Un ajutor de excepție pentru bolile de ficat - INTERFERONAT

Florentin Popa
Dr. FLORIN CĂTANĂ-BOTA, Dacia Plant

"În România avem peste două milioane de bolnavi cu hepatită B sau C și peste 100.000 de bolnavi de cancer”

Stresul, alimentația modernă (impregnată de aditivi, coloranți și conservanți), fumatul și alcoolul în exces își spun cuvântul atunci când vine vorba de sănătatea ficatului. Ca să nu mai vorbim despre hepatitele care îl vizează în mod direct. Bine aprovizionată cu preparate dedicate afecțiunilor hepatice, piața medicamentelor naturiste din România s-a îmbogățit cu un produs de excepție, realizat de "Dacia Plant”, o firmă care și-a câș­tigat prin profesio­nalismul ei "radical” încrederea adepților medicinei na­turiste. Numele său este INTER­FERONAT și, după pă­rerea specialiștilor și a medici­lor care îl recomandă cu încredere, are efecte deosebite în afecțiunile ficatului.

- D-le dr. Bota, piața produselor fitoterapeutice abun­dă de preparate care asigură protecția hepatică. De ce era nevoie de un nou produs destinat tratării afec­țiunilor hepatice?

- Se știe că ficatul este unul dintre cele mai impor­tante organe, o adevărată uzină vie, în care se petrec simultan mii de procese chimice. Până în prezent, s-au identificat mai mult de 500 de funcții vitale întreținute de celulele hepatice. Ficatul se află în prima linie de luptă împotriva substanțelor nocive ingerate de către organism. Din păcate, ingerăm astfel de substanțe cu duiumul. Abuzăm de mâncăruri grase, de alcool, de medicamente, și îi dăm ficatului o sarcină supraome­nească. Nu mai vorbim de chimicalele "furișate” în mai toate alimentele procesate, ba chiar și în legumele și fructele din magazine. Spre deosebire de alte organe, ficatul are capacitatea de refacere a celulelor care au fost distruse de către o afecțiune sau leziune care s-a manifestat pe termen scurt. Însă dacă leziunile sunt repetate și apar pe termen lung (cazul afecțiunilor cro­nice), modificările pot deveni ireversibile.
Ideea unui produs destinat ameliorării și chiar vin­decării acestor boli grave ale ficatului ne-a fost dată chiar de consumatorii noștri. Statisticile arată că în Ro­mânia avem peste două milioane de bolnavi cu hepatită B sau C și peste 100.000 de bolnavi de cancer. Lipsa de informare, comoditatea și lipsa banilor sunt cauzele principale pentru numărul mare de bolnavi cronici din România. Bolile ficatului se află printre cele mai întâl­nite boli cronice ale românilor. La telefonul dedicat clienților noștri, la care răspund zilnic specialiștii Dacia Plant, am observat că întrebările legate de aceste afec­țiuni sunt pe primul loc ca număr, urmate de întrebările legate de tratarea cancerului. Sesizând această urgență, specialiștii de la Dacia Plant - și aici mă refer la far­maciști, biochimiști, medici (unii cu specializare în Ayurveda, vechea medicină tradițio­nală indiană) au pus cap la cap cunoștințele și, de-a lungul unei perioa­de lungi de timp, au căutat și testat cele mai bune plante și dozări, pentru un produs extra­ordinar în tratamentul afec­țiunilor hepatice. Astfel s-a născut Interferonatul.

- Ce acțiune are și pentru ce boli este recoman­dat?

