Detoxifierea, o necesitate a omului modern

Redactia
Primul pas către sănătate:

Detoxifierea organismului ar trebui să intere­seze pe orice persoană care dorește să-și păs­treze o bună stare de sănătate. Viața tre­pi­dantă a omului modern, ali­mentația pe fugă, de proas­­tă calitate (mezeluri, zahăr, produse sintetice ul­tra­rafinate, alimente cu aditivi, alcool, cafea), con­su­mul insuficient de lichide, folosi­rea cosmeticelor anti­perspirante, a țesăturilor sintetice care împiedică trans­pirația, la care se adaugă poluarea mediului, sunt doar câteva din cauzele care întrețin acumularea perma­nentă a toxinelor în organism și care vor conduce în timp la apariția unui număr mare de pro­bleme de sănă­tate: anemie, afecțiuni ale stoma­cului, ficatului, inimii, plămânilor, rinichilor, prostatei.
Așadar, dacă aveți o respiratie neplă­cut mirosi­toare, depuneri pe limbă, consti­pație, balonare, trans­pirație cu miros in­tens, aso­ciate cu dureri de cap, ame­țeli, som­nolență, oboseală, scăderea energiei, gânduri sum­bre, iritabilitate, tensiune ri­di­cată, digestie defi­citară este necesar să faceți o cură de detoxifiere a or­ganis­mu­lui.
Detoxifierea poate fi făcută periodic, la fiecare schim­bare de sezon, primăvara și toamna. Perioadele de post reprezintă ocazii foarte bune pentru purificare.
Curățarea organismului de toxine, pen­tru a fi com­ple­tă și corect realizată, trebuie să parcurgă 3 etape principale: se începe prin curățarea colonului, care este princi­pala poartă de eliminare a materiilor rezi­duale din organism, se continuă cu detoxi­fie­rea ficatu­lui, organul cheie în metabo­li­zarea și neutralizarea sub­­stanțelor toxice pe care le ingerăm, și apoi cu purificarea sângelui și a limfei, care transportă aceste substanțe în întregul corp.
Echipa de cercetare multidisciplinară de la Fares Orăștie (medici, farmaciști, biologi, chimiști) a rea­lizat o gamă de produse cu ajutorul cărora se poate face o detoxifiere completă și corectă. Această gamă cu­prinde:
* complexul natural din plante medicinale și argilă CURĂȚAREA COLONULUI, recomandat în special pentru cure de detoxifiere, constipație, balo­nare, colesterol crescut, obezitate.
* complexul natural din plante medicinale CU­RĂȚAREA FICATULUI, recomandat în special pen­tru oboseală cronică, hepatite, consum îndelungat de medicamente, alcoolism, steatoză hepatică. * complexul natural din plante medicinale CU­RĂȚAREA ORGANISMULUI, recomandat în special pentru cure de detoxifiere, alergii, afecțiuni cutanate, intoxicații cronice, gută.
* complexul natural din plante medicinale CU­RĂ­ȚAREA SÂNGELUI, recomandat în special pen­tru urticarie, eczeme, acnee, psoriazis, uree și acid uric crescute.
* complexul natural din fibre și plante medici­na­le SILUETA PERFECTĂ - SAȚIETATE CU FI­BRE, recomandat în special pentru cure de slăbire, colesterol și lipide crescute, detoxifiere, consti­pație.
Aceste produse se administrează timp de 1-2 luni, câte 1-3 linguri, de 2 ori pe zi, cu iaurt, suc de fructe sau apă.
Cura completă începe cu complexul natural din plante medicinale și argilă CURĂȚAREA COLO­NU­LUI, se continuă cu CURĂȚAREA FI­CATU­LUI și apoi cu CURĂȚAREA SÂN­GE­LUI. Cei care au alergii și afecțiuni cutanate sau persoanele care nu au probleme de sănătate, dar țin la sănătatea lor și doresc să facă preven­tiv o cură de purificare, pot apela la complexul natural din plante medicinale CURĂȚA­REA ORGANISMULUI. Cei ce doresc să slăbească sănătos pot folosi complexul natural din fibre și plante medicinale SILUETA PERFEC­TĂ - SAȚIETATE CU FIBRE.

