Remedii rusești contra paraziților intestinali

Natasa Galche
Conform statisticilor recente ale Organizației Mondiale a Sănătății, în prezent, peste 80% din populația planetei suferă de diverse afecțiuni determinate de paraziți, bacterii, viruși și fungi.

Asta înseamnă că aproape fiecare dintre noi poa­te fi purtătorul unui parazit care îi otrăvește organismul, provocându-i, prin scăderea imunității, diferite boli dermatologice, afecțiuni ale tractului gastro-intestinal, urinar sau ale sistemului nervos. Pe lângă manifestările tipice care semnalează prezența în organism a acestor intruși nocivi (stare generală de rău, pierdere în greu­tate, greață, diaree, permanentă senzație de foame), pot apărea și simptome mai grave care, la prima vedere, nu par a avea legătură cu paraziții (amețeli, insomnii, du­reri de cap, iritabilitate și uneori chiar tulburări men­tale). Pare de necrezut, dar toxinele eliminate de viermi pot duce la perturbarea sistemului imunitar, la boli me­tabolice și chiar cronice.
În urma datelor experimentale, specialiștii în boli interne au concluzionat că cele mai eficiente metode de combaterea și eliminarea paraziților sunt cele populare. Savanții ruși de la Institutul Național de Cercetări Me­dicale din Moscova susțin că există trei substanțe natu­rale simple, cu ajutorul cărora organismul poate fi cură­țat de paraziți, bacterii și viruși: pelinul, cuișoarele și coaja verde a nucilor.

Remedii generale contra paraziților intestinali

Tinctură din coji de nuci verzi

Pentru preparare, aveți nevoie de 15 nuci verzi. Pes­te cojile tăiate mărunt, se toarnă o jumătate de litru de alcool și se lasă la macerat timp de 30 de zile, într-un loc întunecos.
Schema de tratament. În prima zi se administrează o singură picătură de tinctură, amestecată într-o jumă­tate de cană de apă (100 ml). Se bea pe îndelete, cu în­ghi­țituri mici, dimineața, pe stomacul gol. Doza se dublează zilnic, utilizând însă aceeași cantitate de apă. În cea de a șasea zi, sunt necesare două lingurițe de tinctură la un pahar plin cu apă. Din cea de a șaptea zi, timp de încă cinci zile, se mărește doza astfel: la 50 ml de apă, se adaugă două lingurițe de tinctură. Preparatul se bea de două ori pe zi, pe stomacul gol.

Pulbere din pelin

Frunzele și semințele se usucă bine și se fărâmi­țea­ză. Peste una-două lingurițe de pulbere (200-300 mg) se toarnă apă potabilă, simplă, nefiartă. Se consumă du­pă preparatul din nuci verzi sau independent, pe sto­macul gol.
Schema de tratament. În prima zi, se consumă cel mult un vârf de cuțit de pulbere, amestecat într-un sfert de pahar cu apă. În cea de-a doua zi - un sfert de lin­guriță, în a treia - o jumătate, și tot așa, mărind doza. În a paisprezecea zi de tratament, trebuie să ajungeți la o jumătate de lingură. Puteți bea soluția dintr-o dată sau în două-trei reprize pe zi, înainte de mesele principale. Această doză se menține consecutiv timp de șase zile, apoi se administrează o jumătate de lingură pe săptă­mână.

Pudră de cuișoare

Cuișoarele se pisează foarte mărunt. Cantitatea pen­tru o doză este de 500 mg (cât un bob de mazăre).
Schema de tratament. Prima zi: 1/5 linguriță de trei ori pe zi, înaintea meselor principale. A doua zi: 1/4 linguriță de trei ori pe zi, înainte de mese. Din a treia zi până în cea de-a zecea: câte o treime de linguriță, de trei ori pe zi. După cele zece zile, se administrează o linguriță de pulbere, o dată pe săptămână.
Cele trei substanțe se administrează concomitent sau pe rând. Este recomandat ca tratamentul să fie urmat de toți membrii familiei.

