"Un premiu mondial"

Cititor Formula AS
Cu ocazia aniversarii a 20 de ani de "Formula AS", ma adresez prin prezenta, cu drag si respect, intregului colectiv redactional, fiind o abonata fidela, inca de la inceput, acum pensionara, in varsta de 67 de ani.

Este remarcabil ca revista "Formula AS" este cea mai verticala, cea mai valoroasa publicatie romaneasca, cu o evolutie progresiva remarcabila, care a cerut mult sacrificiu din partea colectivului redactional pe parcursul celor 20 de ani. Ati preluat misiunea Ministerului Educatiei si Invatamantului, intrucat editura dvs. face intr-adevar educatie in toate domeniile. Daca s-ar lansa la noi acordarea unui premiu de talie mondiala pentru presa scrisa, el ar trebui acordat publicatiei dvs. pentru urmatoarele motive:
- Patriotism, educatie culturala, atitudine civica, promovarea vietii spirituale, cresterea responsabilitatii pentru apararea si mentinerea sanatatii printr-o viata cumpatata si cu tratamente naturiste, impartialitate in viata politica, ajutorarea cazurilor sociale, legatura sincera si permanenta cu cititorii. Consider ca implicarea cititorilor este un mare merit, prin care se recunoaste ca aveti un colectiv redactional competent, valoros si responsabil. Pot sa va declar ca in cei 20 de ani din colectia revistei am dat cadou la centre pentru varstnici si am trimis prin diferite actiuni de colectare a publicatiilor si cartilor in limba romana la Chisinau. Va doresc cu tot respectul sa nu renuntati la acest superb proiect. Trebuie sa ne luptam sa avem si lucruri bune, frumoase si utile in aceasta tara, sa promovam calitatea si nu cantitatea. Prin grija Domnului, sa fiti vesnic sanatosi cu totii.
ROZALIA SUCEVESCU - Alba Iulia

"Prietena mea cea buna, "Formula AS""

Sunt Paula de Kruysse, si cu multi ani in urma, pe cand eram o copila ce isi petrecea adolescenta prin Romania, eram indragostita la nebunie de revista "Formula AS". Mi se parea micul meu univers, in care pot gasi tot ceea ce imi trebuie. Dar timpul nemilos m-a aruncat pe taramuri straine, in cautare de o soarta mai buna. Azi, studiez la Liceul de arte din Lisabona si in acelasi timp am si un loc de munca full-time. Pentru ca incet-incet incep sa cam uit limba natala, din nefericire, vreau sa va spun ca o revista online atat de buna ca "Formula AS" este una dintre cele mai la indemana modalitati pentru a-mi astampara dorul de "acasa", de a ma regasi, de a-mi reaminti ceea ce am uitat din lexicul roman, si de a-mi alimenta sufletul tot mereu in cautare de lectura de calitate.
Mii de felicitari pentru tot ceea ce faceti, pentru aceasta oaza de cultura adevarata. Revista "Formula AS" este pentru mine o prietena buna, capabila sa imi ofere un moment de relaxare, atat de rar in viata mea. Va doresc tuturor multe realizari sufletesti, in primul rand, si multa sanatate.
Cu infinita prietenie,
PAULA DE KRUYSSE

Taramuri magice

Doamnei Sanziana Pop si "Formulei AS",
Compar "Formula AS" cu o casuta simpla de tara, ale carei ferestre reflecta lumina. O casuta care pare ridicola si nelalocul ei, in contra vremurilor.
Ne-ati invatat anii acestia sa privim cu atentie spre modesta casuta, sa descoperim locatarul, proprietarul care nu a putut fi cumparat, sa vedem ca in casuta lui soarele patrunde prin fereastra, mangaind peretii albi, infasurati in icoane, o casa cu iarba vesnic verde in preajma si in care bunicii nu mai sunt decat fotografii si amintiri. Acest om care stie ca a ramas gol cuibu-i de sub streasina si nu trebuie umplut cu pasari impaiate, pentru ca in curand vine primavara, si stie ca oricum, totul este oranduit asa cum trebuie sa fie, de la inceputuri si asa va fi. Ne-ati aratat ca acest om vorbeste cu ingerii, nu pentru ca nu e in toate mintile, ci pentru ca anumite legaturi nu se rup niciodata.
Acest om nu este un sfant; poate a gresit, a mintit, a indurerat la viata lui. Poate se caieste sau poate ca nu.
Ne-ati invatat sa-l iubim exact asa cum este, pe el si casuta lui; ne-ati reamintit ca oricum am reusit sau nu, in viata exista taramuri magice si foarte reale, inca, la care nu avem voie sa renuntam.
Si sa va multumim, doamna, ca in toti anii acestia, ati fost incapatanata ca un catar.
ELEONORA