LEACURI DE LA CITITORI

Cititor Formula AS
- De la lume adunate si-napoi la lume date -

Unguent contra tuturor durerilor

Palaria-sarpelui, muscarita (Amanita muscaria). Este bine cunoscuta ciuperca otravitoare cu palarie rosie si buline albe. Se foloseste numai pe cale externa si nu prezinta nici un pericol, daca dupa manipularea ei ne spalam pe maini.
Reteta: se taie marunt o ciuperca cam de 15 cm si se pune intr-o sticla de 500 ml, care apoi se umple cu spirt medicinal, vodca sau tuica. Se astupa bine si se lasa 30-45 zile la intuneric, intr-un mediu constant ca temperatura. La tara, se ingroapa in gunoi de grajd pentru 30-45 zile. Se va obtine un gel care se aplica local pentru calmarea durerilor: gonartroza, dureri de coloana etc. Este mai otravitor decat spanzul, din care s-a produs Boicilul sau gelul antireumatic, care se fabrica acum la firma "Exhelios" Timisoara.
Pana in prezent, nu s-au semnalat accidente provocate de palaria-sarpelui, nici daca se aplica pe piele cu leziuni. Semnul intoxicatiei este voma. Se ia in acest caz carbune medicinal. Dar repet, de sute de ani, nu s-au semnalat accidente, daca ea a fost folosita extern.
Nu uitati: administrata intern, muscarita poate fi mortala.
EUGEN GIURGIU

Baie de rinichi cu patrunjel

Anii trec si rinichii nostri filtreaza sangele inlaturand sarea, otravurile si alte substante nedorite care intra in corpul nostru. Cu timpul sarurile se acumuleaza si e nevoie sa-i curatam. Cum se face asta? Este foarte simplu. Luati un manunchi de patrunjel si spalati-l bine. Apoi il taiati marunt si puneti-l intr-un vas. Turnati apa rece peste el si lasati-l sa fiarba timp de 10 minute. Lasati-l sa se raceasca, strecurati si puneti intr-o sticla curata, pe care o veti pastra in frigider. Se bea un pahar pe zi. Veti observa ca toata sarea si otrava acumulate in rinichi se elimina prin urina. Patrunjelul este cunoscut ca cel mai bun tratament pentru rinichi si este natural.
Anonim

Tratament pentru copiii care fac pipi pe ei in somn

Solutia a fost propusa de regretatul doctor Pesamosca, in 1987, si a fost aplicata cu succes in doua cazuri pe copii de 12 si respectiv 14 ani. Inainte s-au incercat pe ei tot felul de solutii, fara nici cel mai mic rezultat. Domnul doctor spunea ca problema este de la creier si ca este vorba de o intarziere de dezvoltare neuronala. Trebuie format un automatism de comportament inconstient, atunci cand iti vine sa urinezi, si anume, acela de a nu urina imediat ce iti vine.
Exercitiul este urmatorul:
* Atunci cand iti vine sa urinezi, sa nu te duci imediat la toaleta, ci sa te tii, fara sa te mai gandesti la asta, pana uiti.
* Atunci cand a disparut (sau s-a diminuat) nevoia de a urina (in aproximativ 5 minute) te duci la toaleta si faci pipi fortat. Acest exercitiu, abtinerea, nu trebuie sa dureze mai mult de 5 minute, pentru a evita alte probleme. Rezolvarea a aparut la o luna de la aplicare, in ambele cazuri amintite mai sus.
GABRIEL

Retetele mele pentru ciocuri in calcaie, ulcer, varice si angina pectorala

Va recomand cateva retete pe care le-am folosit de-a lungul vietii, cu un efect deosebit.
* Pentru cioc (bumb sau cui) in calcai am facut bai fierbinti la picioare cu sare gema (dar mai buna ar fi iodata), cam o saptamana, si mi-a disparut ciocul (se pot prelungi baile, daca mai este necesar, sau se repeta dupa o pauza de doua saptamani, daca este cazul).
* Pentru dureri de stomac (eu am ulcer duodenal). Se cumpara samanta de in de la magazinul de seminte (nu de la plafar, caci este tratata). Se pune o lingura si jumatate de seminte intr-o cana, se pune apa si se spala. Apa se schimba de 2-3 ori, pentru a se spala de praf (samanta iese deasupra). Totodata, se inmoaie semintele si se pot mesteca. Ce ramane in cana, 2-3 lingurite de seminte, se mananca tot (altfel mucegaiesc repede). Se mesteca. In contact cu saliva, se face un pansament care imbraca stomacul, bila si ficatul, si trece durerea. Regleaza si scaunele, in special in caz de diaree. Semintele nu se consuma tot timpul, ci numai la crize, iar pentru hipoaciditate, se consuma apa minerala, nu sucuri din magazine, ca nu sunt bune (faci cancer de la ele).
* Pentru varice (circulatia proasta a sangelui) se face alifie de galbenele in casa, ca-i mai buna decat cea din comert. Cumperi 1/2 kg osanza de porc, o topesti si scoti jumarile. In untura ramasa se pune un pumn de flori de galbenele proaspete (sa aiba si un pic de codita) si le fierbi pe foc mic, timp de o jumatate de ora. Dai cratita afara (in balcon) ca sa se raceasca. Dupa ce s-a racit, inainte de a se slei, scoti florile din untura cu o strecuratoare si le lasi sa se scurga (le si presezi). Apoi le intrebuintezi ca prisnita pe locul dureros, puse intr-un tifon. Pui untura intr-un borcan (tot inainte de sleire), ii pui capac si pui in frigider. Cand te dor varicele sau venele, faci frectie cu aceasta alifie. Mergi pe vena de la laba piciorului pana sus, la stinghie. Apoi bandajezi piciorul cu fase, iar laba piciorului o pui intr-o punga si tragi un ciorap pe piciorul impachetat, pentru a nu murdari cearceaful noaptea. Dimineata, dai bandajele jos si stergi piciorul cu o carpa de bumbac. Totodata, stergi si foliile de plastic si le usuci. Faci acest tratament cel putin 3 zile, daca nu o saptamana.
* Pentru angina pectorala si cardiopatie ischemica se face vin pentru inima. Se folosesc 10 radacini de patrunjel cu tot cu frunze, 1 l de vin de la tara si 300 g miere de albine, de salcam de deal, nepoluata. Cum procedezi: dai radacinile de patrunjel pe razatoarea mare (ca pentru ciorba) si tai si frunzele, care se pun apoi in vin, pana ramane la jumatate cantitatea. Se adauga apoi mierea de salcam, care trebuie sa fie de culoare galbuie-transparenta (cea incolora nu este recomandata). Se mai fierb impreuna pe foc mic 1-2 minute. Dupa ce preparatul s-a racit, se pune in borcane, astupandu-se ermetic. Se foloseste in felul urmator: 3 linguri zilnic, inainte de mese.
Doamne ajuta!
IONICA MARIA - Iasi

