Vedetele și silueta

Iulia Vlad
Vedetele nu încetează să ne fascineze cu pre-zența lor. Arată întotdeauna perfect, fie că apar în filme sau în show-uri de televiziune.

Puțini știu însă că e nevoie de mult efort pentru a avea o siluetă perfectă, dar "obrazul subțire cu cheltuială se ține"... Fiind persoane publice, VIP-uri, cum li se spu­ne, nu-și permit să fie delăsătoare când e vorba de as­pectul lor fizic. Presiunea exercitată asupra lor pentru a îndeplini fără greș condiția de idoli ai publicului este teribilă. Succesul lor, ascensiunea profesională, depind în mare măsură de felul în care arată. Deci, nu e sur­prinzător faptul că starurile au secretele lor atunci când e vorba de a rămâne în formă și a fi frumoase. Agenda lor de întreținere cuprinde, de la antrenamente sofisti­cate, făcute acasă sau la sală, până la o alimentație pla­nificată la gram. Am aruncat o privire spre partea nevă­zută a vieții lor pentru că, nu-i așa, cine nu și-ar dori să știe secretele prin care vede­tele reușesc să rămână cele mai admirate dintre femei?

Madonna
Dietă strictă și role


La 54 de ani regina veșnic înscăunată a muzicii pop etalează un corp de invidiat și a devenit un model de perfecțiune. Se menține în formă cu o dietă care cu­prinde alimente bogate în proteine, cereale integrale, legume (și alge marine), pește, nuci, fructe, supă de legume, îndulcitori naturali (sirop de arțar, sirop de orez, malț de orz). Își adaugă semințe de in la fiecare masă, pentru că sunt bogate în Omega 3 și ajută la slăbit. Nu se atinge de "junk food" (alimente cu valoare nutritivă mică, dar bo­gate în calorii, cu mul­te gră­simi, zahăr, sare) și nu mănâncă nicio­dată la restaurant, pen­tru că "nu poți nicio­dată să știi ce conține mânca­rea cu adevă­rat". Prac­tică Ashtanga Yoga, care o menține în for­mă și, mai ales când merge în turnee, obișnuiește să ridice greutăți, să meargă cu rolele și să alerge.

Jennifer Lopez
Dans și somn


Întrebată ce face pentru a-și păstra condiția fizică, Jennifer a spus că important este un echilibru între minte, corp și spirit. Vedeta practică yoga, exerciții car­dio și este atentă la ceea ce mănâncă. Nu are nimic in­terzis, dar își limitează can­titățile. Dacă vrea să piardă în greutate, renunță la dul­ciuri și reduce pâinea. Crede că pentru păstrarea tinereții și a frumuseții e necesară relaxarea, adoră trata­men­tele spa, masajul facial și corporal, să danseze, să doarmă.

Jennifer Aniston
Yoga mai presus de orice


Vedeta serialului "Prietenii tăi" și-a fascinat publicul nu doar cu surâsul ei deschis și copilăresc, cu pletele ei bogate și blonde, ci a fost remarcată și pentru corpul ei foarte bine antrenat, care a apărut pe coperta mai multor reviste. Pentru a se menține, Jennifer ur­mea­ză o dietă specială, care constă în: 40% carne slabă (pește, pui, curcan, vită), tofu și produse lactate cu conținut redus de grăsime, 30% nuci, semințe nepră­jite, ulei de măsline (con­țin grăsimi esențiale) și 20% legume, cereale, fruc­te (conțin carbohidrați). Ac­trița a recunoscut că, totuși, din când în când, mai calcă pe alături și gustă mâncare mexicană ori paste italienești, dar cu moderație. Este mare fan Yoga, aceasta fiind "vi­no­vată" pentru silueta sub­țire pe care o afișează de atâția ani.

Pamela Anderson
Vegetariană convinsă


La 45 de ani, arată ca la 30. Secretul? Este ve­ge­tariană încă din ado­lescență și are câ­teva tru­curi care o aju­tă să țină o dietă stric­tă. Unul dintre ele este să mestece gumă fără zahăr în timp ce gă­tește pentru prie­teni, ca să nu fie tentată să ciugu­lească din mân­care.

Jessica Alba
Zilnic la sala de sport


Considerată drept una dintre cele mai frumoase actrițe de la Hollywood, Jessica ține dietă ali­men­tară încă de la vâr­sta de 12 ani, pe care o con­tinuă și în prezent, când e deja mamă. Mar­cată de faptul că toți membrii familiei erau supraponderali, a hotărât ca ea va fi altfel. Ast­fel, micul de­jun este com­pus din om­letă, brânză și fruc­te, prânzul dintr-o salată, iar cina, din le­gume cu pește sau pui. Evită pâinea și deser­turile, și în timpul zilei mai gus­tă fructe uscate sau cio­colată amăruie. În ce privește antrenamentul, zilnic lu­crează la sală timp de o oră, unde aleargă pe bandă și face exer­ciții pentru grupele principale de mușchi. Acest antre­na­ment o energizează și se simte sigură pe ea.

