Cura de detoxifiere

Redactia
Se apropie primăvara. Ca să vă bucurați de ea pe deplin, așteptați-o cu trupul curățat de reziduuri și de toxine

Viața trepidantă de zi cu zi, stresul, alimen­tația uneori nepotrivit aleasă, alteori incon­stantă prin "sărirea meselor" ori, pur și simplu, indiferența cu care ne privim organismul, pot duce mai devreme sau mai târziu la reale neplăceri. La cele enumerate se mai adaugă și sărbătorile abia înche­iate, care nu au făcut decât să îngreuneze și mai tare corpul. Cine nu și-ar dori o viață mai sănătoasă, o si­lue­tă de invidiat, dar câți dintre noi fac cu adevărat ceva ca să atingă aceste idealuri? Primul pas ar fi să în­ce­pem cu noi înșine, cu modul nostru de viață și pro­priile tabieturi.

CURĂȚAREA ORGANISMULUI

Teoria spune că, pentru a avea o sănătate optimă, în primul rând trebuie să evităm o alimentație nepotrivită. Pentru aceasta, este de dorit să consumăm alimente naturale și hrănitoare, să bem suficientă apă și să facem periodic o cură de detoxifiere!
Pentru a fi completă și corect realizată, curățarea organismului de toxine trebuie să parcurgă trei etape principale: 1. curățarea colonului (colonul este princi­pala poartă de eliminare a materiilor reziduale din or­ganism); 2. detoxifierea ficatului (ficatul este organul cheie în metabolizarea și neutralizarea substanțelor toxice pe care le ingerăm); 3. purificarea sângelui și a limfei (limfa transportă aceste substanțe, "filtrate" ulterior de rinichi, în întregul corp).
Echipa de specialiști de la Fares Orăștie (medici, farmaciști, chimiști și biologi) a realizat o gamă de produse cu ajutorul cărora se poate face o detoxifiere completă și corectă a întregului organism. Această gamă cuprinde:

• Complexul natural din plante medicinale și argilă CURĂȚAREA COLONULUI, recomandat în special pentru cure de detoxifiere, în constipație, balonare, colesterol crescut, obezitate.

• Complexul natural din plante medicinale CU­RĂȚAREA FICATULUI re­comandat în special pen­tru oboseală cronică, hepatite, alcoolism, steatoză hepa­tică, după consum înde­lun­gat de medicamente.

• Complexul natural din plante medicinale CU­RĂ­ȚAREA SÂNGELUI, re­co­man­dat în special pentru urti­carie, eczeme, acnee, pso­riazis, dar și uree și acid uric crescut.


Pe lângă aceste remedii, specialiștii de la Fares au mai realizat câteva prepa­ra­te, ve­nite tot în sprijinul cu­relor de eliminare cât mai ra­dicală a toxinelor, astfel:

• ORGANISM SĂNĂ­TOS, un complex natural din plante și argilă (pentru slăbire și stimularea imuni­tății)

• CURĂȚAREA OR­GA­­NIS­MULUI, util în alergii, afecțiuni cutanate, intoxicații cronice, gută.

• SILUETA PERFEC­TĂ - SAȚIETATE CU FI­BRE, bun în cure de slăbire, colesterol și lipide cres­cute, constipație.

Toate aceste produse se administrează timp de 1-2 luni, câte 1-2 linguri de 2 ori pe zi cu iaurt, suc de fruc­te sau apă. Pentru rezultate optime, se administrează mai întâi "Curățarea colonului" timp de o lună, se con­tinuă o lună cu preparatul "Curățarea ficatului" și apoi minimum o lună se ia "Curățarea sângelui".

CURĂȚAREA COLONULUI

Se cunosc multe metode de curățare a colonului. După studii îndelungate, am ajuns la concluzia că aso­cierea unor plante - în funcție de virtuțile fiecăreia din ele - poate duce la rezultate spectaculoase, dacă știi cum să le combini. Combinate cu argilă (absoarbe ga­zele și substanțele toxice ingerate sau rezultate în urma metabolismului) pot favoriza eliminarea produ­șilor reziduali din colon.
Efectele sunt imediate:

• stimulează peristaltismul intestinal, elimi­nând constipația;

• ajută scăderea în greutate prin conținutul ridi­cat de mucilagii și inulină, care se depun pe su­prafața mucoasei gastro-intestinale, absorb lichi­dele și se umflă de 8-14 ori, creând senzația de sa­țietate prin reducerea absorbției glucidelor și lipi­delor de la nivel intestinal;

• contribuie la echilibrarea florei intestinale. Fibrele solubile din semințele de psyllium și de in, precum și inulina din cicoare și topinambur sunt considerate probiotice, funcționând ca "fertili­zator" pentru bacteriile din colon;

• ajută la eliminarea metalelor grele și a radia­țiilor provenite de la telefoane mobile, cuptoare cu microunde, raze X, televizoare și alimente ira­diate;

• reduc colesterolul seric, trigliceridele și nive­lul de glucoză din sânge;

• elimină viermii intestinali și combate balo­narea și gazele intestinale;


