Mistretii si plutoanele de executie

Ion Longin Popescu
Potrivit psihiatrului Florin Tudose, vanatoarea a devenit, in zilele noastre, "un teren de descarcare a unei violente sanguinare extraordinare".

Capodopere ale naturii, precum caprioarele, cerbii, mistretii, sunt ucise in serie de veritabile "plutoane de executie". O astfel de formatie de tragatori de elita a invitat si baronul Ion Tiriac zilele trecute, pe domeniul sau de la Balc. Motivand ca oaspetii sunt mari figuri ale business-ului european, indragostiti de frumusetile patriei noastre, fostul as al tenisului, uitand cu totul de nobletea Cupei Davis, si-a desfatat prietenii cu un carnagiu cumplit: au impuscat nu mai putin de 254 de mistreti si caprioare! Desi aparatorii drepturilor animalelor au protestat civilizat, invitandu-i pe cruzii europeni sa joace tenis, nu sa ucida, bosii fara suflet au ales sa traga in nestire, atatati, probabil, de aburii tuicii fierte si ai palincii de Bihor. In premiera, ca sa tina ascunsa de opinia publica amploarea carnagiului, Tiriac a incheiat cu directia veterinara judeteana un protocol, obligand functionarii publici sa nu divulge numarul animalelor impuscate. Pana la urma, secretul a fost dat in vileag si nevroticii cu lunete au fost deconspirati in toata cruzimea lor medievala: de-a lungul celor opt partide de vanatoare organizate pana acum, nu mai putin de 1.400 de animale au fost ucise de catre cercul asa-zis exclusivist de la Balc! Desi cateva zeci de membri ai Fundatiei "Vier Pfoten" din Romania, Austria, Marea Britanie, Germania si Olanda i-au cerut miliardarului Ion Tiriac "sa tinteasca mingea, nu mistretul", compatriotul nostru a preferat sa traga la tinta intr-un tarc, nelasand animalelor nici o scapare. O fi fost carnea donata unor camine de batrani si copii, iar numarul mistretilor ucisi o fi reprezentand doar "o mica parte din efectivul existent la Balc", dar vanatoarea asta pune inca o pata noroioasa pe obrazul campionului de odinioara.

Curtea Constitutionala ii face dreptate lui Grivei

Mult se mai bucurasera deputatii puterii, cand au votat legea care permitea eutanasierea cainilor comunitari! Din fericire, Curtea Constitutionala, sesizata de Opozitie, a facut dreptate celui mai fidel prieten al omului si a pus lucrurile in dreapta lor ordine: uciderea in masa a cainilor fara stapan este neconstitutionala! Era si firesc, pentru ca omorarea unor animale atat de inteligente nu tine de demnitatea umana. Pana si chinezii au renuntat la barbara lor meteahna culinara. De notat ca s-au gasit unii primari, incurajati de prefectul Capitalei, Mihai Atanasoaiei, care au spus ca nu vor respecta decizia Curtii, deoarece ar exista o lege (o alta lege!) care permite eutanasierea. Organizatiile de protectie a animalelor ii avertizeaza insa pe reprezentantii autoritatilor locale ca eutanasierea cainilor va fi sanctionata cu inchisoare de la 6 luni la 3 ani sau cu amenda penala de la 1000 la 10.000 de lei. Atanasoaiei insusi, cunoscut pentru ura sa patologica fata de cainii fara stapan, trebuie sa stie ca savarseste infractiunea in forma agravata de instigare la nerespectarea legilor. In concluzie, omorarea cu intentie a cainilor fara stapan se interzice in Romania. Pe cand se va interzice si vanatoarea, asa-zis sportiva?