Muzici peste muzici, la început de an

Dana Ene
Anul 2013 începe cu vești bune pentru toți iubitorii de muzică de la noi. Andrea Bo­celli, Richard Clayderman, Depeche Mode, SLASH, Smokie, Vaya Con Dios, Patricia Kaas sunt doar câțiva dintre artiștii internaționali care se pre­gătesc să ne treacă pragul. Dar nici artiștii români ex­trem de iubiți de public nu vor lipsi de pe sce­nele de concerte, pregătindu-se pentru un start im­presionant. Ca să nu ne-o ia înainte, le acordăm prio­ritate, la început de an.

Vița de Vie - "Spunk Tour 2013"

Îndrăgiții rockeri de la Vița de Vie pornesc într-un turneu național. De la jumătatea lunii curente pot fi ascultați în nu mai puțin de 15 cluburi din țară. Vor po­posi mai întâi la Timișoara, unde vor cânta în Club Daos, pe 18 ianuarie, și vor ajunge apoi la Bacău, în Pub Subway, pe 2 martie. Turneul vestește noul album acustic al trupei, care va fi lansat, cel mai probabil, în luna martie.
Anul trecut, în luna noiembrie, Adi Despot, Sorin Pupe Tănase, Cezar Popescu și Adrian Ciuplea și-au anulat o parte din turneul aniversar, dar iată că, spre marea bucurie a fanilor, se revanșează acum.
Dacă iubiți rock-ul românesc, iată unde îi puteți întâlni pe cei de la Vița de Vie la început de an: Arad - Club Flex (19 ian.); Galați - Zod!ar (25 ian.); Buzău - Cafeneaua Artiștilor (26 ian.), Craiova - Cafe Teatru Play (30 ian.), Târgoviște - La Scriitori (2 febr.), Sibiu - Oldies Pub (7 febr.), Brașov - Rockstad (8 febr.), Câmpina - Club Live (9 febr.), Zalău - Diesel Club (21 febr.), Cluj-Napoca - Euphoria Music Hall (22 febr.), Alba Iulia - Spațiile Ryma (23 febr.), Botoșani - Dallas Pub (28 febr.) și Iași - Club Hand (1 mar.)

VUNK, în True Club

Amatorii de muzică din București vor fi răs­fățați din nou, căci este o adevărată întrecere între cluburile Ca­pitalei în a aduce invitați de marcă și muzică bună, pen­tru toate gusturile.
Vineri, pe 18 ianua­rie, începând cu ora 22, VUNK va susține un concert spe­cial în "sufrageria" True. Chitaristul formației, Ga­briel Maga, își serbează ziua de naș­tere, pentru al doilea an consecutiv, pe sce­nă, alături de colegi, dar și de prie­teni și de fani, pe care îi așteaptă în număr cât mai ma­re alături de el.
Băieții de la VUNK vor cânta cu a­ceas­tă ocazie melodiile noi de pe al­bu­mul lansat pe 14 noiembrie 2012 - "Nu scapă nimeni (fără emoții)", cât și piese mai vechi.
(Prețul unui bilet la concert este de 40 lei și poate fi achiziționat la club în seara evenimentului.)

"CHEF DE IARNĂ", cu Nea Vasile Dinu și Taraful de la Mârșa

La Clubul Țăranului din București, vineri, pe 18 ianuarie, de la ora 21, iu­bitorii muzicii lăutărești pot să se desfete la o cană de vin fiert, ascultându-i pe Nea Vasile Dinu și Taraful tradițional de la Mârșa de Giurgiu. Au devenit celebri după colaborarea cu Zdob și Zdub în realizarea hitului "Dimineața pe ră­coare".
Compus din țambal, contrabas, două acordeoane, vioa­ră, clarinet și, bineînțeles, vocea in­con­fundabilă a lui Nea Vasile, taraful este poftit adesea în concertele de la Clubul Țăranului. Cu toate că acum sunt ce­lebri, cântă la fel de des la petreceri și nunți, dar și în cluburi și la festivaluri naționale și internaționale.
(Informații și rezervări la tel: 021/310. 80.48)

Luna Amară în Ageless Club

Alți rockeri îndrăgiți, clujenii de la Luna Amară, pot fi ascultați sâmbătă, pe 19 ianuarie, de la ora 22, în Ageless Club din București.
Mihnea Blidariu, Nick Făgădar, Răzvan Ristea, Sorin Moraru și Șerban Onțanu-Crăciun promit un concert electric dezlănțuit, în care vor face un rezu­mat al celor 12 ani de activitate muzicală. Toți fanii lor sunt așteptați cu dragă inimă pentru o seară incendiară.
(Prețul unui bilet de intrare este de 20 lei, iar pen­tru informații și rezervări puteți suna la: 0726/81.16.36)

Luiza Zan & Dan Byron - Live Acoustic Duo și Irina Sârbu & Marius Mihalache - Lounge Project

La cochetul Godot Café-Teatru, la finalul acestei săptămâni, au loc două evenimente muzicale dedicate în spe­cial iubitorilor de jazz. Vineri, pe 18 ianuarie Luiza Zan și Dan Byron (solistul trupei Byron și fost component al trupelor Ur­ma și Kumm) vă propun, de la ora 22, un duo acustic inedit - voce și chitară. (Prețul unui bilet la concert este de 30 lei.)
Sâmbătă, pe 19 ianuarie, tot la Godot Café-Teatru, vă așteaptă un alt concert ra­fi­nat, cu Irina Sârbu (voce), Marius Mi­halache (țambal), Mandela (flaut), Nicu Baran (bas) și Dragoș Mihu (to­be). (Pre­țul unui bilet la concert este de 35 lei.)
(Pentru oricare dintre aceste două eve­nimente puteți face rezervări la tel. 021/316.16.82/ 0736/41.42.44 - zilnic între orele 12.00 - 19.00)

Direcția 5 - două concerte la Constanța

Cu o activitate de 21 de ani, Direcția 5 este o pre­zen­ță clasică pe piața muzicală din România. Au zeci de mii de fani și foarte puțină nevoie de prezentare.
Membrii trupei pregătesc pentru la primăvară un nou turneu dedicat iubirii, mai ales că au în mânecă un nou atu, ultimul lor album, "Electric Love Story" (2012). Una din melodiile cuprinse pe acest disc - "Ce mai faci" - a luat deja cu asalt topurile. Până atunci, membrii trupei vor susține două concerte la Constanța, vineri, pe 25, și sâmbătă, pe 26 ianuarie, de la ora 21.30, în Club Phoenix. Primul concert este unul unplugged, iar cel de-al doilea va fi electric.
(Prețul unui bilet este de 50 de lei pentru fiecare show. Pentru informații și rezervări sunați la: 0241/66.74.08)