DE CE NU POATE FI DISTRUS VIRUSUL HEPATITIC?

Eugen Giurgiu
Apar în foarte multe publicații rețete pentru diferite vindecări.

Nu se spune însă aproape nimic despre latura care influențează extrem de mult vindecarea, anume: aspectul psihic al tratamentului.
Se știe că subconștientul este un factor important în tratament. Dovadă: efectul placebo, când se oferă un medicament neutru, care nu are niciun efect asupra bolii, prezentat însă drept un medicament de excepție. Impresia creată asupra bolnavului este așa de puternică, încât în 50% din cazuri apar vindecări.
Un alt aspect important este credința. Există sta­tistici doveditoare: creștinii cu adevărat cre­dincioși se vindecă mult mai repede ca ateii. De ce? Pentru că ei știu că Cineva, acolo sus, are grijă de ei, și asta le dă încredere și putere.
Americanii au reluat o serie de cercetări, ajungând la o concluzie care pare aproape ireală, și anume, că orice tratament poate contribui la vindecare doar în proporție de 20% cu ajutorul medicamen­telor. Cele­lalte 80 de procente au alte cauze.
De ce am vrut să scriu acest articol? Din cauza vi­rusului hepatitic. S-au făcut o serie de medicamente sin­tetice (interferon etc.) foarte puternice, care pot să dis­trugă virusul. De asemenea, se cunoaște faptul că e­xis­tă o serie de plante antivirale, folosite încă din vre­mea Egiptului Antic (usturoiul, de exemplu), iar mai nou, se cunosc peste 45 de plante antivirale. Se fac in­fuzii, ma­cerate, decocturi, extracte, tincturi, con­centrate (tincturi triple) etc. și, totuși, virusul nu poate fi dis­trus. De ce? Nu face omul corect trata­men­tul? În unele cazuri (rare) acesta este un motiv, dar în majo­ritatea cazurilor, omul face corect trata­mentul și to­tuși nu apar în toate cazurile vindecări... Explicația pare bi­zară: este suficient ca omul să nu creadă în vinde­care, de exemplu, și atunci șansele de învingere a bo­lii se reduc mult. La fel, este suficient să trăiască în stare de stres (fizic, psihic), să aibă ne­cazuri fami­lia­le, să nu respecte alimentația. La hepa­tită este foar­te importantă respectarea alimentației, care este dife­rită de la un bolnav la altul. Se poate să se ferească de gră­simi animale și să nu fie suficient. Aici trebuie găsit pentru fiecare bolnav în parte re­gi­mul. Dacă omul simte că un anumit aliment nu este suportat, acel aliment să nu se mai folosească etc. Deci, ca să te vindeci, este extrem de important să ai credință în vindecare, alimentație corespunzătoare, ajutor din partea familiei și a cunoscuților, dar și să aplici tehnicile de relaxare co­res­pun­ză­toare fără de care foarte rar se obține o vin­decare.
Medicamentele pot fi bune sau foarte bune, dar din cauza unor factori psihici, ele sunt împiedicate să-și facă efectul și tratamentul nu reușește, ba, une­ori, chiar făcând tratament corect, viremia crește, fapt constatat chiar și în unele cazuri, la tratamentul cu interferon, de exemplu. Pe scurt, vindecarea se află în puterile noastre, în mobilizarea subconștien­tului pe ideea că boala poate să fie învinsă. Mai simplu - dacă crezi cu tărie că te vindeci, atunci te vindeci, dacă nu crezi în vindecare, poți să folosești cel mai puternic medicament din lume și nu vei obține nimic.

- biolog pens. EUGEN GIURGIU, Alba Iulia, tel. 0741/92.88.80 -