Răspuns pentru T. LUCREȚIA, F. AS nr. 957 - "Caut tratament pentru carcinom mamar”

Redactia
Dr. PURCĂRIȚĂ DACIAN - Centrul de Consultanță naturopată, diagnostic și tratament medicină naturistă "Primum non Nocere” - Timișoara, e-mail: primum_non_nocere_tm@yahoo.com, tel. 0746/10.17.23

Afecțiunile neoplazice sunt manifestări complexe, de cauze multiple, în care apare o transformare a celu­lelor țesuturilor proprii în celule nediferențiate, ce se multiplică anarhic, fără limită, și inva­dează țesuturile din jur și apoi întregul organism. Pentru a se produce această evo­luție este necesar să existe multiple modificări la nivel celular și molecular, modificări biochimice, fiziologice, hor­mo­nale și psihologice. Tratamentul natu­ral se asociază tratamentului standardizat al neoplasmului, reprezentând un adjuvant în situații de chimioterapie sau radioterapie. Există numeroase produse fitoterapeutice, extracte glicerohidroalcoolice sau remedii homeopate cu efecte anticanceros și imu­no­stimulent, produse printre care:
* Indole-3-Carbinol - are proprietăți specifice anticancerigene, este recomandat în afecțiuni favorizate de excesul de estrogen. Stopează creșterea și pro­duce apoptoza (moartea pro­grama­tă) a celulelor neoplazice în: neo­plasmul mamar, cervical, de endo­metru, de colon, leuce­mie, dar și în alte forme de can­cer.
* Citonat - conține unele dintre cele mai remarcabile plante me­dicinale și ciuperci terapeutice (Cor­dyceps, Ganoderma, Agari­cus), ce au proprietăți antimuta­gene, anti­neoplazice și regene­ran­te, asigu­rând protecția celulară. Induce apop­toza celulelor tumo­rale și in­hibă angiogeneza.
* Cartilajul de rechin - este adjuvant în tratamentul afecțiu­nilor neoplazice, inhibă neoan­gio­geneza.
* NONI - este un "polimedica­ment” de excepție, utilizat în multe protocoale pentru terapia alternativă a neoplasmelor.
* CytoFLAVIN 7+ - este un complex de biofla­vonoide roșii, enzime (germeni de grâu, broccoli, de lucernă) cu efect puternic antitumoral. Germenii de lucernă din compoziția sa asigură un efect alcalinizant, ajutând astfel la menținerea echilibrului acido-bazic, condiție esențială pentru a se obține rezultate tera­peu­tice favorabile în bolile neoplazice.
* Cat's Claw - prezintă proprietăți puternic imu­nostimulatoare și antitumorale.
* Usturoiul - datorită conținutului bogat în aliină și în aliicină este considerat a avea proprietăți antitu­morale.
* Sutherlandia - este considerată o "plantă mira­col”, despre care se afirmă că ar înregistra rezultate favorabile în cazul unor maladii precum cancerul, SIDA și TBC.
* Vitamina B17 (Amigdalina) - se consideră că are o posibilă activitate antineoplazică.
* Resveratrol - inhibă dezvoltarea anarhică celu­lară. Acțiunea sa anticancerigenă este diversificată și puternică.
* Tinctură de germeni de grâu - se utilizează tra­dițional în afecțiunile tumorale.
* Lichen de piatră (Cetraria Islandica), ceai sau tinctură - conține lichenină și acizi lichenici, acid cetraric, este adjuvant în tratamentul bolilor cance­roase.
* Ceaiul antitumoral - are proprietăți citotoxice (antitumorale) și imunostimulente. Este recomandat complementar în tratamentul preventiv și curativ al tumorilor, frânează diviziunea celulelor tumorale în interfază.
* Coenzima Q10 - are efect adjuvant în afecțiunile neoplazice, diminuează efectele secundare ale radio­terapiei și potențează efectele chimioterapiei, prelun­gește durata vieții pe cale naturală, este un antioxidant și energizant puternic, cu rol cardioprotector.
* Barley - extrasul de orz verde este recomandat în afecțiunile neoplazice.
* Imunosan - reduce efectele nedorite ale chimio­terapiei și iradierii.
* Ganoderma (Reishi) - conține germaniu organic, ce mărește oxigenarea celulară, are efect antioxidant puternic, ameliorează durerile provocate de cancer, previne moartea subită a pacienților neoplazici provo­cată de embolism.
* Extractul de mlădițe de vâsc și extractul de mlă­dițe de buxus - au efecte antitumorale și imunosti­mulente.
În paralel cu produsele fitoterapeutice, micotera­peutice și maceratele glicerinice, este recomandat un tra­tament homeopatic, reprezentând un adjuvant salu­tar în tratamentul afecțiunilor tumorale. Tratamen­tul homeopatic este individualizat, remediile fiind indi­cate doar după un consult prealabil la un medic spe­cialist.

