USL-PDL, schimb de vestiare...

Viorel Vintila
Frank Field... spunea că: "Democrația nu va mai putea să funcționeze atâta timp cât politicienii de doi bani vor continua să se considere ca o rasă aparte”.

Mi-aș permite să adaug că această " rasă aparte” de politicieni sunt, într-adevăr, politicieni de doi lei, la care însă mai primești și restul... dar, din păcate pentru românii de rând, politicienii care-i conduc sunt de milioane de dolari, și nu dau doi bani pe cei care i-au ales.
După alegerile locale, domnul Ponta de­cla­ra emfatic, precum după o victorie napo­le­o­ni­ană: "Este un moment istoric - USL a scos PDL din București”.
Domnule Ponta, istoria nu ia în consi­derare schim­burile de vestiare. Din "oaspeți”, ați devenit "gazde” și, din păcate, veți con­ti­nua meciul de fotbal (sper că nu se va trans­forma în războiul de 100 de ani) cu PDL-ul, în care mingea este... populația României. Veți continua să trageți șuturi balonului rotund și să marcați goluri. Goluri însă, pentru marea majoritate a românilor, doar în portofelul lor. Dacă tot vreți să scrieți istorie, începeți cu asa­na­rea mafiei politice și deratizarea corupției ajunsă material didactic pentru toți cei care se apucă de politică. Redați demni­ta­tea româ­nu­lui care v-a votat, care v-a învestit cu încre­de­re și care încă mai speră (naivul de el) la mai bine.
În România, din păcate, mojicia a luat locul valorii, mitocănia este substitutul carac­terului curat, iar contul în bancă decide și are putere de viață și de moarte asupra oropsitului mioritic.Valorile se află la baza piramidei, pe când cocalăria și parvenitismul se află în top, râzându-le în nas celor educați, corecți, cinstiți și cu bun simț. Oamenii de valoare, precum doc­torii, inginerii și oamenii de știință, sunt umiliți și batjocoriți în propria lor țară, cu salarii de mizerie, dar apreciați la adevărata lor valoare odată ce trec granița ținutului mio­ritic.
Domnilor politicieni, încercați să nu mai fiți politi­cieni de doi bani (la care mai primești și restul) și dați mai mult de doi bani pe cei care v-au votat. Încetați să mai pasați mingea de la unii la alții, sau, mai bine zis, să furați min­gea de la unii la alții. Domnule Ponta, din fost jucător-căpitan de echipă, acum sunteți arbitru. Fiți corect! Arbitrați această țărișoară și "fluierați” și pena­lizați, cu eliminare, fiecare fault la adresa cetățeanului de rând. Opriți jocurile de culise și desființați impresarii și samsarii politici, care nu au făcut decât să fugărească, în ultimii 20 de ani, peste 3 mi­li­oane de "mioritici”, care au migrat către pă­șuni mai verzi și fără lupi hapsâni, care să îi ju­poaie de vii. Opriți acest exod! "Faultați” mojicia care a luat locul valorii, "fluierați” mitocănia, care este substi­tutul caracterului curat, și readuceți în educația viitoarelor ge­nerații valorile autentic românești, reașezați aceste va­lori pe piedestalul cuvenit. Eliminați practicanții coca­lăriei și parvenitismului, care se află în vârful piramidei și care le râd în nas celor educați, corecți, cinstiți și cu bun simț. Contraziceți-l, vă rog, pe Esop, care spunea: "Pe hoții mărunți îi trimitem la spânzurătoare, iar pe cei mari îi numim în funcții publice”. Eliminați hoții! Aveți o șansă unică să fiți un arbitru care poate să facă o figură memorabilă, și nu doar una de culise. Curățați vestiarele de lichele, de hoți, de paraziți și de parvenți.
Domnule Ponta, istoria nu se face prin schimbul de vestiare! Istorie veți scrie când veți primi aplauze din partea publicului spec­tator (populația Romaniei) la scenă deschisă, în urma unui arbitraj impecabil. Atunci, și nu­mai atunci, când echipele de politicieni pe care le arbitrați vor practica un joc politic co­rect și fără faulturi la adresa cetățeanului de rând, dar și fără goluri în buzunarele ro­mâ­nilor, numai atunci veți putea afirma - de data aceas­ta cu adevărat emfatic: "Mission accomplished!”.

San Francisco, USA