CURĂȚAREA COLONULUI
Complex din plante medicinale și argilă


Colonul joacă un rol crucial pentru purificarea organismului. Când funcția lui încetinește sau se dere­glează, se reduce nu numai capacitatea de eliminare a reziduurilor, dar este afectată și flora microbiană nor­mală, apare disbioza. Deșeurile metabolice care nu se pot evacua se reabsorb o parte în sânge, iar altă parte se depun pe intestinul gros, ca o zgură, ceea ce condu­ce în timp la tulburări de absorbție a nutrienților. Cură­țarea colo­nului se poate realiza eficient cu ajuto­rul unui complex din plante medicinale și argilă, realizat în departamentul de cer­cetare de la Fares, care absoarbe gazele și substanțele toxice ingera­te sau rezultate în urma metabolismului și favori­zează eliminarea produșilor reziduali din colon.
Ingrediente: semințe de psyllium, argilă ver­de, frun­­ze de senna, semințe de in , tuberculi de topinam­bur, fructe de soc, lucernă , rădăcină de cicoare, fructe de cardamom, rădăcină de lemn dulce, cuișoare, ri­zomi de ghimbir. Mecanismele prin care acționează plan­tele din acest complex natural sunt multiple și se ajută între ele:
* stimulează peristaltismul intestinal, atât direct (prin senna), cât și prin plante care își măresc volumul în intestin (semin­țele de psyllium și de in);
* formează un bol din fibre solubile și insolubile (to­pinambur, cicoare, semințe de psyllium și de in) și argilă, care au capa­citatea de legare a toxinelor și de eliminare a lor;
* ajută la scăderea în greutate prin se­mințele de in și psyllium, acestea având conținut bogat de mucilagii, care se depun pe suprafața mucoasei gastro-intestinale, absorb lichidele și se umflă de 8-14 ori, creând senza­ția de sațietate și reducând ab­sorbția glucidelor și a lipidelor de la nivel intestinal. De ase­menea, inulina din ci­coa­re și topinambur aju­tă la controlul apeti­tului, conform unor studii din Germania și Marea Bri­ta­nie.
* contribuie la echi­li­bra­rea florei intestinale (argila). Fibrele solubile din semințele de psyllium și de in, pre­cum și inulina din cicoare și topinam­bur sunt considerate probiotice, func­ționând ca "fertilizator” pen­tru bacteriile din colon. În urma unui studiu s-a de­monstrat că 5 g de inulină pe zi, consumată timp de 11 zile, poate duce la o creștere semni­ficativă a Bifido­bacteriilor.
* ajută la eliminarea metalelor grele și a radiațiilor (te­lefoane mobile, cuptoare cu micro­unde, raze x, tele­vi­zoare și alimente iradiate) prin argilă și topinambur.
* reduc colesterolul seric, trigliceridele și nivelul de glucoză din sânge prin blocarea ab­sorb­ției lor de la ni­vel intestinal (topinambur, cicoare, semințe de psyl­lium și de in). Un studiu făcut în 1990 la Univer­sitatea de Medicină din Copen­haga, Dane­mar­ca, a arătat că administrarea de to­pinambur duce la o scăde­re a valo­rilor glicemiei, dar și la o stabilizare a aces­teia, atât la persoanele sănă­toase, cât și la cele care deja suferă de diabet.
* neutralizează hiperaciditatea gastrică. Prin ca­racterul său bazic, argila neutralizează excesul de acid gastric, iar lucerna alcalinizează și detoxifică organis­mul.
* elimină viermii intestinali (senna, cuișoare, ghim­bir).
* combate balonarea și gazele intestinale (carda­mom, ghimbir, cuișoare, lemn-dulce).
Mod de administrare: Se iau câte 1-3 linguri, de 2 ori pe zi, cu iaurt, suc de fructe sau apă, de preferință dimineața și seara, pe stomacul gol. Consumați apoi mini­mum 400 ml de lichide. Pentru eficiență maximă, se recomandă consumul zilnic a cel puțin 2 litri de lichide. Durata unei cure este de 1-2 luni.
Sfatul doctorului:
* În cei 2 litri de lichide, pentru potențarea efec­tului, vă recomand să folosiți 2-3 căni din ceaiul numit "Organism Purificat”.
* Este bine să începeți cura de detoxifiere când sunteți acasă și nu aveți prea multe lucruri de făcut, de exemplu în weekend. Luați în prima zi doar câte o lingură de produs, dimineața și seara, pentru a da timp organismului să se adapteze și pentru a preveni even­tualele reacții care ar putea să apară dacă detoxifierea se produce brusc.
Pentru persoanele care vor să scape de kilogramele în plus și, în același timp, de toxinele din corp, reco­mand un alt complex elaborat de echipa noastră de cer­cetare, bazat pe fibre vegetale care reduc apetitul și pot constitui, împreună cu un iaurt mic, micul dejun sau cina. Modalitatea de administrare și durata curei sunt si­milare ca la preparatul "Curățarea Colonului”.

