De la lume adunate si-napoi la lume date

Cititor Formula AS
Tratamente cu miere

Taieturi, rani, eczeme

Daca aveti o taietura sau o rana, o ruptura de ligamente, se aplica pe rana o compresa din tifon unsa cu miere, iar pe deasupra se pune o foaie de plastic, ca sa nu se raspandeasca mierea. Acest tratament se face seara, inainte de culcare. Se va cauta protejarea ranii de frecusuri sau apasari. Mierea are un efect foarte puternic de cicatrizare, efectul este cu una-doua zile mai rapid fata de un tratament cu alte medicamente. Mierea vindeca si eczemele. Se pune miere intr-un pahar de sticla, cam de 50 g, tinandu-se cont de suprafata eczemei pe corp, si se amesteca cu sare fina de bucatarie (un varf de cutit). Se ung partile vatamate de eczema, dupa ce au fost spalate si dezinfectate, cu un strat de miere sarata, peste care se aplica o fasie de tifon, iar pe deasupra o foita din plastic care are rolul de a nu lasa sa se imprastie mierea. Deasupra se bandajeaza cu pansament ca sa protejeze partea vatamata. Acest tratament se face seara, inainte de culcare. Cu maximum 2 aplicatii ati scapat de aceasta boala dermatologica.
Atentie, mierea sa fie curata, cumparata de la Plafar sau un apicultor cinstit, poliflora (adica de faneata).

Tuberculoza

Seara se aplica un tifon de marimea spatelui, imbibat cu miere, iar pe deasupra se pune o foaie de plastic, sa nu se imprastie mierea. Aceeasi cataplasma se pune si pe piept, in aceleasi conditii. Se lasa de preferinta o noapte intreaga sau, cel putin, patru-cinci ore. In acest timp, mierea este absorbita de organism. Acest tratament se face timp de o saptamana, o seara da, una nu. Microbii de TBC nu rezista in miere pura decat sase ore. Concomitent, se consuma seara 100 g miere. Dar atentie, si in acest caz e de preferat mierea poliflora, adunata din faneata.
Atentie, nu va lacomiti, daca aveti ocazia sa mancati miere. In cantitate de peste 500 g sau 1 kg, ea este toxica si mortala in cateva ore. Pe cat e de dulce, pe atata poate face si rau. Nu e recomandabil mai mult de 150 g zilnic.

Furuncule

Iata un remediu simplu si nedureros cu ceara de albine. Daca vreti sa scapati de un furuncul (buboi), care poate aparea in orice parte a corpului, incalziti o bucatica de ceara, subtiati-o si aplicati-o pe furuncul, chiar la data aparitiei. Deasupra fixati un leucoplast, ca sa stea peste furuncul de seara si pana dimineata. A doua zi el va fi copt si se sparge. Ceara va alina durerea, fara sa simtiti.
IANISOR VASILE - str. Piatra Arsa nr. 15, Poiana Tapului, Busteni, jud. Prahova

Eradicarea monturilor

Aceste deformari ale degetelor mari de la picioare sunt generate de utilizarea de incaltaminte prea stramta sau prea inalta, care provoaca excrescenta nodurilor laterale ale degetelor mari, si un aspect deranjant, atat estetic, cat in special la mers. S-a constatat ca stratul cornos continua sa creasca, cat timp folosim aceleasi incaltari incomode. Suferind ani de zile de monturi si nevrand sa ma operez, am recurs la cateva procedee naturiste, care au dus la eradicarea lor.

Remedii

1. Renuntarea la vechile incaltari care prin presarea zonei dezvolta excrescenta.
2. Dimineata, aplicam pe mont un tampon de vata imbibat in otet alimentar (70-90 grade), il inveleam cu o fasie de plastic fixata cu leucoplast, peste care puneam o punguta de plastic si un ciorap lejer. Compresa se pastreaza 24 de ore, timp in care se resimte (4-6 ore, dupa caz) o usturime suportabila.
3. A doua zi dimineata se observa ca sub tampon stratul initial cornos devine gelatinos, de culoare deschisa.
4. Cu varful unei foarfeci, se incearca exfolierea stratului gelatinos de 0,1-0,2 mm, fara sangerarea dermei.
5. Procedeul se repeta cate 5-6 zile, respectiv dupa ce excrescenta capata din nou un strat cornos.
6. Dupa cateva luni de tratari cu perseverenta, montul dispare.
COCOS GRIGORE - str. Dorobantilor 46, bl. A56, sc. B, ap. 45, Braila

