MEDICINĂ CHINEZEASCĂ - Leacuri tradiționale pentru tratamentul cancerului (II)

Stoenescu Adrian
Cancer pulmonar

• Usturoi administrat în diferite moduri:

- se beau 10 - 30 ml suc de usturoi, de două ori pe zi;
- injecții intramusculare cu 5 ml distilat de usturoi, amestecat cu 2% novocaină, la fiecare injecție, de 3 ori pe zi;
- picurare intravenoasă a 25 ml garlicină ames­tecată cu 500 ml glucoză 10%, o dată pe zi, timp de două săptămâni.

• Bulb de crin din diferite specii, uscat și măcinat în pulbere, amestecat cu ulei de măsline, rezultând o pastă care se aplică extern, pe piept.

• Rădăcină de ochiul-boului, rădăcină de sparan­ghel și coajă de dud se macină în pulbere fină și se amestecă cu miere. Din această pastă se fac pilule de mărimea unui sâmbure de cireașă. Se ia de 10-12 ori pe zi câte o pilulă.

• Infuzie din 5 g flori de șofrănel (Carthamus tinc­torius), în 200 ml apă, din care se ia de 3 ori pe zi.

• Decoct din 10 g de rădăcină de lemn-dulce, la 300 ml apă, din care se bea o cană zilnic.


Cancer de col uterin

• Infuzie din 15 g de talpa-gâștei, la 300 ml de apă, din care se beau de 3 ori pe zi câte 100 ml.

• Decoct din 30 g de rădăcină de rubarbă, la un litru de vin roșu natural, din care se beau zilnic câte 100 ml.

• Infuzie din 30 g turiță lipicioasă, la un litru de apă, din care se beau zilnic 3 căni.

• Infuzie de frunze de piersic pentru spălături vaginale.


Cancerul sânului

•  Rădăcină și rămurele de salcie plângătoare (Sa­lix babylonica) se zdrobesc, se încălzesc, apoi se pun într-un săculeț de tifon și se aplică pe zona afectată.

• Rămurele tinere de salcie plângătoare, salcâm japonez, piersic, dud și rădăcină de rubarbă, angelică și lemn-dulce se mărunțesc și se fierb în ulei de floa­rea-soarelui timp de 4 ore. Se filtrează uleiul și se apli­că pe zona afectată sau pe orice fel de leziune de natură tumorală.

• Infuzie din 30 g de turiță lipicioasă (Ga­lium aparine) la un litru de apă. Se beau zilnic două căni, timp îndelungat. Pentru uz extern, se prepară alifie din turiță lipicioasă în untură de porc nesărată.

• Infuzie din flori de trifoi roșu, din care se beau zilnic două căni.

• Infuzie din amestec de frunze de păpădie și flori de caprifoi japonez (Lonicera japonica), din care se beau zilnic două căni.

• Infuzie concentrată din talpa-gaștei (Leo­nurus cardiaca) pentru administrare orală frec­ventă.

• Frunze de zârnă (Solanum nigrum) proas­pete - se mărunțesc, se sterilizează la autoclav sau în cuptor, se presară pe leziunile canceroase și se acoperă cu un tifon, o dată sau de două ori pe zi. Înainte de aplicarea frunzelor, leziunile se spală cu o soluție salină (ser fiziologic). Frun­zele nu se vor aplica pe pielea să­nătoasă, pentru că pot produce dermatoză sau eczeme.

• Bulb de crin pentru aplicație locală, pre­parat ca pentru cancerul pulmonar.

• Păstăi de salcâm japonez, pre­­parate la fel ca semințele de sal­câm japonez, prezentate la can­ce­rul gastric (în numărul trecut).


Cancerul tractului urinar

• Decoct din 30 g de smochine mărunțite la un litru de apă, din care se beau zilnic 3-4 căni.


Cancer tiroidian

• Se face un amestec din o parte flori de crizanteme mărunțite și două părți de piper negru, la care se adau­gă puțină sare grunjoasă. Amestecul se pune la aburi și apoi se aplică la gât, o dată pe zi.

