Sănătoși toată iarna!

Redactia
Tratați-vă răceala și gripa cu preparatele naturale de la FARES

Ne plângeam că e secetă, că nu plouă, că nu vine iarna, iar acuma suntem îngropați în ză­pezi. Din pă­cate, priveliștile albe, care ne aduc atâta pace în suflet, ascund în frumusețea lor diafană o mulțime de pericole pentru sănătate. Nu există iarnă în care să nu fim amenințați de gripe și de răceli. Din fericire, și în cazul lor, farmacia naturii ne oferă re­medii care atunci când trec prin știința specialiștilor se transformă în garanții pentru sănătate. Este și cazul prepa­ra­telor Fares, realizate de un grup ini­mos de medici, farmaciști și chimiști.

Să facem diferența!

Ne plângem adesea că avem gripă, deși de cele mai multe ori suferim de o răceală ceva mai puternică. Deși în­tre simptomele celor două boli există asemănări, ele sunt cauzate de viru­suri diferite.

RĂCEALA este o boală infecțioasă virală ușoară a sistemului respirator superior care afectează persoa­nele de orice vârstă și este extrem de conta­gioasă. Simptomele principale sunt: stră­nu­turi, dureri de cap, lăcrimarea ochilor, fe­bră ușoară (37°- 38?), secreții nazale abun­dente și de consistență apoasă, oboseală și stare generală de rău, tuse, dureri și mân­cărimi în gât. Are o evoluție între 3 și 10 zile, dar unele simptome ale bolii se pot întinde până la 3 săptămâni.

