Cursuri de limba romana in Serbia

Cititor Formula AS
Stimati parinti si frati romani din Valea Timocului,

Pana la data de 01.06.2012 va puteti adresa cu cereri scrise la unitatile de invatamant sarbesti din Valea Timocului, in vederea solicitarii inscrierii co­piilor dvs. PENTRU A URMA CURSURI OP­TIONALE DE LIMBA ROMANA.
Conform legislatiei din R. Serbia, cererea res­pectiva, pe care o puteti depune la registratura scolii in care invata copilul dvs. si pentru care vi se va elibera (obligatoriu) un numar de inregistrare, va da dreptul ca, incepand cu anul scolar 2012-2013, copiii dvs. sa studieze ca materie optionala lim­ba romana, in conditiile in care in scoala res­pectiva vor fi inregistrate un numar de minimum 15 cereri din partea parintilor de etnie roma­na/vla­ha.
Va rugam, asadar, sa popularizati si sa faceti cu­noscut acest aspect, catre toate cunostin­te­le/prietenii dvs. de etnie romana/vlaha, pentru a se putea inscrie cat mai multi copii la respectivele cursuri de limba romana, indiferent de localitatile de provenienta, din Serbia de Rasarit.
ATENTIE! Data limita pana la care puteti apli­ca este 01.06.2012. Dupa aceasta data cererile dvs. urmeaza sa fie centralizate la nivel local (ins­pec­­torate) si regional/central (Ministerul edu­ca­tiei), pentru a se stabili necesarul logistic si pro­fesoral pentru anul scolar 2012-2013.
Important: Retransmiteti acest mesaj prin posta electonica, catre toti cunoscutii dvs. de etnie romana/vlaha din Valea Timocului, pentru ca toti parintii doritori sa poata face inscrieri pentru cursul de limba romana, la scolile in care invata copiii etnicilor romani/vlahi.