Medicamentul din adâncul mărilor: LYPRINOL

Florentin Popa
- extract din scoică verde -

În anii 1960, înainte de lansarea primelor nave spațiale, specialiștii NASA au început ample cercetări la nivel planetar, pentru descoperirea unor alimente cu potențial maxim pentru sănătatea astronauților. Atenția le-a fost atrasă rapid de o viețui­toare de origine marină: scoica cu cochilie verde, in­clu­să de secole în dieta populației maori din Noua Zeelandă, care se distinge prin longevitate și o sănătate de fier. Cercetătorii au realizat astfel primul supliment alimentar cu o valoare nutritivă extraordinară. Ulterior, s-au făcut cercetări științifice asupra efectelor terapeu­tice ale acestui extract în diverse afecțiuni, consta­tându-se rezultate surprinzătoare. În urma unor reco­mandări venite la redacție prin scrisori, ne-am interesat despre extractul din scoica cu cochilie verde, numit Lyprinol, la d-l dr. DACIAN HULBER, medic gene­ralist, specialist în acupunctură, recuperare și medicină integrativă, care a studiat și a folosit cu succes în trata­mente acest produs natural.

"De 1000 de ori mai puternic decât antiinflamatoarele folosite în mod curent"

- D-le dr. Hulber, am aflat de la cititorii noștri des­pre produsul natural Lyprinol, destinat bolilor in­flamatorii, pe care dvs. îl folosiți de mai mulți ani, cu rezultate deosebite. Ce însușiri fac produsul așa de eficient?

- După 30 de ani de cercetare și utilizare cu rezul­tate spectaculoase de către milioane de pacienți din întreaga lume, s-a confirmat faptul că extractul din scoi­ca cu cochilie verde, Perna Canaliculus, este de 200 până la 1000 de ori mai puternic decât uleiurile de pește sau alte extracte de origine marină, de 175 de ori mai puternic decât uleiul de Primula și uleiul de so­mon, de 200 de ori mai puternic decât uleiul din se­mințe de in... Acest extract nu are efecte secundare sau contraindicații, meritându-și renumele de "miracol din apa mărilor". Scoica verde Perna Canaliculus conține o combinație unică, de peste 30 de tipuri de compuși lipidici și acizi grași polinesaturați. Nicio altă viețui­toare (animal sau plantă) nu conține atâtea substanțe esențiale pentru sănătatea omului! Scoica verde depă­șește, ca potențial curativ, toate celelalte viețuitoare marine - somon, macrou, hering, păstrăv arctic, krill, alge marine sau scoica cu cochilie albastră - din care se extrag substanțe cu efect terapeutic.
Scoica verde trăiește exclusiv în apele nepoluate din Noua Zeelandă, care sunt protejate prin lege. Doar în acele locuri are condițiile necesare pentru a se dez­volta, pentru că în adâncuri se găsește o specie rară de fitoplancton subarctic și ape curate, ferite de agresiu­nile civilizației moderne.
În privința efectelor curative ale extractului din scoi­că verde, cercetătorii au ajuns la concluzia că are eficiență maximă în cazul proceselor inflamatorii din organismul uman. Studiile științifice au arătat că Lypri­nol este de 200 până la 1000 de ori mai puternic decât antiinflamatoarele folosite în mod curent. Se știe, inflamația este un proces patologic complex, un răs­puns al organismului la o agresiune de origine virală, bac­teriană, chimică, la o reacție autoimună sau aler­gică, iar la baza proceselor inflamatoare stă o serie de mediatori chimici. Substanțele active din scoica cu cochilie verde acționează exact asupra acestor media­tori chimici, inhibând puternic 5-lipoxigenaza - enzi­ma implicată în dezvoltarea oricărui proces inflamator, ceea ce duce la obținerea unor rezultate spectaculoase. Dacă ne gândim la pacienții imobilizați la pat, care și-au recâștigat mobilitatea într-un timp scurt, la per­soanele cu leziuni distructive avansate sau cu afecțiuni autoimune, care după îndelungi perioade de tratamente fără rezultate și-au îmbunătățit considerabil starea de sănătate, putem spune că rezultatele țin de sfera mira­colului, dar au în spate și o puternică susținere știin­țifică!