GRIPA are un debut mult mai sever în comparație cu răceala simplă. Bolnavii de gripă prezintă febră mai mare, dureri musculare, frisoane. Dacă cele mai multe răceli pot fi "duse pe picioare”, în caz de gripă trebuie o atenție sporită. Este nevoie de repaus la pat și multă odihnă, pentru a acorda organismului răga­zul necesar să se refacă. Dar de ce să ajungem la boală când putem să o prevenim, luând câteva măsuri pentru o "trecere sănătoasă” la se­zo­nul rece? În sensul acesta, firma Fares a realizat o trusă de produse 100 % naturale, despre care s-a mai scris în revistă, numită TRUSA HAP­CIU - RĂCEALĂ ȘI GRIPĂ. Trusa asigură tratamentul com­plet al infecțiilor de căi respiratorii, în funcție de necesi­tățile fiecărui pacient. Abordarea se face în două direc­ții, tratamentul de bază - antiinfecțios, antiinflamator și cel simptomatic - antifebril, antialgic, decongestiv, antitusiv.
* Tratamentul de bază - Trusa conține 3 tipuri de produse: ceai, capsule și tinctură. Se administrează doar unul dintre ele, în funcție de preferință. Dacă simțiți nevoia, puteți lua simultan toate cele trei componente, iar efectul va fi mai rapid și mai puternic.
* Tratamentul simptomelor se adresează corpului cuprins de febră, tuse, durere în gât, dificultăți respi­ratorii, stare de oboseală și dureri musculare.
FEBRA este doar un simptom și dovedește declan­șarea mecanismului de apărare a organismului, totuși trebuie acționat pentru scăderea ei. Febra excesiv de ridicată îngreunează circulația și funcțiile inimii. Când crește febra, inima bate mai repede, apar dureri de cap, oboseală, dispare pofta de mâncare, se usucă buzele. Împotriva febrei, găsiți în Trusa Hapciu - Răceală și Gripă două produse spe­cial concepute pentru uz intern: Ceaiul HAPCIU "Scade febra”, iar pentru uz extern - Loțiunea pen­tru frecție "Scade febra”.
Ceaiul HAPCIU are în compoziție busuioc, scoarță de salcie, isop, scorțișoară, frunze de roz­marin, flori de mușețel și rizomi de ghimbir. De-ndată ce este administrat, febra scade, iar efectul este sudo­rific, dezinfectant și expectorant. Se prepară o infuzie din 200 ml apă clocotită, turnată peste un plic de ceai; se lasă 10 minute acoperit. Copiii între 3 și 14 ani vor bea 1-2 căni cu ceai pe zi, cei peste 14 ani și adulții - 3-4 căni cu ceai. Indicația noastră este ca ceaiul să fie băut cât mai fierbinte posibil, pe durata stării gripale sau a răcelii, câtă vreme persistă febra.
* Scoarța de salcie are în compoziție saligenina, o substanță care se transformă în organism în acid sali­cilic. Ea este recomandată pentru ameliorarea durerilor și scăderea febrei.
* Ghimbirul este o plantă utilă întregului orga­nism. În cazul de față, el inhibă virusurile gripale și este de asemenea un foarte bun agent antiinflamator, reducând febra, având de ase­menea ac­țiune antiseptică și expec­to­rantă.
* Isopul, plantă mențio­na­tă și în Biblie, are virtuți cu­ra­tive deosebite. Este prin ex­celență remediul vegetal pen­tru bronșite și astm bron­șic, un foarte bun expectorant și antiseptic. Are, de aseme­nea, un puternic efect sudo­rific.
* Rozmarinul are efect cal­mant, antiseptic, iar dato­ri­tă parfumului său puternic, desfundă nasul și bronhiile, de aceea este recomandat și pentru calmarea accese­lor de tuse și a crizelor de astm.
Dacă în copilărie ma­­mele ne făceau frec­ție cu oțet sau carmol, acum vă oferim Loțiu­nea pentru frecție "Sca­­de febra” , indicată în stări de oboseală și du­reri musculare, care apar în stările gripale. Con­ține uleiuri esențiale de eu­calipt, pin, scor­țișoară și cimbru. Efec­tul de rela­xare, revigorare va fi imediat resimțit.
Se administrează co­­­piilor de peste un an și adulților de 2-3 ori pe zi, frecționând mâi­­nile, piep­tul și spa­tele, iar ultima frec­ție se va a­plica seara, îna­inte de culcare.
* Uleiul e­sențial de Eu­calipt este an­ti­bacterian, an­ti­viral, anti­fun­gic, ex­pec­to­rant, imu­no­sti­mulent, anti­in­fla­mator și re­vi­­gorant. În Aus­tralia i se spu­ne Copacul febrei, dato­rită proprietăților sale anti­inflamatoare și antipiretice.
* Uleiul de pin este un produs antigripal, antiin­flamator, antiseptic puternic al căilor respiratorii, antitusiv, bacteriostatic, bronho­dilatator, calmant și tonic general.
* Uleiul esențial de cimbru este puternic anti­septic, antibacterian și antiviral, antispastic și anestezic local. Calmează tusea, reduce inflamația mucoasei oro-faringiene și nazale și desfundă nasul. Testele de laborator efectuate au demonstrat o eficiență de 98% a proprietăților antimicrobiene ale cimbrului asupra stafilococului auriu, proteus, kleb­siella și E.coli.

NASUL ÎNFUNDAT creează neplăcere, indis­poziție, iar noaptea poate provoca insomnii. Inha­lantul "Ușurează Respi­ra­ția” a fost creat la Fa­res toc­mai spre a înde­părta senzația de nas în­fun­dat. Are efect de­congestio­nant nazal, ușu­rează și împros­pătează respirația prin ac­țiunea uleiurilor esen­ția­le de eucalipt și cimbru.
Cum se face o inhala­ție? Stați aplecați peste un vas cu doi litri de apă fierbinte în care ați pus 10 pică­turi de inhalant, cu capul acoperit de un prosop mare și cu ochii închiși. Se face o inhalație pe zi, de prefe­rință seara, timp de 7-10 zile. Copiilor mici ori suga­ri­lor le puteți pune în ca­meră o candelă de aromate­rapie.