Coniac și ulei de ricin

Această metodă este foarte eficientă, în special după aplicarea celor trei remedii prezentate mai sus. Dimi­neața, pe stomacul gol, beți aproximativ 50 g de coniac de calitate superioară, amestecat cu aceeași cantitate de ulei de ricin. Coniacul paralizează (îmbată) vier­mii intestinali care, astfel, nu mai reu­șesc să stea agățați de pereții in­testinelor. Apoi tot uleiul de ricin este cel care îi elimină.

Remedii contra giardiozei

Giardia poate fi contractată prin intermediul apei contaminate sau a fructelor ori legu­melor nespălate corespunzător. Se manifestă prin de­ran­jament stomacal, dureri puternice în partea supe­rioară a abdomenului, greață și dureri de cap.

Nucă de cocos

Laptele de la o nucă de cocos se toarnă într-un vas de sticlă. Miezul nucii se dă pe răzătoare și se adaugă peste lapte. Se amestecă foarte bine și se conservă la frigider, cel mult două zile. Se administrează câte o linguriță, de trei ori pe zi, înaintea meselor principale. După o săptămână, tratamentul se întrerupe și se reia după o pauză de două săptămâni.

Remediu gruzin

Ingrediente: un pahar de alcool, un pahar de suc de sfeclă, o căpățână mare de usturoi. Usturoiul se pisează și cele trei componente se mixează bine. Se lasă la ma­cerat timp de trei zile, după care se strecoară. Se ad­mi­nistrează câte o lingură de preparat, la 15 minute după cele trei mese principale. Tratamentul se face timp de 15 zile.

Remedii contra teniei

Infecția cu tenie este una dintre cele mai "păcă­toase” datorită faptului că acest parazit poate trăi în intestine chiar și 20 de ani, fără ca gazda să fie con­ști­entă de acest lucru. Teniaza poate apărea în urma con­su­mului de carne crudă sau insuficient preparată ter­mic. Astfel larvele ajung în intestin și devin paraziți.

Dovleacul - leacul minune

•  Semințele crude de dovleac se dau prin mașina de tocat. O ceașcă de semințe se amestecă cu o cană de miere și o linguriță de bicarbonat de sodiu. Mixtura se lasă la macerat într-un vas de sticlă, timp de 10 zile. Se consumă câte o lin­guriță dimineața, pe stomacul gol. Se ad­ministrează zilnic, până la vindecarea com­pletă.


• Într-un reci­pient din sticlă se ames­tecă în părți egale pulbere din frunze de pelin cu semințe de dovleac măcinate (30% din volumul vasului). Se toarnă alcool până la umplere și se lasă la macerat într-un loc călduros sau direct în bătaia soarelui, timp de o săptămână, agi­tând recipientul zil­nic. Se adminis­trează până la 50 g, de două ori pe zi, cu 30 de minute înainte de masa de prânz și cină, până la vinde­carea completă.


•  Peste 100 g de semințe de dovleac (crude) se toar­nă un pahar de suc din fructe de merișoare. Se ames­­tecă bine, obținându-se o pastă. Dimineața, pe sto­macul gol, mâncați o jumătate din cantitate, iar după o oră, cealaltă jumătate. Întindeți-vă în pat pentru 15-20 de minute, după care luați o lingură de ulei de ricin și ieșiți la o plimbare de cel puțin o jumătate de oră. În câteva ore, parazitul ar trebui să fie eliminat. Repetați schema timp de șapte zile consecutiv.


Dieta de 3 zile împotriva teniei

În prima zi se consumă numai vegetale crude, ne­preparate, iar masa de seară trebuie luată nu mai târziu de ora cinci. A doua zi se mănâncă doar nuci de cocos, împărțite în cinci mese, și se bea laptele aceluiași fruct. În afara acestui aliment, se recomandă să nu mâncați și nici să beți nimic altceva. Nici în dimineața celei de-a treia zi nu trebuie să mâncați ceva, ci doar să înghițiți conținutul unei linguri pline de ulei de ricin. În urmă­toarele patru ore, parazitul ar trebui să fie eliminat. Pentru o reușită mai mare, este recomandat să vă așe­zați peste o oală plină cu apă caldă. Tenia în contact cu aerul rece se poate retrage în organism sau agăța de in­testin în zona anusului.