- Interferonatul este gândit ca un stimulent al meca­nismelor de apărare ale organismului, având un puter­nic efect imunostimulent. El generează un puternic efect anti­oxi­dant, prin neutralizarea radicalilor liberi, asigurând organismului o protecție eficientă. Interfe­ronat stimu­lează secreția de interferon, interleukine, limfocite B, celule NK (natural killer), celule T supre­soare și ma­crofage. Produsul normalizează funcția he­patică la persoanele cu hepatită B, reglează nivelul de transami­naze și reduce tendința de fibrozare a ficatului. În ace­lași timp, este imunostimulent, antiviral, hepa­topro­tector, regenerant al celulelor hepatice și antihe­pato­toxic.
Produsul nostru stimulează secreția de interferon natural, extrem de important în buna funcționare a fica­tu­lui. Interferonul este o proteină sintetizată în orga­nism, în mai multe țesuturi și sub mai multe tipuri, care are proprietăți antivirale, antiproliferative și imunomo­dulatoare. Interferonul are rol în apărarea organismului împotriva infecțiilor bacteriene, virale și parazitare. Este utilizat în tratamentul hepatitelor cu virus B, C și D, al leucemiei și al tumorilor maligne. De aceea, In­ter­­feronat este recomandat ca principal adjuvant în afec­țiunile hepatice și în unele deficiențe imunitare. Prac­tic, preparatul este un puternic regenerator al ficatului, care ajută la vindecarea afecțiunilor acestuia. Interfero­natul are în compoziție plante care, pe de o parte, stimulează pe cale naturală sinteza de interferon (fără apariția efectelor adverse ale produselor de sinte­ză), iar pe de altă parte, au acțiune hepatoprotectoare și regene­rantă a țesutului hepatic. Interferonul - atât cel uman, cât și cel de sinteză - este un produs cu acțiune imuno­sti­mulentă, care scade viremia prin mecanisme imuni­tare, însă nu acționează specific la nivelul ficatu­lui, nu regenerează țesutul hepatic și nici nu distruge virusul hepatic. Sunt pacienți care, în urma tratamen­tului cu un produs de sinteză, au reușit să obțină re­ducerea vire­miei, dar după întreruperea tratamentului, viremia a crescut din nou (la unii pacienți, la fel de mult). Hepa­titele cu virus B, C și D evoluează spre fibroză și ciroză hepatică, motiv pentru care noi am introdus în formulă plante care să regenereze structura hepatică, nu doar să crească imunitatea sau secreția de interferon.
Astfel, armurariul (Silybum marianum) este consi­derat a fi planta cu cea mai intensă acțiune la nivel hepatic (are capacitatea de a contracara efectele nefaste ale supradozării unor medicamente, ale intoxicațiilor cu substanțe chimice sau cu ciuperci). Eficiența plantei se datorează silimarinei, componenta biologic activă răspunzătoare de apariția efectului terapeutic. Un comprimat de Interferonat conține 160 mg silimarină. o Schizandra este o plantă utilizată în medicina tradițio­nală chineză pentru tratarea he­patitei. Substanțele acti­ve conți­nute reglează nivelul de transa­mi­naze și reduc necroza hepa­tică. o Ganoderma (Ganoderma lucidum) este, conform medici­nei tradiționale chineze, un "eli­xir al nemuririi”, fiind utilizată de peste 4000 de ani în tratarea cancerului și a afecțiunilor hepa­tice. Substan­țele bioactive din compoziția sa au acțiune imu­nomo­dulatoare, antivirală (prin stimularea producerii de in­ter­feron), hepatoprotectoare, anti­tu­morală și radio­pro­tectoare. o Aloe (Aloe vera) este o plantă miraculoasă, cu rol hepatopro­tector și regenerant al celulelor hepa­tice, având acțiune laxativă și detoxifiantă la nivelul tractului gastro-intestinal. o Originară din sud-estul Asiei, Noni (Morinda citrifolia) este o plantă care sti­mu­lează secre­ția de interferon, având acțiune antiin­fla­matoare, anti­tu­morală și antioxidantă. o Cultivată pe scară largă în Japonia, ciuperca Agaricus (Agaricus blazei) are o puternică acțiune imunostimulentă și antitumorală. Ea normalizează funcția hepatică la per­soanele cu hepatită B, având totodată acțiune antimuta­genă, antioxidantă și antivirală. o Astragalus este o plantă utilizată de mii de ani în medicina tradițională chineză, pentru stimularea sistemului imunitar. Sub­stanțele bioactive din compo­ziția sa au proprietăți antivirale, antiinflamatoare, antifibrozante și anticiro­tice, stimulând totodată se­creția de interferon.

- Cu atâtea plante cu rol hepatoprotector, se pare că ați găsit formula optimă pentru un produs com­plex! Dar ce părere au medicii despre Interferonat?

