Leacuri basarabene pentru oameni chipesi

Cititor Formula AS
* Peste Prut, traditia populara in materie de sanatate si frumusete e un tezaur bine pastrat. Apelam cu bucurie la el, pentru a imbogati programele noastre de farmacia naturii si forma maxima *

Sfaturi pentru domni

Adio, burta de bere!

Daca nu sunteti multumiti de aspectul dvs. exterior, in 99% din cazuri, cea mai mare vina o poarta burta. Si daca reprezentantele sexului frumos au o mica scuza - in organismul femeii, 2-3 cm de grasime pe burta sunt programati de insasi Mama Natura, pentru a putea purta bine sarcina - este de neconceput ca barbatii sa fie burtosi.
Va propunem un sistem de exercitii fizice usoare, eficiente si - ceea ce e foarte important pentru lenesi - se executa in pozitie culcat pe spate. Simplitatea miscarilor si efortul fizic bine directionat catre zona abdominala, iata garantia succesului.
Repetati fiecare miscare de cate ori este indicat, in ritm lent, trecand fara pauza de la un exercitiu la altul. Dupa ce incheiati seria, nu va odihniti mai mult de 15 secunde si luati-o de la capat. Incepatorilor li se recomanda sa execute 3 serii de exercitii. Cu timpul, veti ajunge la 5 serii. Nu mai stati pe ganduri: intindeti-va pe spate si sa incepem.
1. Mainile sub ceafa, picioarele ridicate, genunchii indoiti in unghi drept. Ridicati trunchiul si rotiti-l in stanga, pana cand cotul drept va atinge genunchiul stang, apoi rotiti bustul spre dreapta, astfel incat cotul stang sa atinga genunchiul drept. Repetati exercitiul de 10 ori.
2. Mainile dupa cap, picioarele indoite, talpile bine fixate pe podea. Puneti calcaiul piciorului drept pe genunchiul stang. Ridicati talpa stanga la cativa centimetri de pamant. Ridicati bustul si picioarele pana cand capul va atinge genunchiul drept. Ramaneti in aceasta pozitie 2-3 secunde si reveniti la pozitia initiala, fara sa atingeti piciorul stang de pamant. Dupa ce faceti exercitiul de 10 ori, repetati-l cu celalalt picior.
3. Mainile intinse lateral, picioarele drepte, pe podea. Ridicati piciorul stang in sus, cu genunchiul relaxat. Rotiti abdomenul spre dreapta, astfel incat piciorul sa stea aproape perpendicular pe axa corpului. Reveniti lent la pozitia initiala. Executati exercitiul de 10 ori, apoi repetati-l cu celalalt picior.
4. Mainile pe podea, de-a lungul corpului, picioarele ridicate cu genunchii indoiti in unghi drept. Incordand muschii burtii, ridicati abdomenul pana cand genunchii se vor atinge de piept. Ramaneti in aceasta pozitie 2-3 secunde si reveniti la pozitia initiala. Repetati exercitiul de 20 de ori.
5. Mainile dupa cap; coatele lipite de pamant; picioarele unite, ridicate in sus; genunchii putin indoiti. Ridicati capul si umerii avand grija ca spatele sa nu se dezlipeasca de pamant. Reveniti la pozitia initiala. Repetati exercitiul de 20 de ori.


Sfaturi pentru doamne

Retete pentru tratarea varicelor

1. Frunze proaspete de feriga se dau prin masina de tocat carne, astfel incat sa rezulte un fel de terci. Se prepara un amestec dintr-un pahar de 100 ml plin cu terci din frunze de feriga si 100 ml de lapte acru. Amestecul rezultat se aplica in strat uniform, pe suprafata afectata de varice. Tratamentul dureaza 3-4 zile. Dupa o pauza de o saptamana, tratamentul poate fi repetat.
2. Pe o bucata de panza se intinde un strat de miere de albine, se aplica pe varice, se acopera cu o panza si se fixeaza bine cu tifon. In prima zi, compresa se tine 2 ore, in a doua zi si a treia zi - 4 ore, iar in continuare toata noaptea, pana la disparitia varicelor.
3. Pentru a combate varicele, pe piciorul afectat se poarta bratari din cupru.
4. Un pahar de 200 ml, plin cu frunze proaspete de pelin, maruntite pana devin un terci, se amesteca cu 500 ml lapte batut. Compozitia rezultata se toarna pe o bucata de tifon impaturita de multe ori si se aplica pe regiunea afectata de varice, dupa care se acopera cu o bucata de panza de in si se fixeaza bine cu tifon. Se pot aplica 2-3 comprese pe zi, fiecare tinandu-se timp de 30 de minute.
5. Peste 20 g radacini de obligeana uscate si maruntite se toarna 500 ml vin din mere, preparat acasa. Se lasa la macerat timp de doua saptamani, in loc ferit de caldura si lumina, dupa care se strecoara. Se administreaza cate 2 linguri, de trei ori pe zi, cu 30 minute inainte de masa.
6. Peste 100 g flori uscate de salcam se toarna 500 ml vodca. Se lasa sa macereze in loc ferit de lumina si caldura, timp de doua saptamani, agitand periodic sticla, dupa care se strecoara. Cu maceratul rezultat se maseaza locurile afectate de varice in fiecare seara, timp de 2 saptamani, dupa care se face o pauza de 1-2 zile si se repeta tratamentul.
7. Peste 100 g boabe macinate de nucsoara se toarna 500 ml de vodca si se lasa sa macereze la intuneric, timp de 8-10 zile, agitand periodic continutul. Maceratul rezultat se pastreaza la intuneric. Se administreaza cate o lingurita, de trei ori pe zi, inainte de masa.
8. Peste 200 g plante proaspete de molotru (sulfina) sau 100 g planta uscata se toarna 1 l de vodca. Se lasa sa macereze la intuneric, timp de trei saptamani, agitand periodic continutul, dupa care se strecoara. Se administreaza cate 15-20 de picaturi diluate in putina apa, de trei ori pe zi, inainte de masa. Are efect si in profilaxia si tratarea trombozelor, tromboflebitelor, emboliilor, complicatiilor tromboembolice, atac de cord, inflamatii ovariene, sterilitate, hidropizie, febra mare, dureri de burta.