"Majoritatea bolilor moderne au ca punct de pornire un proces inflamator latent"

- Este adevărat că multe dintre bolile actuale sunt cau­zate de inflamațiile nevindecate, apărute în orga­nism?

- Procesele inflamatoare sunt un dușman viclean și devastator pentru corpul uman. Multe dintre afecțiu­nile periculoase au ca punct de pornire un proces in­fla­mator: boli de inimă (hipertensiune arterială, in­farct de miocard, ateroscleroză, complicații vasculare) - care în prezent sunt principala cauză de deces în rândul populației din România; afecțiuni ale articu­la­țiilor (toată gama de artrite și artroze, care au o frecvență îngrijorătoare); afecțiuni ale colonului și ale tractului gastro-intestinal (ulcere, gas­trite, colite ul­cerative, constipație sau boli digestive grave, pe fon­dul alimen­tației dezechilibrate a omului modern); disfuncții neurologice de tip Alzheimer sau Parkinson (despre care stră­bunicii noștri nici nu au­zi­seră); boli din ce în ce mai "ciudate" ale plămâ­nilor, fi­ca­tului, rinichilor, prostatei; probleme oftal­mo­logice; aler­gii; afecțiuni dermato­logice; diabet; boli autoimune și multe forme de cancer. Majo­ritatea - dacă nu chiar toate bolile moderne! - au ca punct de pornire un proces infla­ma­tor latent, tăcut. Dacă ne gân­dim la corpul omenesc ca la o imensă construcție a marelui Creator, inflamațiile pot fi asemănate cu niște scântei ca­re la început ard mocnit, apoi se transformă în mici văpăi ce se tot măresc și, ca orice in­cen­diu mistuitor, pun în peri­col integritatea între­gului edi­ficiu, care începe să se șubre­zească, iar în final se năruie. Pentru a nu ajunge aco­lo, tre­buie să stingem "flă­cările" la timp!

"Cel mai bun pompier de serviciu"

- Care este spectrul de acțiune al Lyprinolului?

- Lyprinol este cotat drept cel mai bun "pompier de serviciu", cel mai eficient antiinflamator, acționând în cele mai multe cazuri foarte rapid. El acoperă în­treaga gamă de boli reumatice: artrită, osteoartrită, poliartrită reumatoidă, artroză, gonartroză, coxartro­ză, spondiloză, polimiozită, gută, reumatism psoriazic etc.; afecțiuni cardiovasculare și ale sistemului circu­lator (acizii grași Omega 3 cu lanț lung fiind utili în prevenirea infarctelor și curățarea vaselor de sânge); probleme ale coloanei vertebrale - discopatie, scia­tică; afecțiuni ale căilor respiratorii (cu rezultate excepționale în astmul bronșic); disfuncții cerebrale (Alzheimer, Parkinson, sindrom ADHD, prevenția ata­curilor vasculare cerebrale, anxietate, stres, depresie), acizii grași Omega 3 fiind numiți și "elixirul fericirii", deoarece contribuie la echilibrarea psihicului și creea­ză o stare de bine; afecțiuni gastro-intestinale (gastri­tă, ulcer, boala Crohn, constipație); boli de piele; dis­funcții oculare; boli autoimune; alergii; recuperări postoperatorii. Nu trebuie să uităm de prevenția can­ce­relor de natură inflamatorie (de colon, pros­tată, vezică urinară, sân sau plămâni). De ase­me­nea, are un rol important în profilaxia îmbă­trânirii și creșterea spe­ranței de viață. Așadar, Lyprinol acționează benefic în toate procesele infla­ma­torii din organism! S-au fă­cut nume­roase studii clinice care certifică toate cali­tățile Lyprinolului. Niciun alt produs natural nu se sprijină pe atâtea studii clinice, realizate pe toa­te continentele. În SUA, de exemplu, Ly­prinol este numit Omega XL, pentru a se evi­denția cantitatea de compuși lipidici din com­poziție.

- Există cazuri spectaculoase de vindecări la pacienții care au utilizat Lyprinol?

