PUTEREA RUGĂCIUNII

Cititor Formula AS
"Cea mai mare minune a Sfântului Nectarie"

Draga mea prietenă "Formula AS",
Nu am mai scris o scrisoare de foarte mulți ani! Poate și pentru că și eu sunt de foarte mulți ani pe pământ. Pă­rinții mi-au murit de mult. Nu mai sunt "copilul" nimă­nui, decât al lui Dumnezeu! El mi-a dat o viață frumoasă, împlinită și cu multe satisfacții. Durerea cea mare a fost când fiica mea, cu un copil de 5 ani, a divorțat. A venit acasă cu copilul. Și-a văzut de serviciu, a făcut o fa­cul­tate, nu s-a recăsătorit, și viața ei s-a învârtit în jurul "soarelui" ei - băiatul. Timpul a trecut și copilul are azi 20 ani. La 18 ani, în timpul liceului, în clasa XII-a, s-a apucat de etnobo­tanice. Așa i s-a dat viața peste cap. Exa­menul cel mai important la vârsta aceea, bacalaurea­tul, nu l-a luat! A rămas acasă: făcea scandaluri, îi tre­buiau bani, bani, foarte mulți bani. Nu am îndrăznit să-l inter­năm la dezintoxicare de frica unui accident nedorit. A­tunci, pentru că la necaz îți aduci aminte de Dumnezeu, am început să mă rog la Măicuța Domnului, la Hristos, fiul lui Dum­nezeu, și să-l rog pe Sfântul Nectarie să se roage pentru noi! Am citit Psaltirea, Canonul de po­căință către Domnul Iisus Hristos și Acatistul Sfântului Nectarie și toată viața lui. M-am rugat din tot sufletul, cu lacrimi fierbinți, de du­rere, să se lase de droguri și să-și găsească un serviciu. Rugăciunile mi-au fost ascultate și, încet, în­cet, a luat-o pe drumul cel bun. Sim­țeam cum mă ajută în rugă­ciuni Sfântul Nec­tarie: era cu mi­ne me­reu, știa ce-l rog și El ruga pe Măi­cuța Dom­nului și pe Iisus să se uite spre casa noastră.
A venit și ziua când a înce­put serviciul! Este mun­ci­tor, serios, s-a maturizat datorită co­legilor cu care mun­cește și, în primul rând, al patronilor - soț și soție - care au înțelegere și dragoste. Acum știu că Dum­nezeu îi pune în brațe o pâine fiecărui copil care se naște.
Continui să citesc cărțile sfinte și să mă rog și să mul­țumesc cu lacrimi fierbinți Maicii Domnului, lui Iisus Hristos și Sfântului Nectarie, că Dumnezeu nu ne-a uitat și a adus liniștea și în casa noastră.
Să ne rugăm tot timpul și să încercăm să facem mai mult bine semenilor noștri, care poate au inima grea de supărare. Despre Sfântul Nectarie am citit prima dată în "Formula AS", și de atunci am senzația că este cu mine, la bine și la rău! Îi știu minunile, dar cea mai mare mi se pare că a făcut-o cu nepotul meu. Când aprindeți o lumâ­nare, gândiți-vă și la Sfântul Nectarie. Nu putem să ajun­gem la Eghina, la mor­mânt, dar să ne gândim că el este cu noi peste tot.
ELENA