Leacuri de la cititori

Cititor Formula AS
- De la lume adunate și-napoi la lume date -

Tratament anti-infecțios cu orz
Se pune la fiert o mână de orz în 2 l apă. Se lasă pe foc până ce rămâne 1 litru. Se bea dimineața, la prânz și seara, înainte de masă, vreme de 30 de zile. Orzul trebuie să fiarbă până crapă bobul.
Am suferit de o infecție urinară cu E.coli (peste 120.000 UFC/ml) ani mulți și am luat zeci de antibio­tice, fără efect. Am scăpat cu acest tratament simplu și ieftin. E bun și pentru alte suferințe. Acest leac l-am primit de la un părinte din Muntele Athos. Dumnezeu să fie cu dvs. și cu noi toți, că faceți multă milostenie.
ION MĂRESCU

Herpesul și scrumul de țigară

S-au scris multe despre herpes, s-au creat multe medicamente pentru tratarea lui, dar rezultatele se obțin greu. Eu am încercat un tratament care a dat rezultate imediate și continuu să-l folosesc de câte ori este ne­voie. Este vorba despre simplul scrum de țigară. De câte ori simt primele simptome ale apariției unui herpes deasupra buzei, îmi umezesc locul cu un tampon îmbi­bat în ceai de mușețel, după care îl tamponez cu scrum de țigară, lăsându-l să se usuce aproape o oră. Incre­dibil, dar rezultatele sunt aproape imediate, fapt ce mă face să-l recomand cu căldură și altora.
CORINA PAVEL - Oradea

Leac pentru veruci

Stimată redacție,
Pentru rubrica "Leacuri de la cititori" vă propun un tratament pe care eu l-am urmat acum 15 ani, pentru înde­părtarea verucilor localizate pe față. În fiecare sea­ră se curăță tenul cu săpun de sulf și se aplică apoi pe față unt proaspăt. Se lasă aproximativ 30 minute și se spală bine tot cu săpun cu sulf. După 6 seri, verucile au dispărut în totalitate și nu au recidivat.
În speranța că tratamentul meu va veni în ajutorul multor cititori, vă salută cu prietenie,
IOLANDA DUMITRESCU - Constanța

Cistita, răpusă de produsele stupului

Stimată redacție,
Mă numesc Oros Doina, locuiesc în Sibiu, sunt la vârsta pensiei, eu și familia mea citim de mult timp și cu multă plăcere revista.
Vă scriu din dorința de a împărtăși tuturor femeilor care suferă de infecții urinare repetate un tratament naturist folosit de mine cu succes. În cazul în care doriți să urmați acest tratament, este bine să abandonați anti­bioticele, care, folosite în mod repetat, pot produce o mulțime de alte neplăceri (ex. candida). Tratamentul se bazează pe produse apicole, respectiv: propolis, miere, lăptișor de matcă, fagure.
Rețetă: tinctură de propolis concentrație 25%, 2 flacoane de 50 ml fiecare; miere de salcâm 800 g, în care se amestecă minimum 25 g lăptișor de matcă; fagure de miere, o bucată cam cât o palmă.
Se administrează astfel:
* Dimineața: cu 1/2 oră înainte de micul dejun, se unge o lingură mai mică de lemn cu miere, se pun 40 picături tinctură de propolis și se înghite, după care, cu aceeași lingură, se amestecă bine mierea care conține lăptișorul de matcă și se consumă 2 lingurițe din compoziție.
* Seara: cu o oră înainte de masă, se mestecă 3 bucăți de fagure cam cât o nucă mică, 15 minute. După acest timp, se pot înghiți sau arunca resturile rămase. După 1/2 h, se iau 40 picături de propolis în miere (fără lăptișor de matcă).
Precizez că: propolisul pătează; seara nu se consumă lăptișor de matcă, fiind energizant; fagurele se consumă pentru a preveni eventualele alergii la produsele apicole; pentru a avea maximă eficiență, tratamentul se face 32-40 de zile.
La final, țin să mulțumesc redacției și în special d-nei Sânziana Pop, pentru această revistă minunată, care ne dă ocazia să aflăm atâtea lucruri interesante și în același timp să putem face și noi cititorii câte un mic bine.
DOINA OROS - Sibiu

Cum scăpați de ulcior

Rețeta pe care v-o propun o știu de la bunici și am folosit-o de mai multe ori cu același succes.
Ulciorul de la ochi este o inflamare a pleoapei în zona finală, spre tâmplă sau nas. Este deranjant și foarte inestetic.
Tratament. Se spală fața și mâinile cu apă și săpun, apoi se șterg cu prosop curat. Se ia un cățel de usturoi și se taie la un capăt, se strânge între degete până apare puțin suc și se tamponează zona ulciorului cu sucul de usturoi. Trebuie suportat, pentru că ustură intens! Se repetă operația de 4-5 ori în decurs de 1-2 ore, și în următoarele ore ulciorul dis­pare. Rețeta este simplă și are efect garan­tat. Vă doresc tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte!
VIOREL TĂTARU

Rețete pentru plămâni și inimă

Dorind să contribui și eu cu ceva la alinarea suferințelor omenești, vă trans­mit, în continuare, două rețete pentru niște boli foarte răspândite. Prima dintre ele a fost încercată de familia noastră în anii '50, când fratele meu, copil fiind, și bolnav de tuberculoză, după doi ani de sanatoriu, a fost trimis să moară acasă. Cu rețeta respectivă s-a vindecat rapid, nemaiavând nimic nici în ziua de astăzi.