SILUETĂ PERFECTĂ - SAȚIETATE CU FIBRE

Complex natural din fibre și plante medicinale
Ingrediente: semințe de psyllium, fibre vegetale din grâu, rădăcină de cicoare, tuberculi de topinam­bur, semințe de in, scorțișoară.
Acest complex este recomandat atât în cure de slă­bire, cât și în cure generale de detoxifiere, la persoane care suferă de con­stipație, hemo­roizi, gastrite, reflux gastro-eso­fagian, balonare, colici abdomi­nale, hiper­co­lesterolemie, dislipi­de­mie, diabet zahărat, tulburări de me­nopauză.

Atenție, e bine de știut!

* Dacă nu consumați suficientă apă, fi­brele solu­bile și insolubile vor absorbi li­chidele din intestine, dar nu-și vor putea crește suficient volumul și se vor trans­forma într-un fel de dop tare, care va bloca tranzitul intestinal, producând constipație și balonare.
Sfatul doctorului: în timpul curei de detoxifiere, consumați cel puțin 2 litri de lichide pe zi!
* La începutul curei, unele per­soane se pot con­frun­ta cu o intensificare a simp­to­melor pe care le aveau sau cu apariția unor sen­zații de greață, cu balonare, ușoare crampe abdominale sau diaree. Acestea sunt semne că organis­mul începe să lucreze și să elimine toxinele. Cura de pu­rificare a organismului nu trebuie întreruptă. Aceste neplăceri vor dispărea după prima săptă­mână de cură.
Sfatul doctorului: Dacă aceste reacții ale organis­mului dumneavoastră la cura de dezintoxi­care sunt prea supărătoare, reduceți doza la o lin­gură, de 1-2 ori pe zi, până la dispariția disconfor­tului, apoi creșteți gradat, menținând o doză con­fortabilă. De altfel, fie­care persoană trebuie să își găsească doza care i se po­trivește.
* În prima săptămână este posibil să observați că urina și scaunul au un miros puternic sau o cu­loare mai închisă, iar transpirația este mai abun­dentă, semn că dezintoxicarea organismului a înce­put.
Sfatul doctorului: Nu vă speriați, conti­nuați cura, aceste simptome vor dispărea după ce marea parte a toxinelor vor fi eliminate!
* Posibil să aveți scaun de 2-3 ori pe zi.
Sfatul doctorului: Dacă numărul scaunelor de­pă­șește 3 pe zi, reduceți doza la jumătate.
* Produsele trebuie luate la un interval de mini­mum 2 ore față de medicamente, deoarece reduc ab­sorbția intestinală a acestora.
Sfatul doctorului: Dacă urmați un tratament medi­ca­mentos, lăsați să treacă minimum 2 ore după ce ați luat medicamentele, și doar apoi folosiți pro­dusul CU­RĂȚAREA COLONULUI sau SILUETA PER­FEC­TĂ - SAȚIETATE CU FIBRE.

Dr. DALIA FAUR - medic specialist, medicină de familie, cu competență în apifitoterapie, medic în compartimentul de cercetare al Fares Orăștie