• Pulbere de pelinariță (Artemisia vulgaris) - se administrează de 3 ori pe zi, câte 2-3 g, cu apă caldă, sau se amestecă pulberea cu făină, drojdie și apă, din care se prepară pâi­ne pentru consum zilnic.

• Infuzie din 30 g turiță lipicioasă la un litru de apă, pentru folosință în­delungată.

• Decoct din 30 g de semințe mă­cinate de moțul-curcanului (Poly­go­num orientale), din care se bea zilnic o cană.

• Decoct din 30 g de rădăcină de bujor roșu la un litru de apă, din care se bea zilnic o cană.

• Decoct din 30 g de ovăz măci­nat cu tot cu coajă la un litru de apă, din care se beau zilnic 3 căni.


Cancer localizat în zona bucală

• Se ia o linguriță de pulbere de rădăcină de brusture cu apă caldă, cu 15 minute înainte de fiecare masă.


• Infuzie din 5 g de turiță lipi­cioasă la 200 ml de apă pentru gar­gară, în stare caldă, după fiecare masă.

• Decoct din 20 g de rădăcină de lemn-dulce la 250 ml de apă pentru gargară, în stare caldă, după fie­care masă.

• Usturoi în alimentație și badijonarea buzelor cu suc de usturoi pentru cancerul pătării albe a buzelor.


Cancer osos și hepatic

• Infuzie din 30 g de turiță-mare la un litru de apă, din care se beau 2-3 căni pe zi, sau pulbere de plantă, din care se iau de 6 ori pe zi câte 3 g, timp de 45 de zile.


Cancerul cavității nazale

• Se usucă flori de caprifoi japonez, se ma­ci­nă în pulbere foarte fină și se inhalează pe nas din două în două ore.

• Se usucă frunze de pelinariță, se ard în cuptor, se macină, iar cenușa se inhalează pe nas. Se poate bea și infuzie din frunze.

• Se face o pastă din frunze de pier­sic proas­pete și se aplică zilnic pe nas.


Cancer de piele

• Se macină coajă uscată de dud, se amestecă cu vin alb natural și se aplică pe zona afectată.

• Se pune pe un bandaj suc proas­­păt de ște­vie creață (Rumex crispus) și se aplică pe leziune, zil­nic.


Negi tumorali

• Se picură suc proaspăt din fruc­te de smochin pe negi.

• Se picură suc proaspăt de ros­topască, de 3 ori pe zi, de fiecare dată timp de 5-10 minute.

• Se macină foarte fin miez de sâmburi de caise, se amestecă cu con­­ținutul unui ou cu coaja albă și se aplică pe negi, mai multe seri con­secutiv. Dimineața se spală negii cu vin cald.


Leucemie

• Se beau zilnic 50 ml de suc de morcovi.

• Se face decoct din câte 20 g de rămu­rele de sal­cie plângătoare și rădăcină de salcie plângătoare, păr, piersic și dud la 2 litri de apă, din care se beau zilnic 3 căni, timp de o lună.

• Se amestecă frunze de aloe date prin mașina de tocat cu o cantitate egală de pul­be­re de rădăcină de angelică, din care se ia zil­nic o lingură, înainte de masa principală.

• Infuzie din 30 g de turiță lipicioasă, la un litru de apă, din care se beau 3 căni pe zi.

• Se macină miez de nucă din specia nuc negru (Juglans nigra), se amestecă cu lapte și măr ras și se ia de 3 ori pe zi câte o lingură, după mese.

• Se crestează vena sublinguală și se freacă cu usturoi proaspăt, o dată la două săptămâni.

• Se face decoct din 30 g de rădăcină de ștevie creață. Se poate amesteca cu infuzie de turiță lipi­cioasă, din care se beau 3 căni pe zi.

• Se face pulbere din rădăcină de rubarbă și se ia de 3 ori pe zi, câte 1 gram.

• Se face infuzie din 5 g de flori de șofrănel la 200 ml apă, din care se bea dimineața, la prânz și seara.