Leacuri rusești pentru tratarea bolilor de ochi

Cititor Formula AS
Remedii pentru combaterea vederii slabe

* Se picură în ochi câte o picătură de suc proaspăt de ceapă, strecurat prin vată. Ochii vă vor ustura, dar va trebui să suportați. Tratamentul durează 10 zile. Para­lel, se ia câte o linguriță de untură de pește, de trei ori pe zi.
* Primăvara și vara se fac salate, ciorbe, supe din frun­ze proaspete de urzică mare. De asemenea, se reco­mandă să se bea zilnic câte 100-200 ml de suc proaspăt preparat din frunze de urzică mare. Acest remediu le este indicat și nevăzătorilor.
* Pentru tratarea și profilaxia vederii slabe se ad­mi­nistrează câte 1/2 - 1 linguriță de polen, de 2-3 ori pe zi, timp de o lună.
* Peste 150 g de ghimbir măcinat se toarnă 800 ml de vodcă și se lasă la macerat, la întuneric, timp de 2 săp­tămâni, agitând periodic conținutul, după care se strecoară. Se administrează câte o linguriță de macerat diluat în apă, de 2 ori pe zi, cu 30 minute înainte de masă.
* Peste amestecul format din 30 g rădăcini de vale­riană și 50 g frunze de levănțică, uscate și mărunțite, se toarnă 1 l de vin alb. Se lasă să macereze timp de 3 zile, agitând periodic conținutul, și se strecoară. Se adminis­trează câte o lingură de macerat de trei ori pe zi, cu 20 minute înainte de masă. Paralel, se toarnă în palme 1-2 picături de ulei de lavandă și amoniac, luate în pro­porție de 1:1. Mâinile se țin în fața ochilor zilnic, câte 5 minute.

Remedii de tratare a bolii numite "albeață la ochi”

* Se picură în fiecare ochi suc din ace de brad alb. Vă va ustura puternic, dar va trata chiar și cea mai ve­che albeață. Paralel, timp de o săptămână, se fac spălă­turi ale ochilor cu infuzie de mușețel (o linguriță de flori la 200 ml de apă clocotită).
* Se arde rozmarin, iar scrumul rezultat se ames­tecă bine cu miere curată de albine. Se picură câte o picătură în fiecare ochi, seara, înainte de somn. Timp de o săptămână, se fac spălă­turi de ochi cu infuzie de mușețel.
* Se prepară un amestec din 200 ml de miere de albine și 200 ml de urină de copil sănătos. Amestecul se fierbe într-un vas de cupru timp de 10-20 de minute, după care se strecoară. Se picură câte 2 picături de decoct în fiecare ochi. Amestecul se pi­cură călduț.
* Se prepară un amestec din suc de ceapă și miere, luate în proporții egale ca volum. Pleoapele se ung de 2-3 ori pe zi cu amestecul rezultat. Înainte de somn, se picură în ochi câte 1-2 picături de ames­tec.
* În fiecare ochi se picură câte o pică­tură de suc proaspăt stors de păpădie, de 1-2 ori pe zi.
* Se prepară un amestec din suc de ros­to­pas­că și miere, luate în proporții egale. Amestecul se fierbe până nu mai face spu­mă și devine con­sis­tent ca mierea. Cu li­chidul rezultat se ung pleoa­pele, atât în caz de albeață la ochi, cât și pen­tru com­ba­terea trahomei (conjunctivită gra­nu­loasă).

Remedii pentru combaterea conjunctivitei

* Se administrează câte o linguriță de suc de aloe (se găsește în farmacii), de trei ori pe zi, și se picură câte 2 picături de suc de aloe în fie­care ochi, seara, îna­inte de somn. Acest remediu combate nu doar conjunc­tivita, ci și blefarita, atrofia ner­vului ocular și tulburarea cristalinului.
* Propolisul se mărunțește până devine ca o pulbe­re și se amestecă cu apă, astfel încât să rezulte o soluție de 20%. Soluția se strecoară printr-o bucată de vată sterilă. Începând cu ora trezirii, la fiecare 3 ore, în fie­care ochi, se picură câte o picătură de soluție caldă. Tra­tează chiar și cele mai vechi forme de conjunctivită cronică.
* Se clătesc ochii de câteva ori pe zi cu infuzie con­centrată de ceai negru sau cu urină proprie proas­pătă.
* Două albușuri proaspete de ou se amestecă bine cu 100 ml de apă clocotită, se lasă să macereze la întu­neric timp de 30-40 minute și se ung pleoa­pele în fie­care seară, cu 10-15 minute înainte de somn.
* Pleoapele se ung de 3-4 ori pe zi cu ulei de nuci; tratamentul durează până la însănătoșirea completă.

