La o ceașcă de ceai... muzicală

Dana Ene
Pentru că vremea mohorâtă de afară ne îndeamnă la melancolie și visare, vă propunem câteva manifestări muzicale, numai bune pentru a ne scoate pe furiș din starea de moleșeală, dar fără a destrăma reveria autumnală

MIRCEA VINTILĂ și BRAMBURA, la Hard Rock Café

Prima plimbare muzicală pe care v-o propunem este alături de un muzician care nu are nevoie de prezentări - Mircea Vintilă. Folk-istul român, așa de îndrăgit pentru umorul și stilul lui mucalit, ne invită duminică, 25 noiem­brie, de la ora 21, în Hard Rock Café. Ală­turi de el, va evo­lua și Brambura, trupa care îi este alături de aproa­pe 10 ani. Iar dacă preferați cețurile lui noiembrie în direct, puteți merge în He­răs­trău, înainte ca soarele să apună, ca să ad­mi­rați culorile nebunești ale toamnei.
Biletele pentru con­­­certul "Mircea Vintilă și Bram­bu­ra” sunt dis­ponibile în re­țea­ua BILETOO și la Hard Rock Café, iar prețul lor variază între 120 lei ca­tegoria VIP (întâlnire și poza cu trupa, afiș & CD cu autograf) și 60 lei - loc la mese în sală.

Tribute to Mr. Jazz

Marți, 27 noiembrie, de la ora 21, la Clubul The Artist, formațiile A&A Records și Fundația Muzza vă invită la concert și lansare de CD. "TRIBUTE TO MR. JAZZ” este un album ce cuprinde inter­pretări ale laureaților români ai Galei Pre­mii­lor de Jazz 2011 - 2012, un disc in memoriam, de­dicat celui care a fost "cel mai bun pianist din­tre contrabasiștii ro­mâni” (după cum circulă o glumă printre mu­zi­cieni), un compozitor și aran­jor de geniu al mu­zicii de jazz , un om cu spirit liber și suflet cât universul: Johnny Ră­du­canu.
În concertul de marți, vă vor desfăta auzul: Puiu Pascu Trio (Puiu Pas­cu-pian, Virgil Popescu- bass, Ovidiu Condrea-tobe), soliștii Alex Constantin și Al Baroc, și o in­vi­tată specială din Canada, Manuela Cara - pian și voce.
Pentru detalii și rezervări la The Artist Studio puteți suna la: 0758.111.179.

MARIUS VERNESCU & GUESTS (Concert aniversar de Jazz)

Tot săptămâna viitoare, joi, 29 noiembrie, de la ora 20, la Studioul de Concerte Radio (Sala Radio) din București, asociația culturală L'Etoile vă invită la Concertul aniversar de Jazz, susținut de renumitul pianist Marius Vernescu, cu ocazia împlinirii a 10 ani de la câștigarea Pre­miului I la Montreux Jazz Festival. "Marius Vernes­cu este unul dintre cele mai mari talente de jazz ale Europei”, declara Quincy Jones, președin­te­le juriului de la Montreux Jazz Fes­tival, în anul 2002, după ce pianistul ro­mân câștiga locul I al competiției mu­zicale.
Marius Vernescu va con­certa joi, în trio, alături de Tudi Zaharescu, la tobe, și Cătălin Răzvan la bass, dar și alături de Big Band.
Marius Vernescu a absolvit Academia de Muzică - Secțiunea de Jazz, în Hanovra - Germania și a obținut numeroase premii, printre care "Nieder­sachsen Jazz” (Germania, 2001), Premiul I la Fes­tivalul de Jazz de la Montreux - Elveția (la Secțiunea Competitivă Jazz Solo Pian din 2002), Premiul Special pentru "Cea mai bună reprezentație externă a unui muzician ro­mân” (Sala Radio, București - 2002), iar în anul 2004 a fost invitat special în cadrul Fullbright Granting Programme: "The History of Jazz”.
Prețul unui bilet la acest concert este de 20 lei, și poate fi procurat de la Sala Radio sau din rețeaua BILETOO.

Licitație de artă pentru deschiderea primei Școli de Muzică Veche din România

Pe 28 noiembrie 2012, la Muzeul Țăranului Ro­mân (Studioul Horia Bernea), începând cu ora 19, va avea loc o licitație de artă, cu scopul nobil al strân­gerii fondurilor necesare pentru înființarea și dota­rea primei școli de muzică veche din România.
Vor fi scoase la vânzare 36 de opere de artă do­nate de reputați artiști români contemporani, iar fondurile obținute astfel vor fi utilizate pentru achi­ziționarea de instru­mente, partituri și lucrări teoretice, ce vor fi puse la dispoziția elevilor, pentru studiu și documentare.
Școala de Muzică Ve­che, prima cu acest profil din România, își des­chide porțile la începutul anului 2013 și este o ini­țiativă a Asociației An­tiqva și a Agenției Me­dieval Praxis. Cursurile vor fi predate de profesori calificați la cele mai bune școli de profil din țară și din străinătate, beneficiind în plus de o bogată experiență pedagogică și concer­tis­tică. Cursurile de muzică veche pentru copii sunt deschise atât copiilor foarte talentați, in­te­resați în mod special de interpretarea de performanță, cât și celor care nu își doresc neapărat o carieră mu­zi­cală în viitor, ci doar dobândirea unei culturi mu­zicale so­lide. Vor fi acordate și burse de studiu ele­vilor me­rituoși, cu o situație financiară dificilă.
Catalogul licitației poate fi consultat la adresa: medievalpraxis.ro/licitatie/Catalog.pdf