Leacuri de la cititori

Cititor Formula AS
- De la lume adunate și-napoi la lume date -

Mierea vindecă ulcerul varicos

Vă trimit mai jos un leac pe care bătrânii noștri l-au aplicat și s-au vindecat. Se pune miere de albine pe primul pansament care se aplică direct pe rană. Apoi se înfășoară piciorul cu alte pansamente. La primele aplicări ale mierii direct pe rană se produce o arsură, o usturime, de-ți curg lacrimile, dar merită, fiindcă astfel scapi de această boală oribilă. Se face acest procedeu 3 săptămâni consecutiv, a patra săptămână, pauză. Se reia tratamentul și, după 6 săptămâni, rana începe să se strângă, marginile sunt primele care dau semne de însănătoșire și apoi se termină cu mijlocul rănii, unde era mai adâncă. După două luni, rana este aproape cicatrizată, rămânând în urmă o piele foarte fină, dar sănătoasă. Aceasta trebuie protejată încă două luni, cu un pansament ușor.
După revigorarea completă a pielii și a țesutului muscular (care, refăcut, dă piciorului o formă aproape normală), piciorul trebuie protejat în continuare, cu un ciorap elastic, pentru evitarea eventualelor zgârâieturi sau loviri.
După acest tratament de circa 4 luni, rămâne un picior sănătos, scăpând de calvarul durerilor, pansa­men­telor și al supurației atât de dezagreabile. Se mai poate aplica și în cazul eczemelor încă­pățânate la alte tratamente, la trata­mentul rănilor de la degetele picioa­relor (caz diabetic). Cu acestea spuse, do­resc însănătoșire tuturor care încear­că acest tratament.
Cu stimă,
AURORA ISAC - Reșița

Osteoporoza învinsă cu Untul-pământului

În anul 1997, primăvara, m-am po­menit cu o coxartroză la piciorul drept. M-a luat cu dureri chiar la articulație, "în stinghie", cum se zice în termeni populari. Erau așa de cumplite, că nu puteam să merg cincizeci de metri, că trebuia să mă așez. Dar la așezare, era și mai rău. Mă durea îngrozitor, trebuia să iau piciorul cu mâinile și să-l așez. De asemenea, când mă întorceam, noaptea, în pat, era groaznic. Un doctor - mai tânăr - mi-a spus că boala este de operație, dar șeful lui mi-a spus că încă nu este cazul. Auzind de untul-pământului, mi-am zis, hai să încerc și eu. Am luat o bucată de rădăcină de aproximativ 80-100 mm (undeva la 200 g), m-am dus acasă, l-am ras pe răzătoarea mare și l-am pus în 500 ml țuică de tescovină, fiindcă spirt medicinal nu aveam în casă. După trei zile, am început să mă fricționez la locul dureros, adică la șold, la încheietură. O zi mă ungeam seara la culcare și o zi, nu. Vă mărturisesc cu mâna pe inimă că, într-o săptă­mână sau două, nu am mai avut nici un pic de durere. Au trecut mai bine de șase ani, și nu m-au mai supărat defel. Aș putea să zic că nici nu am avut niciodată osteoporoză.
Rețeta încă o dată: Se iau circa 200-250 g de untul-pământului, care se rade pe răzătoarea mare și se pune la macerat în 500 ml spirt medicinal sau țuică de tescovină. Se ține trei zile, după care se unge piciorul la încheietură, seara, la culcare; o seară se unge, iar una nu. Se simte o usturime ca atunci când te pișcă mai multe urzici.
Dumnezeu să vă dea sănătate! Cu multă stimă,
DUMITRU ISTRATE - Galați

Leac anti-cancer

Citesc întrebări multiple, despre modul cum se pot vindeca infecțiile din organism, inclusiv cancerul. Do­resc să vă comunic o rețetă pe care am folosit-o cu re­zultate remarcabile, inclusiv pentru carcinom bazo­celular nazal deschis. Rețeta: într-o cană de ceai, puneți 1/2 linguriță de bicarbonat de sodiu alimentar, peste care adăugați o linguriță și jumătate de miere de albine. Amestecați conținutul până obțineți un compus omo­gen lăptos, după care adăugați 75 ml apă minerală, con­tinuând să amestecați. Stoarceți o lămâie de mărime medie și adăugați, în cantități mici, sucul ei peste ames­tecul pe care l-ați obținut anterior, continuând să ames­tecați. Aveți grijă ca sucul de lămâie să fie adăugat câte puțin, după fiecare reacție de spumare și liniștire. Clă­tiți storcătorul cu 50-75 ml apă minerală și adăugați-o în cană. Vă recomand să consumați acest amestec de două ori pe zi, dimineața și seara, cu înghițituri mici, și amestecându-l cu saliva din gură înainte să înghițiți. În cazul cancerului, folosiți 3 doze pe zi, timp de 30 zile, cu pauză de 5 zile după fiecare 10 zile.
DAN TEODORESCU - Iași