CURĂȚAREA FICATULUI

Este absolut necesară în cazul persoanelor care iau tratamente medicamentoase de lungă durată, în cazul celor care consumă alcool sau aditivi alimen­tari, dar și în cazul celor cu suferințe hepatice cronice, ficat gras sau cu fiere leneșă.
Cum flora românească este plină de plante care mai de care mai folositoare, doar să întinzi mâna să le cu­legi și, mai ales, să știi ce să faci cu ele, am alăturat și în acest caz ceea ce era mai de folos ficatului. Pre­pa­ratul rezultat în laboratoarele de la Fares are acțiune de protecție și regenerare a celulelor hepatice, de îm­bunătățire a funcției antitoxice a ficatului.
Beneficiile sunt și ele importante:

• protejează ficatul și stimulează regenerarea țesu­tului hepatic;

• reduce nivelurile de enzime hepatice la pacienții cu hepatită cronică;

• stimulează secreția și eliminarea de bilă în intestin, combate balonarea și coli­ci­le;

• reduce biosinteza de co­lesterol în organism și îm­bunătățește digestia grăsi­mi­lor;

• crește imunitatea.


CURĂȚAREA SÂNGELUI ȘI A LIMFEI

Acumularea în exces a reziduurilor în corp afectează funcționarea normală a siste­mului limfatic și conduce în timp la slăbirea imunității, la creș­terea în greutate și la apa­riția unor afecțiuni ale pielii și a numeroase alergii.
Detoxifierea periodică a sângelui și a limfei este, de aceea, foarte im­portantă și se poate realiza eficient, cu aju­torul complexului din plante medicinale CURĂ­ȚAREA SÂN­GE­LUI.
Efecte:

• îmbunătățește circula­ția san­guină și limfatică, aju­tă în caz de umflare a ganglionilor, amigdalelor, dar are efecte benefice și asupra mastozei fibrochistice;

• previne îmbătrânirea prematură a pielii prin efec­tul antioxidant;

• elimină reacțiile alergice prin acțiunea depura­tivă;

• elimină mirosul neplăcut al corpului și al trans­pirației;

• ajută la eliminarea edemelor, reduce retenția de apă;

• contribuie la reducerea durerilor articulare pro­vo­cate de reumatism și de gută.

Pentru persoanele care doresc să-și păstreze o să­nătate excelentă, ehipa noastră de la Fares a conceput preparatul natural ORGANISM SĂNĂTOS. Prin com­poziția sa originală acest produs împlinește 3 necesități majore ale omului contemporan: detoxifierea, slăbirea în greutate și creșterea imunității.
Beneficiile vor apărea imediat:

• absoarbe și elimină gazele și substanțele toxice ingerate sau rezultate în urma metabolismului, favori­zează eliminarea produșilor reziduali din colon;

• stimulează peristaltismul intestinal;

• ajută în cura de slăbire prin semințele de in și psyllium. De asemenea, încetinește absorbția gluci­de­lor și a grăsimilor ajutând la scăderea în greutate. În plus creează sațietate pentru o perioadă lungă de timp (conform unor studii din Germania și Marea Britanie, inulina din topinambur ajută în controlul apetitului);

• contribuie la menținerea lipidelor, a colestero­lu­lui și a glicemiei în limite normale, prin blocarea ab­sorb­ției lor de la nivel intestinal;

• contribuie la eliminarea stărilor de oboseală, creș­te tonusul și pofta de viață.


SFATURI PENTRU REUȘITA CUREI DE DEZINTOXICARE

• Pentru o eficiență maximă, vă recomandăm con­sumul zilnic a cel puțin 2 litri de lichide, între care puteți include, pentru îmbunătățirea efectului, 2-3 căni de ceai Organism purificat. Dacă nu consumați su­ficiente lichide, fibrele solubile și insolubile vor ab­sorbi lichidele din intestine, dar nu-și vor putea crește suficient volumul și se vor transforma într-un fel de dop tare care va bloca tranzitul intestinal producând constipație și balonare.

• Este bine să începeți cura de detoxifiere când sun­teți acasă și nu aveți prea multe lucruri de făcut, de exemplu în week-end. Luați în prima zi doar câte o lingură de produs dimineața și seara, pentru a da timp organismului să se adapteze și pentru a preveni even­tualele reacții ale organismului care ar putea să apară dacă detoxifierea se produce brusc. Fiecare persoană tre­buie să își găsească doza care i se potrivește.

• În prima săptămână este posibil să observați că urina și scaunul au un miros puternic sau o culoare mai închisă, iar transpirația este mai abundentă, semn că dezintoxicarea organismului a început, iar toxinele încep să fie eliminate.

• Dacă urmați un tratament medi­camentos, lăsați să treacă minimum 2 ore după ce ați luat medica­men­tele, și doar apoi folosiți preparatele noastre Organism sănă­tos, Curățarea colonului sau Silueta perfectă - Sație­tate cu fibre.

Abia așteptăm să vedem dacă sunteți mulțumiți de preparatele pe care laboratoarele noastre le-au lansat cu drag pe piață. Vă dorim din toată inima să fiți con­sumatori constanți ai produselor Fares.

Dr. DALIA FAUR,
medic specialist medicină de familie cu competență în apifitoterapie, Fares Orăștie