul" gratis. Ba nu! Negociez... Va costa un exemplar cu autograf. (Ghiciti al cui!)
Cu toata dragostea,
ILIE FLOREA - str. Becatei 4, bl. R4, sc. C, ap. 139, sector 3, Bucuresti, tel. 0728/35.99.57