VASILE STANCIU - fitoterapeut, București, tel. 0724/37.32.48, 0755/77.08.50

"Caut tratament naturist pentru sindromul Tourette”
(Răspuns pentru PETRONELA - Piatra-Neamț, F. AS nr. 933)


Afecțiune neurologică rară, caracterizată prin prezența a numeroase ticuri ce apar în general la vârsta copilăriei (2-10 ani) și însoțită de "ecolalie” - repe­tarea cuvintelor sau frazelor. Aceste mișcări stereotipe, neregulate și repetitive, denumite și ticuri convulsive, ce pot cuprinde și anumiți mușchi ai gâtului și ume­rilor, pot fi controlate temporar de voință, dar reapar odată cu distragerea atenției. În lipsa tratamentului care poate blo­ca aceste manifestări (Orap, Feno­tiazine, Metroclopramid, Clor-Promazină, Trifluope­razi­nă), boala persistă de-a lun­gul întregii vieți, se poate agrava, bolnavul, pe lân­gă ticurile ver­bale, pronunțând fără motiva­ție și cuvinte obscene. Me­di­ca­­mentele numite, ce fac parte din categoria neurolepticelor, sunt eficiente în general și în multe cazuri asigură vindeca­rea.
Efectul acestora poate fi po­tențat printr-un tratament naturist, format din Tre-en-en, Imune Gold Green, Solar, Branched Chain Amino Acid Complex, Calcium Complex.
Consumați lăptișor de mat­că pur (10 g/ 500 g miere ames­tec), ce conține Acetilcolină, cu rol în transmi­terea impulsului nervos, alimente bogate în minerale (magneziu), acizi grași esențiali, lipide și oligo­elemente, pâinea albinelor, infuzie de soc sau cimbru - 2 căni pe zi. Nu ezitați să apelați la un tratament refle­xogen, acupunctură sau presopunc­tură.
În paralel cu procedeele mai sus menționate, beți 3 căni pe zi infuzie de maghiran, după mese, 20 zile pe lună, iar seara, o dată pe săptămână, faceți baie cu flori de valeriană sau levănțică. Uleiul de semințe de cânepă (Canan Hemp Oil), 3 lingurițe pe zi, cu cei trei acizi grași esențiali în compoziție (Omega 3, 6, 9), poate reduce substanțial frecvența ticurilor.
Multă sănătate!

VALERIU MUNTEANU - str. Giuseppe Verdi nr. 6A, ap. 3, Timișoara

"Am hemoroizi cu dureri groaznice și hemoragie”
(Răspuns pentru CIORTEA NICOLAE - Com. Vlad Țepeș, jud. Călărași, F. AS nr. 1026)


Răspund cererii dvs. de a vi se indica unele mij­loace de tratament preferabil naturiste, care să vă ajute să vindecați această afecțiune, care vă supără de mai mulți ani și vă provoacă mari suferințe. Vă înțeleg și teama de eventuale operații cos­tisitoare, la care ați putea ajunge în cazul agravării situației actuale.
Vă recomand un unguent ieftin, produs pe baze naturiste de firma Exhelios din Ti­mișoara, și anume unguentul Hemosan cre­mă, pe care îl puteți găsi în farmacii sau în magazinele de produse naturiste. Acest unguent indicat pentru tratarea hemoroizilor, fisurilor anale, crizelor hemoroidale, proctitelor, eczemelor și pruri­tului anal are în compoziția sa principii active din flori de gălbenele, flori de mușețel, castan sălbatic, spânz și crețișoară. Îl veți aplica în zona anală de 2-3 ori pe zi, după o igienă locală severă.
Unguentul are acțiune antiinflamatoare, analge­zică, anestezică și emolientă. Utilizarea zilni­că restabi­lește și menține funcția normală a mucoasei anale.
În afara acestui unguent, farmaciile noastre dispun în prezent și de un produs elvețian foarte eficient, dar bine înțeles mult mai scump, și anume produsul Proc­to­glyvenol, care se prezintă sub formă de unguent pen­tru tratarea hemoroizilor externi și de supozitoare pen­tru hemoroizi interni. Deoarece ați menționat că perio­dic în zona anală vă apar furuncule, a căror agravare și extindere poate să vă conducă în final la nedorita ope­rație, vă recomand cu multă căldură un tratament local deosebit de eficient, verificat în asemenea cazuri și de asemenea ieftin.
Este vorba de unguentul Mibazon, produs de Fa­brica de Antibiotice din Iași, care are în compoziția sa trei antibiotice în concentrații ridicate a căror acțiune se potențează reciproc.
Îl puteți procura numai de la farmaciile veterinare. Sub acțiunea sa furunculele se retrag de la sine în timp scurt, fără a se sparge și fără a împrăștia astfel agentul patogen în zona înconjurătoare. Îl veți aplica de ase­me­nea de 2-3 ori pe zi (cititorii din străinătate ai revis­tei pot găsi, probabil tot în farmaciile veterinare, ungu­entul echivalent Mastilone, produs de Pfizer). Chiar și după vindecarea furuncu­lului, veți mai aplica preven­tiv acest unguent din când în când.
La succesul tratamentelor recomandate anterior contribuie în mod hotărâtor și o igienă intimă severă. După fiecare defecație veți efectua spălături ale zonei anale cu apă și săpun, iar lenjeria intimă va fi schim­bată zilnic, după ce în prealabil a fost spălată și steri­li­zată prin fierbere. Sunt convinsă că astfel suferințele dvs. de ani, nerezolvate până în prezent, vor lua sfârșit și veți scăpa și de pericolul unei eventuale operații ne­do­rite. Vă doresc sănătate și succes!