Rețetă pentru tuberculoză pulmonară
Rețeta: 2 kg miere polifloră, 50 rădăcini pătlagină, 1 kg morcovi, 1 kg ceapă coaptă în cuptor, 1 kg hrean, o mână de usturoi.
Se curăță, se spală, se dau prin mașina de tocat. Se lasă o săptămână și se iau 6-8 lingurițe pe zi, până la terminarea conținutului.

Rețetă pentru boli de inimă
A doua rețetă (primită de la un bulgar) a fost experi­mentată pe multe persoane, prima fiind un comandant al aeroportului din Constanța, care, după mai multe luni de stat în spital în anii '80, urma să fie pensionat. Urmând acest tratament, medicii au constatat că nu mai are nimic.
Rețeta: 1 kg miere polifloră, 1,600 kg lămâi întregi, 20 sâmburi de caise, 40 frunze mușcată creață.
Se spală, se taie mărunt, se amestecă cu mierea de albine, se lasă 3 zile la rece. Se iau câte 3 lingurițe pe zi, cu o jumătate de oră înainte de masă, timp de 15 zile, după care se face o pauză de 15 zile, apoi din nou 15 zile tratament și 15 zile pauză, timp de 6 săptămâni. Cantitatea este sufi­cientă pentru această perioadă de vinde­care.
T. GHEORGHE - București

Pentru tuse și bronșită

1. Dacă ne supără tusea, aplicăm ur­mătorul reme­diu popular, folosit de gene­rații și care este astăzi tot așa de eficace ca și în trecut.
Se fierbe o lămâie la foc moale, timp de 10 minute. Prin fierbere, lămâia se înmoaie, astfel încât se va obține din ea o cantitate mai mare de suc și în același timp, se înmoaie și coaja. Lămâia se taie în două și se stoarce bine într-un pahar. La sucul obținut se adaugă două linguri de glicerină (din punct de vedere farma­ceutic, două linguri echivalează cu 30 g). Amestecul se agită bine, apoi paharul se umple cu miere. Doza de sirop contra tusei se fixează după nevoi.
Dacă avem un acces de tuse în timpul zilei, luăm o linguriță de sirop, după ce amestecăm bine conținutul.
Dacă suntem treziți noaptea de tuse, luăm câte o linguriță la culcare și una noaptea, când ne trezim.
Dacă suferim de o tuse rebelă, luăm 6 lingurițe de sirop pe zi, și anume: dimineața după sculare, înainte de prânz, după masa de prânz, la câteva ore după aceasta, apoi la cină și la culcare. Pe măsură ce tusea cedează, micșorăm numărul do­ze­lor pe zi. Acest sirop poate fi luat atât de copii cât și de adulți. Ușurează tusea pe care toate celelalte siropuri nu reușesc s-o potolească.
2. În cazuri de bronșită se aplică pe piept un amestec de două linguri de ulei de ricin și o linguriță de ulei de terebentină. Se încălzește uleiul de ricin și apoi se adaugă uleiul de tere­bentină. Cu acest amestec se masează bine pieptul și apoi se acoperă cu o pătură. Dacă afecțiunea este ușoară, tratamentul se aplică seara, la culcare; dacă este gravă, procedeul se face de trei ori pe zi.
GEORGIANA ANDREI - Galați

Negi și infecții la unghii

Vă felicit din inimă pentru faptul că reușiți ca fiecare număr al revistei "Formula AS" să constituie pentru cititorii dvs. o mare bucurie. Pot să vă asigur că nu există articol din revistă care să scape necitit sau asupra căruia să nu fac comentarii cu familia mea sau cu vecinii mei. Acum vreau să transmit două leacuri:
1. Leac pentru vindecarea definitivă a negilor. Îl știu de la părinții mei și îl folosesc cu rezultate foarte bune. Pentru acei negi care apar pe față, pe gât sau în alte locuri, se aprinde un băț de chibrit și după ce se în­depărtează măciulia, cu acel mic jăratec ce rămâne în vârful chibritului, se atinge o dată sau de două ori vâr­ful negului. O fracțiune de secundă este suficient. Pen­tru moment, vârful negului se înnegrește, iar în ur­mătoarele 2-3 zile negul dispare și locul rămâne curat, ca și cum acolo n-a fost niciodată nimic. Recomand cu multă încredere acest leac cu rezultate definitive.
2. În cazul infecțiilor de la unghiile mâinilor și picioarelor (panarițiu) - este cunoscut faptul că trata­mentele chirurgicale sunt foarte dureroase și de lungă durată. De aceea recomand tampoane de vată sau pan­sament cu tinctură de iod, peste care se aplică o fașă care se menține întreaga zi. Acest tratament durează 2-3 zile. Pielea începe să se cojească în jurul porțiunii infectate, fapt ce nu trebuie să ne sperie, durerea dis­pare și infecția începe să se micșoreze. În cel mult o săptămână, infecția dispare și nu rămâne nici un semn. Acest tratament l-am aplicat eu însămi cu rezultate mi­raculoase.
LAURENȚIA VOICU - București