"Multumesc ca-mi oblojiti ranile sufletesti"

Cititor Formula AS
Draga redactie,

Ma alatur si eu tuturor cititorilor care va scriu si va multumesc ca existati. Ani de zile de la aparitie si cat am locuit in Bucuresti, imi cumparam revista de la chioscuri. De cand am fost sortita, prin unele imprejurari, nedorite de mine, sa locuiesc in Franta, lucrurile au devenit complicate. Un timp am gasit revista in fata bisericii ortodoxe din rue Jean-de-Beauvais, a carei membra sunt. Cineva isi facuse o mica afacere si aducea ziare din Romania, printre care si cateva exemplare ale revistei. Eram si sunt fidela bisericii, dar trebuia sa ma duc foarte devreme, ca revista se vindea repede. Afacerea n-a mers. Si cum la chioscurile din Franta nu gaseam revista, o prietena din Bucuresti m-a abonat si am continuat sa ma tot abonez, dupa cum vedeti, ani in sir. Exemplarul meu circula pe la cateva persoane, il recuperez cu greu. Dar e bine. Cum sunt foarte in varsta, ma tot ajuta prietena din Bucuresti si imi reinnoieste abonamentul. Ba imi trimite si unele medicamente specificate de cititori in revista, ca fiind eficace pentru unele nevoi.
Citesc cu interes articolele din revista, mai ales cele cu continut istoric, chiar putin nationalist, legate de locurile locuite de daci, celti, romani. Cred ce scrieti! Articolul lui Vasile Lechintan cu Rosia Montana l-am xeroxat in cateva exemplare. Am discutat continutul cu preotul nostru Constantin Tarziu si cu inca cateva persoane din comitet. E bine sa luam si noi de aici atitudine, privind legea Arhivelor Nationale. Si fata de amendamentele maghiare. De aici, de departe, vedem si intelegem mai bine ce urmaresc "prietenii nostri maghiari". Oare conducatorii, politicienii nostri de ce raman indiferenti? Platim prea scump participarea lor la guvernarea statului roman. Articolele, interviurile d-lui Ion Longin Popescu ne lamuresc multe lucruri. De fapt, multi de aici (din cei cunoscuti de mine) ne-am abonat la TVR International, prin satelit. Urmarim cu nesat stirile din tara, cele bune, dar si cele rele. Dar revista "Formula AS" ne furnizeaza mult mai multe stiri din mai multe domenii.
Multumesc intregului colectiv ca-mi oblojiti ranile sufletesti! Dumnezeu sa va calauzeasca si sa va ajute si in anul ce a inceput.
GEORGETA CALINESCU - Paris, Franta