"Vreau să le împărtășesc și altora cum am scăpat de un cancer de piele"

Cititor Formula AS
Prima mea rugăminte ar fi să nu mi se publice nu­mele. Citind scrisoarea, veți înțelege de ce.

Am 30 de ani și vă citesc din liceu, când am început să decupez din ziar tot ce era interesant pentru mine. Rareori am ratat un număr. Acum locuiesc la sat și oftez când nu ajung la un chioșc de ziare la timp, ca să prind "Formula AS".
Acum un an, am observat că o pată vineție, pe care o avusesem de prin facultate pe piele, și-a modificat as­pec­tul în ultimele luni, în sensul că au mai apă­rut câteva lângă ea și aveau și un mic nodul în locul acela. După un control, m-am hotărât să le scot pe cale chirur­gi­cală, și diagnosticul a fost dermatofibro-sarcoma protu­be­rans, pe scurt cancer de piele, o adevărată lovi­tu­ră la vârsta mea, și cu un copil de 2 ani acasă. După o biopsie și o operație de curățare, am intrat în panică un pic, dar doc­torii din localitatea vecină la care m-am tratat au spus că e bine. Între timp, bulversată și speriată de tot ce se în­tâm­pla, am sim­țit o nevoie acută să-mi sun o veche prie­tenă și colegă ca să mă sfătuiesc cu ea. Am căutat cu dis­perare prin "arhive", carnețele, foi, sertare, spre a-i găsi numărul de telefon. L-am găsit, am sunat-o, m-am scuzat pentru lunga absență (fusesem ocu­pată cu a fi mamă) și, printre altele, i-am povestit de problema mea de sănătate. M-a "trimis" direct la Sfântul Nectarie din Eghina. Nu știam prea multe despre acest sfânt, dar aflând că este și ocrotitorul bolnavilor de cancer, am cumpărat o carte cu viața și acatistul + paraclisul lui, și am început să mă rog și lui, pe lângă acatistele mele obișnuite, paraclisul Mai­cii Domnului etc. Așa a răsărit această rază de lumină în viața mea. Acum îl avem ca ocrotitor al familiei și pe Sfântul Nectarie, care a venit să mă ajute.
Să reiau: după un timp, am fost la oncologie, la Cluj, pentru a-mi confirma că sunt bine cu ade­vărat, dar pe baza rezultatului, m-au deschis iar, pentru a curăța mai adânc locul, spunând că ar mai fi urme de leziune și urma să mi se dea un trata­ment pentru sarcom. Cum rezultatele au ieșit foar­te bune, am scăpat deocamdată doar cu spe­rietura, spunându-mi-se că a fost un cancer operat cu suc­ces. Am mulțumit cerului și mi-am continuat viața în mod normal, adoptând un regim sănătos: țin posturile, miercurea și vinerea, mă spovedesc, țin legătura cu du­hovnicul meu, consum multe fructe, legume și ceaiuri pentru piele, capsule naturiste, prin rotație, cu Noni, Res­veratrol, cătină, propolis, soc - detoxifiant, echina­cea etc., mănânc foarte multă varză, ceapă (ca pe măr) și câte un pumn de usturoi (nu din comerț, care se albăstrește în muj­dei, ci de grădină, din Copălău, jud. Botoșani, un usturoi de calitate), suc de sfeclă și morcov.
În plus, am renunțat la carne și la mezeluri, paste făi­noase și pâine albă etc. Menționez că în această perioadă mai descoperisem și un nodul la sân, care se vasculari­zase și îmi dădea fiori. Am hotărât să-l scot, și înainte de operație am avut un vis care m-a îndrumat spre o biserică unde sunt părticele (așa am înțeles) de moaște din Eghina, de la Sfântul Nectarie. Am fost acolo, m-am ru­gat sfântului și Maicii Domnului și, bineînțeles, mai înainte de toate, Domnului Iisus și Preasfintei Treimi și re­zultatul a fost bun (doar un fibroade­nom necanceros). A trecut un an și ceva de atunci, am fost la control, deo­camdată e bine și voiam să împărtășesc și altor bolnavi de dermatofibro­sarcom cum am procedat (rugăciune, spovedanie, post, regim, medicamente de la natură, intervenții chirurgicale). Și feriți-vă de stres, că nu este ușor să locuiești cu o soacră bătrână, un cumnat și un soț nervos.
Să auzim numai de bine, sănătate!
CRISTINA