Preparate romanesti anti-tuse

Ruxandra Constantinescu
* Acordati prioritate produselor romanesti. Sunt proaspete, facute din plante autohtone, dupa retete stravechi *

DACIA PLANT

Cunoscuta firma brsoveana propune un produs de varf, in mai multe variante: Calmotusin, disponibil sub forma de comprimate si de sirop. Siropul calmeaza tusea si decongestioneaza caile respiratorii, usurand respiratia. Se administreaza in tuse seaca, dar si in cea productiva, in tuse convulsiva, spastica, in bronsite acute si cronice, traheite, traheo-bronsite, astm bronsic, bronsite astmatiforme, catar bronsic, viroze respiratorii si stari gripale. Comprimatele au acelasi rol ca siropul. Noile flacoane contin cu 20% mai multe pilule.
(Produsele Dacia Plant sunt disponibile in magazinele naturiste, ca si in farmaciile Catena, Belladonna, Dona, HelpNet, Centrofarm si Rofarma. Detalii suplimentare la tel: 0751/17.78.34 0268/28.30.63 int. 21, www.daciaplant.ro)

FARES

Nici specialistii in plante din Orastie nu s-au lasat mai prejos. Gama de produse anti-tuse pe care o propun este extrem de bogata: comprimate, ceaiuri si siropuri, plecand de la preparatul de baza, Plantusin, diversificat, spre a multumi categorii cat mai diverse de pacienti. Astfel:
* Comprimatele pentru supt Plantusin (contin zahar) sunt recomandate in dureri de gat, raguseala, tuse si candidoze bucale (nu se recomanda copiilor mai mici de 3 ani si femeilor insarcinate).
* Ceaiurile Plantusin se afla dozate in pungi, dar si in pliculete. Se prepara infuzii, rezultand ceaiuri extrem de eficiente (se beau inaintea meselor principale) in afectiuni acute si cronice ale aparatului respirator.
* Ceaiul P - Pulmonar este realizat chiar dupa reteta traditionala a fondatorului firmei, farm. Andrei Farago, si poate fi administrat cu succes in bronsita, astm bronsic, laringita, catar respirator si in tuse.
* Siropul Plantusin are mai multe game de prezentare, in functie de afectiunile secundare ale bolnavului care tuseste. Primul tip, R 8, contine ca indulcitor zahar invertit, iar R 29 este recomandat bolnavilor de diabet, avand ca indulcitor sorbitol. Siropul Plantusin Forte (contine zahar invertit) poate fi administrat in tuse cu expectoratie spastica, iritativa, dar si in cazuri de afectiuni pulmonare cronice, iar Plantusin Forte cu Propolis are o paleta si mai bogata de actiune, conferita de ingrediente: calmant, antitusiv in tusea spastica, emolient (protejeaza mucoasele iritate). Siropul de patlagina (recomandat in calmarea tusei uscate) si Siropul de ridiche neagra (recomandat in tuse productiva) pot fi consumate si de femeile insarcinate sau de mamicile care alapteaza.
In cazul persoanelor care iubesc mierea, pot fi consumate cu succes, tot din gama siropurilor Plantusin: Plantusin R 9 cu miere si propolis, Plantusin Forte R 23 cu miere - nerecomandat femeilor insarcinate, Patlagina R 11 (cu miere si propolis).
(Produsele Fares pot fi gasite in farmacii si in magazinele naturiste. Informatii la tel 0254/24.75.74, e-mail: info@frs.ro, www.faresbiovital.ro)

Dr. ANGELA HIMOVITH

Binecunoscuta cititorilor revistei "Formula AS", doctorita romano-canadiana are pe piata farmaceutica doua extracte hidroalcoolice, eficiente in tratamentul tusei, cu spectru larg in afectiunile respiratorii: Pectoralis si Immunoforce - nerecomandate, insa, copiilor si femeilor insarcinate. Preparatele sunt imunostimulatoare, antiinflamatoare, detoxifiante, antivirale.
(Produsele se gasesc in farmaciile Dona din toata tara sau la tel: 0748/11.24.20, 0748/11.24.21, 0748/11.24.22)

PLANTAVOREL

Cercetatorii din Piatra Neamt ofera, asa cum ne-au obisnuit de-a lungul timpului, mai multe produse naturale de cea mai buna calitate, cu efecte benefice in afectiuni respiratorii, astfel:
* Extract glicerinat de Cimbrisor (poate fi administrat si preventiv, pentru cresterea rezistentei organismului la infectii).
* Extract glicerinat de Brusture (tuse spastica, rinita cronica, bronsita, astm bronsic, laringita, traheita, gripa).
* Extract glicerinat de Busuioc (adjuvant in afectiuni respiratorii, stimularea sistemului imunitar) - nerecomandat in timpul sarcinii.
* Tablete de supt Voseptol V (adjuvant in afectiuni bucofaringiene si ale cailor respiratorii, emfizem pulmonar) - nerecomandate persoanelor insulino-dependente.
* Tablete Expectorante V (profilactic si adjuvant al tusei acute sau cronice) - nerecomandate in sarcina sau in perioada alaptarii.
* Extract hidroalcoolic de Patlagina SANTA.
* Ceai expectorant Vital "PLAVOPECT" si Crema balsamica HEBE BALSAMPLANT (activeaza circulatia periferica, cu favorizarea eliminarii toxinelor).
(Informatii despre produsele "Plantavorel" gasiti la tel./fax: 0233/21.03.08; 0233/21.04.32; e-mail: plv@ plantavorel.ro; www.plantavorel.ro)