Leac pentru pierderea vederii

* Se prepară un amestec din următoarele ingre­diente: rută, frunze de pătrunjel (ambele proas­pete, mărunțite până devin ca o pastă), miere și fiere de oaie sau capră - uscată și mă­ci­nată, luate în pro­porție (la gramaj) de 20:2:2:1. Se administrează câte o linguriță de amestec, de trei ori pe zi, înainte de masă. Pe ochi se aplică com­­prese cu fiertură din plante de rută sau be­to­nică (o lingură, 200 ml apă).

Remedii naturiste pentru combaterea urciorului

* Se unge pleoapa cu un cățel de usturoi tăiat în două, de 3-4 ori pe zi, timp de 3 zile.
* Un remediu care ține de autosugestie: legați la încheietura mâinii din partea opusă a ochiului la care se formează urciorul o panglică grosuță de culoare roșie.
* Uitați-vă țintă în ochiul cu urcior al per­soa­nei suferinde de această boală, apoi faceți cu un inel de cununie trei cercuri în jurul acelui ochi, după fiecare cerc suflând într-o parte. Urciorul va dispărea.
* Înveliți într-o bucățică de țesătură din lână o bucățică de sulf și atârnați-l la gât, lângă cruciuliță. După 24 de ore, nu va rămâne nici urmă de urcior.

Remedii pentru ochi care lăcrimează tot timpul

* Ochii se clătesc, cu 30-40 de minute îna­inte de somn, cu apa în care au fiert grăunțe zdrobite de grâu.
* 2 g de drojdie uscată și foarte bine mă­runțită se amestecă cu un albuș proaspăt de ou bine bătut. În caz de inflamații oculare - pentru combaterea febrei și pen­tru tratarea ochilor care lăcri­mează tot timpul, pe o bu­cată de tifon se aplică unguent din drojdie și albuș și se pune pe ochi sub formă de comprese. Compresele se țin 3 ore sau chiar mai mult, până se usucă unguentul.

Remedii pentru întărirea vederii

* Pentru întărirea vederii se recomandă să se ume­zească zilnic pielea capului cu apă rece.
* Se fricționează fruntea, tâmplele și pielea de după urechi cu gheață, iar pe ochi se aplică 5 minute com­prese cu infuzie concentrată de ceai negru.

Rețetă pentru tratarea blefaritei

* 1-2 picături de zeamă de lămâie se dizolvă în 50 ml de apă fiartă caldă. Soluția se utilizează pentru clătirea ochilor (inflamație a marginilor ochiului).

Remedii pentru combaterea hemeralopiei ("orbul găinilor”)

* Pe ochi se aplică de câteva ori pe zi, câte 5-10 minute, comprese cu urină proprie. Este un bun remediu și pentru ochi care puroiază și orice tip de inflamații sau infecții.
* O bucată de ficat de berbec sau de vită se fierbe la foc mic în puțină apă, stând cu ochii deschiși deasu­pra aburului. Bolnavul trebuie să mănânce câteva zile la rând doar ficat fiert sau înăbușit. Paralel, se beau câte 200-300 ml de suc proaspăt preparat de morcovi, de 3-4 ori pe zi. Fiecare porție de suc de morcovi se ames­tecă cu o linguriță de ulei vegetal. Sucul se bea cu 30-40 de minute înainte de masă.

Remedii pentru combaterea glaucomului

* În fiecare zi - dimineața pe stomacul gol, la amia­­ză înainte de masă și seara înainte de somn - se ad­ministrează câte 0,2 g de mumia (miniu de fier), diluată în 200 ml de apă fiartă, rece. Tratamentul du­rează 20 de zile.
* Se consumă zilnic fructe și suc din fructe de răchițele.

Remedii pentru tratarea cataractei

* Se prepară un amestec din miere curată de albine și apă distilată, luate în proporție de 1:3 (după volum). Amestecul se strecoară prin câteva straturi de tifon. În fiecare dimineață și seara, în fiecare ochi se picură câte 2-3 picături de amestec, timp de un an, fără întrerupere. La nevoie, tratamentul poate fi repetat. Amestecul se păs­trează în frigider.
* Peste 100 g de plante proaspete, bine mărunțite, de cimbrișor se toarnă 500 g miere topită și se lasă să macereze timp de 2 luni. Se administrează câte o lin­gu­riță de macerat, de trei ori pe zi, înainte de masă, pentru tratarea cataractei în faza incipientă.

VIOLETA CIUBOTARU