Puterea rugaciunii

Cititor Formula AS
"Sa nu treaca o zi fara sa vorbim prin rugaciune cu Dumnezeu"

Ma numesc Mihaela Neacsu, locuiesc in comuna Dobroesti-Ilfov si vreau sa va vorbesc despre puterea rugaciunii in familia mea. Suntem constienti ca traim intr-o lume plina de nedreptate si rautate. Dumnezeu insa are un scop cu noi, vrea ca noi sa comunicam cu El in orice problema am avea.
In familia mea am avut nenumarate experiente in ce priveste puterea rugaciunii. Fiul meu a fost diagnosticat cu epidermoliza buloasa, inca de la nastere. O maladie grava. La inceput, cautam un raspuns si ziceam: "De ce, Doamne, eu?". Am mers la mai multi medici, dar nu primeam un raspuns concret. Atunci mi-am zis ca ce nu este cu putinta la oameni este cu putinta la Dumnezeu. Mi-am pus nadejdea in El si am inceput sa ma rog mai mult. Impreuna cu intreaga familie, participam la diferite rugaciuni: la slujbele de sfanta Liturghie, sarbatori, la Sfantul Maslu, la sfintirea bisericilor sau punerea pietrei de temelie, cat si la citirea celor 40 de paraclise, rugaciuni ajutatoare si de trebuinta fiecarei persoane. Este mare bucurie pentru noi sa mergem la citirea lor, unde o simtim pe Maica Domnului in mijlocul nostru, ii simtim ajutorul concret pentru fiecare dintre noi si purtand rugaciunile fiecaruia catre tronul lui Dumnezeu. Privind din exterior lucrurile, mi-am dat seama ca noi, crestinii, folosim rugaciunea mai ales pentru a cere, a cere si mereu a cere. Parca uitam esenta rugaciunii, puterea si importanta ei. Spun asta pentru ca vad in viata mea ce face rugaciunea si ce se intampla cand ea lipseste.
Asa cum nu putem trai o zi fara sa vorbim cu cineva, asa ar trebui sa fie si cu rugaciunea, sa nu putem sa stam o zi fara sa vorbim cu Dumnezeu prin ea.
Rugaciunea este esentiala in relatia personala cu Dumnezeu. Asa cum, atunci cand nu mai vorbim o perioada cu cineva, ne indepartam de acel cineva, la fel este si atunci cand uitam sa ne rugam: ne indepartam de Dumnezeu.
Rugaciunea este un liman pentru cei zbuciumati de furtuna, un ajutor impotriva bolilor si ocrotirea pentru sanatate. Este esenta cea mai tare, visteria care niciodata nu se goleste, bogatia nesecata si mama tuturor bunatatilor.
Participand la Taina Sfantului Maslu, ne intarim credinta in Dumnezeu si in nadejdea mantuirii, ni se coboara pacea si smerenia in inima. Prin Sfantul Maslu ni se impartaseste harul Duhului Sfant pentru vindecarea bolilor trupesti si sufletesti, in fata incercarilor pe pamant.
Starea de sanatate a fiului meu s-a imbunatatit radical si nu va pot descrie in cuvinte bucuria pe care o avem noi, parintii. Ii multumim lui Dumnezeu.
Chiar acum, cand am terminat de scris acest articol, ne pregatim sa mergem la slujba celor 40 de Paraclise. Doamne ajuta!
MIHAELA NEACSU - com. Dobroesti, str. Dobroesti-Fundeni, nr. 12, jud. Ilfov, tel. 0745/37.52.32

"Dumnezeu exista si ne ajuta"

E adevarat! Va spun cu mana pe inima ca da, Dumnezeu exista si ne ajuta de fiecare data cand avem nevoie de El. Nici eu nu credeam in ceea ce spun acum, dar am vazut ca m-a ajutat, si de aceea va scriu. Nu disperati, rugati-va si va va ajuta. M-am rugat mult si la Sfantul Nectarie. E adevarat ca ne ajuta, daca ii citim acatistul de cate ori avem nevoie. O mare rugaciune este si aceea a Maicii Domnului de la Nicula. Va spun drept, cum s-au implinit cele 10 zile, ruga mea a fost ascultata. Toate au mers ca pe apa, pentru mine e o mare implinire, pentru ca aveam probleme mari si nu credeam ca se vor rezolva, indiferent cui ma voi ruga. Dar Maica Domnului si Sfantul Nectarie mi-au aratat mie, pacatoasei, ca gresesc. Astazi le multumesc din suflet. Minunile exista si se intampla. Rugati-va la Maica Domnului si la Sfantul Nectarie si veti vedea semnele. Dvs., "Formula AS", va multumesc ca existati si sa dea Dumnezeu sa aveti viata cea mai lunga.
CATALINA

(Reproduceri dupa icoane pictate de pr. Vasile Trif)