TUSEA este un simptom provocat de o iritație a căilor respiratorii sau a unui organ al aparatului respi­rator. În Laboratoarele Fares a fost creat siropul Plan­tusin cu miere, cu o compoziție de min. 62% miere, extracte de muguri de pin, scai vânăt, frunze de pătla­gină, cimbrișor, flori de tei, tinctură de propolis și Vi­tamina C. Are efect antitusiv, antiseptic, fluidifică se­crețiile bronșice, favorizează expectorația, prote­jează mucoasele iritate.
Administrare: copiilor cu vârste între 1 și 5 ani li se vor da zilnic două-trei lingu­ri­țe de sirop, cu 30 minute înain­te de masă, în timp ce copiii între 6-12 ani vor lua patru-cinci lingurițe pe zi, tot cu 30 minute înainte de ma­să. De asemenea, copiii pes­te 12 ani și adulții vor bea 3 linguri de sirop pe zi, cu 30 minute înainte da masă. Du­rata unei cure este 7-14 zile.
* Scaiul vânăt este un remediu tradițional româ­nesc pentru tratarea tusei. Are proprietăți expectorante, fluidizează secrețiile bron­și­ce, cal­mează tusea, are pro­prietăți antiseptice, anti­in­fla­matoare, expectorante, an­ti­microbiene și antispas­tice.
* Mugurii de pin conțin ulei volatil, tanin, rezine și vitamina C. Au acțiune emo­lientă și antiinflamatoare asu­pra aparatului respirator.
* De la pătlagină se fo­losesc în scop terapeutic frun­zele, bogate în vitamina A, C și K. Pătlagina este reco­man­dată în tusea uscată, iritativă, spastică sau cu expec­to­rație vâscoasă.
* Florile de tei nu sunt doar plăcut parfumate, ci au și virtuți terapeutice, mai ales în cazul bolilor respi­ratorii și digestive. Studiile recente au demonstrat că ceaiul din flori de tei luptă cu gripa și ră­ceala, favorizează transpira­ția, calmează tusea.

DUREREA ÎN GÂT a­pa­re odată cu inflamarea mu­coa­selor sau a amigdalelor, ca urmare a acțiunii agenților patogeni. Pentru o adminis­trare cat mai ușoară și un efect cat mai rapid, la Fares am realizat comprimatele pen­­­tru supt Plantusin, care au în compoziție extract de lemn-dulce, tinctură de pro­polis, eucaliptol, anetol, men­­tol, ulei esențial de mentă, ulei esențial de cimbru și ulei esențial de coada-șoricelului. Efectul lor este anti­inflama­tor, antibiotic și calmant. Se recomandă una-două compri­mate de trei ori pe zi, între mese.
* Rădăcina de lemn dulce are un efect calmant al tusei, fluidifiant al secrețiilor tra­heo-bronșice, expec­torant și antiinflamator.
* Uleiul esențial de coada-șoricelului este antiin­flamator și este indicat în acțiunile respiratorii.
* Uleiul esențial de mentă acționează asupra sis­te­­mului respirator ca expectorant, antiinfecțios, antiin­flamator și analgezic local. Are, și el, proprietăți des­congestionante și antispastice.
* Propolisul este considerat cel mai puternic anti­infecțios natural, fiind un antibiotic cu spectru larg, antiviral, imunostimulator, antiinflamator (de două ori mai eficient decât aspirina), cicatrizant și anestezic local. Studiile moderne au evidențiat acțiunea sa asupra a 21 de bacterii, nouă specii de ciuperci para­zite, 30 de tipuri de virusuri. Propolisul vindecă mu­coa­sa bucală și este eficient pentru candidoză.
Iată, dragi cititori ai "Formulei AS”, că preocu­parea noastră de a vă menține sănătoși, folosind cât mai mult preparatele naturale, este constantă. Efectele se­cundare ale tratamentelor noastre sunt inexistente, iar efectul este dublu: pe lângă vindecare, vă veți alege și cu un organism mult mai rezistent la agresiunea vi­rușilor. Vă dorim multă sănătate și Sărbători fericite!

Dr. BUȘNEAG DANIELA
medic specialist Api-Fitoterapie, cabinet FARES, str. C. A. Rosetti nr. 31, București, tel. 0756/02.28.50, www.fares.ro