- Cazurile de redobândire a mobilității la pa­cienții care nu mai puteau merge sau nu-și mai puteau folosi mâinile din cauza durerilor reumatice au ieșit din sfera "miracolelor", prin frec­vența cu care au loc. Dacă ne referim la ameliorarea unor afecțiuni grave, după primele zile de tratament, la persoane imobilizate la pat care își revin în prima săp­tămână de terapie, atunci putem spune că rezultatele sunt remarcabile. Amelio­rări semnificative s-au înre­gis­trat la suferinzii de scle­roză în plăci, boli corona­riene grave, Parkinson, neu­ropatii diabetice sau bron­șite astmatiforme vechi, care nu cedau la alte trata­mente. M-a impre­sionat cazul unei mă­mici al cărei copi­laș nu vor­bise niciodată, deși avea 6 ani. După numai o săptămână de cură cu Lyprinol, puștiul a ros­tit cuvântul "mama". Vă dați sea­ma ce bucurie a fost în su­fletul acestei femei!

- Cât costă și de unde poa­te fi procurat extractul Ly­prinol?

- Folosesc de mult timp ex­tracte din scoica verde (Ly­pri­nol sau alte denu­miri comer­ciale) aduse din țările occi­den­tale, la prețul de 50-60 euro cutia. De curând a apărut și la noi în țară, am luat legătura cu importatorii și am aflat că prețul unei cutii este de circa 150 de lei. Am cumpărat o cu­tie, să văd deosebirile, dar este vorba de același produs. Cei interesați pot găsi Lyprinol la reprezentanța din România: tel. 0722/19.57.20, 0752/30.45.25, 031/807.74.77 sau pe internet, la www.lyprinol.ro

Un caz edificator

Nu credeam că mai apuc anul 2013! Familia mea se gândea deja la ce este mai rău, deși am doar 58 de ani. Dacă boala mea nu părea la debut atât de gravă (chinul a început de la niște banale probleme la articu­lații), în 2010, am ajuns țintuită la pat. Mă durea tot corpul, nu suportam să mă atingă cineva. Ani întregi a durat calvarul meu! Nici până la baie nu mă mai pu­team duce! Aveam mâinile și picioarele defor­mate, um­flate și mă dureau la fiecare mișcare. Nu știa ni­meni cum de ajunsesem așa, cu toate că urmasem sute de tratamente, dar medicii mă avertizaseră că situația se poate agrava... După mai mult de 10 ani de trata­mente medica­men­toase, stomacul meu nu le mai putea suporta. Ajun­sesem să știu, doar simțindu-le gustul, ce pastilă era pentru poliartrită, care era pentru du­reri, care era pentru ulcer, care pentru insomnie, dar corpul meu le respingea imediat, prin stări de vomă. Astăzi realizez că moralul meu, tot mai scăzut, a con­tribuit la decă­derea fizică. Cât adevăr este în zicala că boala apare mai întâi în suflet și apoi în trup! Când fiul meu a plecat la muncă în Anglia, am crezut că mor fără el. Dar Dumnezeu știa ce face, pentru că de acolo băiatul mi-a trimis primele cutii de Lyprinol (folosit în Anglia, pentru poliartrita reuma­toi­dă), la recoman­da­rea d-lui dr. Hulber, să-i dea Dum­nezeu sănătate, că altfel nu aflam de acest trata­ment! După două luni și jumătate, mi-am revenit aproape complet: umflătu­rile și durerile de la mâini și picioare au dispărut trep­tat, pot să mă mișc și eu fără să depind de mila celor din jur, mi-am reluat activitatea în gospodărie, mă pot odihni, ulcerul s-a rezolvat și acum mănânc normal, plus că nu mai iau medicamente! Dar mai presus de orice, mă bucur că mi-au dispărut gândurile negre. Doamne, frumoasă este viața trăită fără suferință!
PARTENIE MARIA-XENIA - Cluj-Napoca, e-mail: parteniexenia@yahoo.co.uk

D-l dr. DACIAN HULBER poate fi contactat la tel. 0741/19.53.30, e-mail: drhulber@gmail.com