Tratamente pentru copii

La copii, datorită faptului că aciditatea gastrică este mult mai redusă, paraziții pot trece mult mai ușor în intestine. De aceea, la copiii între 1 și 6 ani, bolile parazitare apar de două-trei ori mai frecvent decât la adulți.

Ceaiuri

• Câte o linguriță din următoarele plante: mușețel, calapăr (vetrice), pelin, crușin, țintaură (centarium) se adaugă peste 500 ml de apă clocotită. Amestecul se fier­be la foc foarte mic, timp de 5-6 minute. Se dă deo­parte și se acoperă.


Nu trebuie depășite următoarele doze: * copii 1-3 ani - 1-2 linguri; * copii 3-7 ani - 30-50 ml; * copii 10 ani - 75 ml; * copii 14 ani - 100 ml. Durata trata­men­tului este de 14 zile.

• Următoarele plante antiparazitare: o parte țin­taură, o parte frunze de trifoi și 0,5 părți flori de cala­păr se amestecă bine. Peste o lingură din pulberea aces­tor plante se toarnă o cană de apă clocotită și se lasă la infuzat peste noapte.



Dimineața, copilul va mânca orice fel de cereale, după care, la o jumătate de oră, i se va administra un sfert de ceașcă de infuzie, îndulcită cu o linguriță de miere. În prealabil, un tampon de bumbac se îmbibă în kerosen și, imediat după ceai, dați copilului să miroasă tamponul. În jurul orei 12, copilului i se va oferi o gus­tare constând într-un ceai dulce și câțiva biscuiți. După 30 de minute, repetați procedura cu ceai și cu tamponul de kerosen. Masa de prânz trebuie să constea din cereale cu lapte, o plăcintă și compot de prune. După masă, la jumătate de oră, se reia metoda cu ceaiul și ke­rosenul. Pentru cină, se pregătesc salată verde asezo­nată cu doi căței de usturoi pisați sau brânză de vaci amestecată cu doi căței de usturoi. La jumătate de oră se administrează ceaiul și se miroase tamponul îmbibat în kerosen, iar după încă 15 minute, se iau două capsule de ulei de ricin. La culcare, pe burtica copilului se așează o compresă caldă. În dimineața următoare, paraziții ar trebui să se elimine.

Preparate din morcovi

• De două ori pe zi, înaintea meselor prin­cipale, se adminis­trea­ză câte două linguri din urmă­torul prepa­rat: sucul de la doi morcovi ames­tecat cu o linguriță de miere și zeama de la o jumătate de lămâie.


• Într-un recipient de sticlă se toarnă un pahar de lapte și trei linguri de morcov dat pe răzătoare. Se dă în­tr-un clocot. Se ad­mi­nistrează câte o lingură din preparat de 3-4 ori pe zi.


Tratament împotriva viermilor la sugari

În urmă cu câteva secole, când prepa­ratele farma­ceutice nu existau nici măcar în marile orașe, oamenii de la țară se apărau de boli așa cum puteau. În timp, s-a descoperit că în cazul afec­țiunilor parazitare leacurile "băbești” au o eficiență mult mai mare. Noii-născuți erau cei mai sensibili. În regiunile muntoase, izolate, din Caucaz, vracii foloseau pentru sugari următorul tratament împotriva viermilor: buricul pruncului se ungea cu smântână grasă de vacă, apoi se aplica un tampon îmbibat în gudron, timp de două zile. În cea de-a treia zi, tamponul se înlătura, se făcea o pauză de trei zile și procedura se relua. Mama, dacă alăpta, trebuia să țină o dietă "dulce”, fără usturoi, ceapă sau orice ali­ment picant.
Dietele și remediile prezentate nu sunt contrain­dicate decât femeilor însărcinate sau care alăptează și persoanelor care suferă de alergii la unul din compo­nentele schemelor de tratament.