Avitaminoză

Se vor consuma în acest caz caise, sirop de coacăze negre, cătină sub orice formă, polen, păstură. Vreau să dau o rețetă foarte eficientă pentru copii și adulți prin care se completează fericit atât consumul vitaminelor, cât și al microelementelor, contribuind la o importantă întărire a imunității corpului.
Se iau 200 g polen de albine. Se pune într-un borcan de 800 ml. Se adaugă peste acesta 2 sticluțe de tinctură de echinacea. Se astupă cu capacul pentru 2-3 ore, apoi, cu o lingură, se vor mărunți toate grăuncioa­rele de po­len (cele care nu sunt sfărâmate se vor eli­mina din orga­nism, pentru că organismul nu poate să digere echina, în care sunt învelite grăuncioa­rele de polen). Se pune apoi până la umplerea borcanului miere polifloră. Se va amesteca foarte bine înainte de ad­mi­nistrare, pentru că are tendința de stra­­tificare.
Administrare: zilnic, câte o linguriță, de trei ori pe zi (copiii de la 3 ani în sus). Adulții - câte o lingură de 3 ori pe zi. Se va lua înainte de masă, de către cei grași ("taie pofta de mâncare") sau după me­se, de către cei slabi.
Tratamentul durează 15 zile conse­cutiv, apoi se ia o pauză de 7 zile, după care se repetă 30 de zile. Se fac 2 cure pe an.
Contraindicații: diabet.
Biolog pensionar EUGEN GIURGIU

Leac-minune contra constipației

Se pune un vârf de linguriță de unt într-o cană, peste care se toarnă 150 ml de ceai fierbinte. După ce untul s-a topit, se bea ceaiul călduț, înghițitură de înghițitură, după care se stă culcat pe partea dreaptă, vreme de 10 minute.
ing. VALENTIN VÂCLEA - București

Tinctură de lămâie

* Contra varicelor, accidentelor vasculare, bolilor de rinichi *
Preparare: 30 g coajă de lămâie crudă sau uscată (partea galben-portocalie) dată prin răzătoare. Se pune într-o sticlă cu 100 ml de alcool de 40-50°. Se lasă la macerat 8 zile, într-un loc călduț. Apoi se filtrează, iar extractul obținut se pune în sticluțe închise la culoare.
Mod de utilizare: a) contra varicelor - se va bea de trei ori pe zi, pe stomacul gol, sucul de la o lămâie mare, diluat într-o cană cu apă în care s-a adăugat o lin­guriță de tinctură. Acest tratament este eficient în cure lungi (minimum o jumătate de an). Se vor respec­ta indicațiile de alimentație (fără grăsimi, carne, ali­men­te greu digerabile, dar cu fructe, polen și legume proaspete). b) contra accidentelor vasculare, a de­pu­ne­rilor de colesterol pe vasele de sânge. Se poate fo­losi cu succes același remediu descris anterior, la care se adaugă periodic (la schimbarea anotimpului) și cura cu suc de lămâie. c) contra deficiențelor în funcționa­rea rinichilor, a nefritelor, pielonefritelor sau cistitelor - se folosește 1 linguriță de tinctură dizolvată într-o infu­zie de mesteacăn, soc și salvie (1 linguriță din amestec la 250 ml de apă, se opărește 2-3 minute, se strecoară și se bea de trei ori pe zi).
MONICA UNGUREANU - Bacău


Adevărul adevărat despre ciocolată

Unii oameni sunt precauți când se vorbește despre ciocolată, simțind o sinceră îndoială în ceea ce privește utilitatea ei. Iată rezultatele celor mai recente cercetări ale învățaților contemporani, care vin să spulbere definitiv miturile și prejudecățile existente.
1. Ciocolata sporește cantitatea de colesterol, contribuind la agravarea bolilor de inimă
Nu este adevărat. Cercetătorii din mai multe țări ale lumii au descoperit în untul de cacao un acid gras foarte util (acidul de stearină) care scade considerabil nivelul de colesterol din sânge, prevenind astfel dezvoltarea multor maladii cardiovasculare. Iar boabele de cacao sunt o sursă bogată de polifenoli care, după cum afirmă cardiologii, influențează benefic asupra activității inimii și împiedică formarea trombilor.
2. Ciocolata strică dinții și favorizează apariția cariilor dentare
Absolut greșit! Din contră, grație untului de cacao din compoziția ciocolatei, acest produs alimentar acțio­nează benefic asupra dinților, acoperindu-i cu un strat protector care apără smalțul de carii dentare. După păre­rea medicilor stomatologi, care au descoperit substanțe antibacteriene în învelișul boabelor de cacao, extractul preparat din aceste învelișuri ar putea deveni în scurt timp o componentă indispensabilă a pastei de dinți și a apei de gură.
3. Ciocolata îngrașă
Nu e chiar așa. Într-adevăr, datorită anumitor ingre­diente (zahăr, frișcă etc.) ciocolata este considerată un produs multicaloric. Însă ingredientul ei de bază - untul de cacao - este unul din produsele dietetice recunoscute de cei mai vestiți învățați și fiindcă veni vorba, caloriile ciocolatei sunt asimilate și "arse" imediat de organism. Urmați o cură de slăbire? Nu excludeți din dietă această gustoasă plăcere. Ciocolata cu conținut de cacao de pes­te 70% vă va ridica tonusul și vă ca îmbunătăți starea generală de sănătate fără pericol de calorii.
Probabil că merită să-l credem pe marele medic din vechime Paracelsus, care afirma că: "Totul e otravă, totul e leac, și doar cantitatea transformă orice sub­stan­­ță în otravă sau în leac".
VIOLETA CIUBOTARU