Reteta pentru fisuri anale si hemoroizi

Aveam de peste doi ani o fisura anala si nu reuseam sa o vindec cu nimic. In luna septembrie 2002, am fost programata pentru operatie. Dar a dat bunul Dumnezeu si am aflat de la o doamna necunoscuta despre un remediu nemaipomenit. De modul in care m-am vindecat eu, foarte repede (in trei saptamani), doresc sa beneficieze si alti bolnavi.
Reteta: se cumpara tarate de grau, numai de la magazinele cu produse naturale. Se pun la fiert 2 litri de apa si, cand da in clocot, se adauga doua maini de tarate. Se stinge focul si se lasa sa se limpezeasca. Apoi se strecoara. Se pune lichidul intr-un lighean si se fac bai de sezut, cam 5-10 minute. Lichidul sa fie caldut. Baile se fac seara si dimineata. Dupa baie se unge locul cu crema de galbenele cu marul-lupului. Aceste bai sunt bune si pentru cine are prurit.
PREDESCU ALEXANDRINA - Cartier Valea Rosie, bl. 65, sc. 2, et. 4, Craiova

Maghiranul, contra astmului bronsic

Stimati redactori,
Ma numar si eu printre foarte multii cititori ai revistei dvs. care considera si apreciaza "Formula AS" ca pe o revista adevarata, una din putinele publicatii adevarate care apar la noi in tara.
Pentru tot ceea ce faceti pentru noi, cei multi si necajiti, pentru minunatele pagini care ne imbogatesc mintea si sufletul, va rog sa-mi dati voie si mie sa va spun: "Multumesc ca existati!". Sa va dea bunul Dumnezeu multa, multa sanatate si viata lunga, pentru ca noi sa ne bucuram multi ani de-acum inainte, atunci cand primim revista dvs.
Si pentru ca revista dvs. este scrisa de Oameni pentru oameni, pentru problemele lor, va rog sa primiti din partea mea, pentru pagina de Sanatate, o reteta privind tratarea naturista a astmului bronsic. Eu am primit-o de la o batrana si-am aplicat-o cu rezultate bune in propria-mi familie.
Ca semn de multumire pentru cea care mi-a dat-o si pentru insanatosirea celor ce sufera de aceasta boala, mai ales acum, in aceasta perioada, v-o trimit si dvs.
Pentru aplicarea tratamentului sunt necesare: ceai de maghiran (maioreana), care se gaseste la magazi-nele cu condimente, miere curata de albine, oua (galbenusuri crude). Tratamentul trebuie urmat 28 de zile. Nu este voie sa se intrerupa nici macar o zi, pentru ca isi pierde efectul. Daca bolnavul nu se simte pe deplin vindecat, tratamentul se poate repeta dupa o pauza de o luna.
Modul de aplicare: * in fiecare seara se opareste 1 lingurita cu varf de maghiran cu 250 ml apa; * se acopera si se lasa pana a doua zi; * dimineata se incalzeste bine (fara sa fiarba) si se strecoara; * galbenusul de ou crud se amesteca cu mierea (1 lingura), pana se omogenizeaza; * se toarna peste ceaiul incalzit si se bea cu inghitituri mici, ca si cafeaua; * apoi se face o pauza de 2 ore, dupa care se poate lua micul dejun.
Tratamentul este simplu si usor de urmat. Rezultatele incep sa apara cam la doua saptamani, cand bolnavul incepe sa respire usor.
Va multumesc si va doresc atat dvs., cat si cititorilor, multa, multa sanatate. Cu multa stima si respect, a dvs. cititoare
SONEA HERINEAN - Bistrita

Leacuri taranesti

1. Pentru degeraturi, va propun o reteta simpla si eficace. Se fierb 0,500 ml vin rosu cu 0,500 kg coaja de stejar, pana raman doua treimi din lichid. Se adauga 0,50 kg alaun. Se fac 2-3 bai, cate 1/2 ora pe zi.
2. Pentru picioare obosite se face o baie fierbinte, in care s-a pus un pumn de sare sau lesie de cenusa. Se sta in apa 15-20 minute, dupa care se face un masaj cu ulei de masline (sau orice unguent) de la calcai spre varful degetelor.
3. Un lumbago se poate ameliora daca frecam partea dureroasa cu esenta de terebentina si acoperim cu o flanela calduta calcata inainte cu un fier cald. Se inveleste bine locul.
ILEANA - Oradea