- Cu mare bucurie trebuie să constatăm o aplecare din ce în ce mai puternică a comunității medicale către produsele naturale realizate din plante. În acest an, cola­borările Dacia Plant cu institutele și facultățile de medicină din România s-au concretizat în câteva studii științifice. În acest moment, Dacia Plant colaborează cu institute de cercetare, facultăți de medicină și spitale din întreaga țară. Spitalele județene din Iași, Cluj, Bra­șov și institute clinice din București evaluează în acest moment pacienți care se află în tratament cu Inter­feronat. Studiul se află în plină desfășurare. Deo­cam­dată vă putem spune că ne-au fost comunicate deja multe cazuri în care administrarea de Interferonat a dat rezultate foarte bune, într-o perioadă de timp scur­tă (câteva săptămâni). Zilnic aflăm astfel de vești îmbu­curătoare atât de la medici, cât și prin intermediul tele­fonului, mailului și al scrisorilor sosite pe adresa Dacia Plant. Sunt oameni de toate vârstele, cu afecțiuni cro­nice ale ficatului, care au descoperit cu bucurie o solu­ție naturală eficientă și au reușit astfel să-și regăsească starea de sănătate și să evite efectele adverse ale medi­camentelor de sinteză.
Interferonat se administrează ca adjuvant în terapia alopată urmată de bolnav, iar rezultatele sunt cuanti­ficate lunar, prin anamneză și efectuarea analizelor pa­cientului. S-au înregistrat cazuri în care valorile ana­lizelor medicale s-au normalizat spectaculos și starea generală a pacienților s-a îmbunătățit considerabil. Sun­tem mândri de acest produs și sperăm ca rezultatele studiului să convingă întreaga lume medicală româ­nească de eficiența produsului nostru.

- Ce alte remedii recomandați pentru protecția fica­tului?

- În primul rând, un regim de viață sănătos. Nu este nevoie de eforturi mari pentru a ne regla alimentația, pentru a fi mai atenți la ceea ce consumăm. Apoi, un nivel mai mic de stres în viața noastră i-ar face un mare bine nu numai ficatului, ci întregului organism. Un vechi proverb latinesc spune "Optimum medicamen­tum quies est” (cel mai bun medi­cament este odihna). Fără îndoială, în timpurile pe care le trăim, avem ne­voie de ceva mai mult ajutor pentru ficat. Dacia Plant continuă vechea și miraculoasa tradiție ro­mânească a plantelor de leac. Pe lângă Interferonat, avem o gamă largă de produse pentru îngrijirea ficatului, bazată atât pe plante autohtone, cât și pe plante care cresc în afara țării noastre, toate cunoscute de mii de ani pentru efec­tele lor benefice. Compri­ma­tele Tonic hepatic, Drenor hepatic, Anghinarea, Armurariul, Rosto­pasca sau Re­me­diile pentru ficat sunt soluții excelente de îngrijire.

- Unde se găsește Interfero­natul și ce îi sfătuiți pe cei care doresc să înceapă un tratament?

- Interferonatul se poate procura din magazinele naturiste și lanțurile de farmacii Catena, Ropharma, Eu­ropharm, 2na, Belladona. Cei care au nevoie de o soluție puternică de regenerare a ficatului pot urma o cură conform prospectului. Un flacon de Interferonat conține 120 de comprimate. Se administrează câte 1 com­primat de patru ori pe zi, cu 30 de minute înaintea meselor principale, în cure succesive de 3 luni, cu o lună pauză între ele. În perioada de pauză, se recoman­dă administrarea de Rostopască - comprimate (câte 1 comprimat de două ori pe zi, cu 30 minute înaintea mesei, timp de numai 20 de zile), asociată cu Spirulină - comprimate (câte două comprimate de 2-3 ori pe zi, cu 30 minute înaintea mesei, timp de 30 de zile). După o lună de pauză, tratamentul cu Interferonat se poate relua. Bolnavii au la dispoziție și liniile noastre de tele­fon, la care răspund specialiștii Dacia Plant. Aici pot obține informații suplimentare despre produs și pot primi sfaturi competente despre cura cu Interferonat, pre­cum și despre celelalte produse aflate în portofoliul Dacia Plant.