Gwyneth Paltrow
Dietă macrobiotică


Cine ar crede că fru­moa­sa și talentata actriță, mereu suplă, este permanent la re­gim? Dieta macrobiotică pe care o urmează este com­pusă în cea mai mare parte din cereale integrale, legu­me, pește, fructe. Exclude produsele lactate, zahărul, făina albă. De asemenea, practică zilnic exerciții cardio și yoga.

Rihanna
Carbohidrații, dușmanii siluetei


"Totul este să încerci să mă­nânci sănătos și să faci gimnastică atât cât să te simți bine". Vedeta crede că dacă privești lucrurile lejer și nu încerci neapărat să slăbești, vei avea mai mult succes. Dieta ei include legume, ouă, fructe, bea multă apă și evită carbo­hidrații, pe care îi con­sideră dușmanii siluetei.

Shakira
Gimnastică pe rupte


Deși a născut de curând, ara­tă și se mișcă uimitor. Pen­tru o astfel de perfor­man­ță, celebra artistă co­lum­­biană se antrenează 6 zile pe săptă­mână, mai mult de o oră pe zi. Gimnastica, abdomenele, fan­dările, flo­tă­rile nu lipsesc din progra­mul ei. Mesele de peste zi arată astfel: la micul dejun suc de grapefruit, ce­reale, brânză degresată, la prânz friptură de vită cu salată de roșii sau spanac, după amiaza un pahar de suc de roșii sau un iaurt degresat, iar seara, supă de legume, linte cu roșii sau broccoli, un măr sau o piersică. Un nu hotărât pentru fumat, dulciuri și alcool.

Beyonce
Nici un lichid în afară de apă


După ce a născut în 2012, cântăreața, care are o tendință clară spre îngrășare, a dus o luptă înverșunată cu kilogramele acumulate în timpul sarcinii. Regimul ei s-a axat pe carne slabă, orez integral și paste. Micul dejun este obligatoriu și e compus din omletă preparată din albușuri de ou, cereale integrale cu lapte degresat. La prânz și la cină mănâncă pește și legume și a eliminat orice lichid din dieta sa, în afară de apă. "Dar o zi pe săptămână îmi permit să mănânc tot ce pof­tesc", spune cântăreața, "de obicei pizza, care este preferata mea".

Drew Barrymore
Jeleu de fructe și fericire


După o perioadă în care a fost vegetariană, regimul zilnic al actriței care între timp a devenit mamă arată astfel: la mi­cul-dejun salată de fructe proaspete, gus­tarea de dimineață - jeleu de fruc­te fără zahăr, la prânz - pui la gră­tar și salată, la cină - file de curcan cu orez, roșii și ardei. Je­leul de fructe, pe care și-l prepară sin­gură, are rolul de a stopa pofta de mâncare, astfel încât pe tot parcur­sul zilei să mănânce canti­tăți mici din celelalte alimente. Iată rețeta: se amestecă în blender suc de fructe cu gelatină, îndul­citor artificial și suc de lamâie și se pune la frigider. Pentru a-și menține pielea sănătoa­să, Drew bea multă apă și ia tablete de vitamina C. Pentru a fi în formă, actrița preferă plimbările lungi, mersul cu bicicleta, înotul, dansul, dar cel mai important secret pentru a arăta bine este "să fii fericit. Se vede atât de bine pe corpul și în ochii tăi".

Katy Perry
Regim strict, exerciții istovitoare


Deși poartă măsura 38, popu­lara cântăreață ame­ricană nu este pe deplin mulțumită de aspectul ei, astfel că și-a impus un regim strict și exer­ciții istovitoare înain­te de fiecare tur­neu. Mănâncă supe ușoare, pui la grătar, cereale integrale, toate îm­părțite în 5 mese pe zi, reduse can­titativ. Pentru a-și menține ridi­cat nivelul de energie pe scenă și a-și stimula imunitatea, bea zilnic sucuri proaspete de fructe, care îi aduc vitaminele și nutrienții necesari. Când poftește la mâncare mexicană, alege o versiune mai să­nă­toasă, cu carne de curcan, fasole neagră și brânză degresată. Cântă­reața preferă să se antreneze în aer liber în loc să meargă la sală, așa că aleargă, merge cu bicicleta și sare coarda.