Reteta rapida pentru psoriazis

Acum 10 ani am avut psoriazis. Bunica mi-a dat o reteta cu 4 plante, am baut ceaiuri si nu mai am psoriazis nici in ziua de azi. Ceaiurile se beau timp de 21 de zile. Se fac din: levantica, pelin, cimbru si menta, in parti egale. Sanatate, si dati mai departe reteta, care este exceptionala. Regimul alimentar trebuie sa fie alcalin, altfel n-are nici un efect.
NICOLETA - e-mail: adnana.nana@gmail.com

Doua retete naturiste impotriva tumorilor

1. Reteta tibetana
Aceasta reteta a fost gasita in 1972, intr-o manastire budista din Muntii Tibetului.
Mod de preparare: intr-un borcan de sticla se pun 350 g de usturoi zdrobit, peste care se toarna 220-250 g alcool de 95gr., rom sau vodca. Borcanul se inchide ermetic si se pune in frigider timp de 10 zile. In cea de-a 11-a zi, se filtreaza totul cu o strecuratoare foarte fina sau cu tifon. Lichidul obtinut se toarna in acelasi borcan si se pune inca 2 zile in frigider. Dupa aceasta perioada, remediul este gata pentru tratament (picaturile se pot lua cu putin lapte sau apa, inainte de a incepe sa mancam), dupa cum urmeaza:

Numar de picaturi:
Ziua mic-dejun pranz cina
1. 1 2 3
2. 4 5 6
3. 7 8 9
4. 10 11 12
5. 13 14 15
6. 16 17 18
7. 12 11 10
8. 9 8 7
9. 6 5 4
10. 3 2 1
11. 15 25 25
12. 25 25 25
Se va continua cu cate 25 de picaturi, de trei ori pe zi, pana la terminarea intregii cantitati.
Terapia nu se poate repeta decat o data la 5 ani! Acest preparat din extract de usturoi curata organismul de grasimi si pietre, imbunatateste metabolismul si toate vasele sanguine (re)devin elastice. Regleaza greutatea corpului, topeste cheagurile de sange, vindeca diafragma miocardica bolnava, arterioscleroza, inapetenta (lipsa poftei de mancare), sinuzita, hipertensiunea, bolile bronho-pulmonare, face sa dispara artritele, artrozele si reumatismul. Vindeca gastritele, ulcerele de stomac si hemoroizii, absoarbe orice fel de tumori externe si interne, vindeca diferitele tulburari de vedere si auz, impotenta. Are efect benefic asupra intregului organism.
Atentie: Alcoolul nu trebuie sa contina alte substante (clorura de benzalconiu sau metanol).

2. Reteta cu Aloe Vera
Este reteta unui calugar franciscan din Brazilia, Fratele Romano.
Reteta pentru vindecarea cancerului: 1 kg de miere de albine, 2 frunze mari sau 3 frunze mai mici de Aloe Vera (planta crescuta natural, fara substante chimice), 3 linguri de coniac, whisky sau tuica (ca dilatator). Se sterge praful de pe frunze si spinii se indeparteaza. Apoi, planta se taie in bucati mici. Se introduc toate elementele intr-un mixer si se mixeaza, pana se face o pasta vascoasa. Astfel se poate deja intrebuinta. Se pune in frigider. Nu trebuie sa se scoata partea exterioara a frunzei si nici sa nu se treaca prin sita. Calugarul Romano ne da sfatul ca trebuie luata o lingura mare de 3 ori pe zi, cu 15 minute inainte de fiecare masa. Aceasta cura trebuie sa dureze cel putin 10 zile, si numai daca analizele arata ca nu ati avut rezultate, trebuie intrerupta, daca nu, se continua pana la vindecarea completa. Calugarul brazilian a tratat zeci de persoane. El zice ca reteta nu doar trateaza cancerul, ci si il previne.
MIRUNA - e-mail: miruna736@yahoo.com