Leacuri de la cititori

Cititor Formula AS
- De la lume adunate și-napoi la lume date -

Tratament pentru eliminarea pietrelor din organism (rinichi, fiere etc.)
Bei 5 zile câte un litru de suc de mere proaspăt făcut. A șasea zi, bei dimineața o cană de suc de mere. La ora 12, mănânci, și după două ore bei două lingurițe de sare amară dizolvate într-un sfert de cană de apă călduță și imediat bei un sfert de cană de suc de grepfruit proaspăt stors. După 2 ore, repeți iar sarea amară și sucul de grep­frut. În loc de masa de seară, bei o cană de suc de porto­cale proaspăt stors. Cu o jumătate de oră înainte de cul­care, bei o jumătate de cană de suc de lămâie ameste­cat cu o jumătate de cană de ulei de măsline până când se fac ca o pastă. După ce o bei, te așezi pe partea dreaptă, cu genunchiul drept ridicat la piept, și stai în această poziție 30 de minute. Apoi te culci. Dimineața, repeți programul cu sare amară și suc. În timpul tratamentului poți să mănânci mâncare ușoară, fără carne și zahăr. După ce ai terminat tratamentul, bei mai multe lichide. După 7 zile, începi să elimini "cariere" de piatră. Cele necesare pentru tratament: 15 kg mere mai zemoase, 3 lămâi, 4 portocale, 3 grapefruituri, 125 ml ulei, sare amară.
În timpul eliminării pietrelor nu se merge la toaletă, ci se stă pe un lighean, ca acestea să fie văzute. Este bine să repeți tratamentul după o lună și jumătate.
R. MIHALACHE - jud. Constanța

"Crucea nucii" și hemoragiile uterine

Vă recomand un tratament pe cât de simplu, pe atât de sigur. Toți cei cărora l-am reco­mandat s-au vindecat, eu fiind prima care l-a experimentat. Niciun trata­ment medical din câte urmasem nu a dat rezultat definitiv, totul era tempo­rar, ba începuse să-mi crească mustăți din cauza injecțiilor cu testosteron. Spre noroc, mi-a căzut în mână o carte foarte veche, cu felurite tratamente, între care și următorul: din 15-20 de nuci uscate se scoate partea tare, din mijlocul miezului (crucea), care se pune la fiert cu o cană de vin alb, pe foc mic. Vinul să fie natural. Se fierbe până rămâne o ceașcă. Se lasă să se ră­cească acoperit, se strecoară și se bea cu înghițituri mici. Efectul se simte chiar de la primele înghițituri, iar vin­decarea este radicală.
OLIMPIA CHITIC - București

Pete pe față

Încercați următorul tratament, deo­sebit de eficient. De la o roșie bine coaptă (să fie proaspăt culeasă din grădină), se rupe codița verde, se taie în două și se freacă bine locul afectat. Efectul este garantat. Dacă nu puteți folosi această metodă, utilizați sucul de gălbenele: doi pumni de tulpini proaspete de gălbenele se trec prin storcător, iar cu sucul obținut ungeți pata de mai multe ori pe zi. Multă să­nătate!
GABRIELA SASU - Timișoara

Andrișoaică pentru arsuri și diabet

Citesc și urmăresc din revista dvs. rubrica "Sănă­tate" de la primul număr și până în prezent, fapt care m-a determinat să vă împărtășesc și eu câteva rețete de vin­decare cu Andrișoaică. Este o mușcată cu frunze crețe și face niște flori mici, mov. Aceste frunze eu le fo­lo­sesc la arsuri de stomac și în diabet. Se iau 2-3 frun­ze bine spălate, se mestecă și apoi se înghit cu puțină apă. Această rețetă am preluat-o de la o bătrână din sat și am experi­mentat-o ani de zile, cu bune rezultate.
MARIA DUMITRACHE - Galați

Rețetă pentru a scăpa de păduchii lați

* Locurile afectate trebuie rase (deoarece păduchii stau înfipți în piele).
* Tamponarea locurilor cu petrol lampant (gaz) - nu în exces, deoarece se produc arsuri.
* Băi în care se pune oțet.
* Tamponări cu oțet de mere (calmează mâncă­rimea).
* Igienă strictă - a corpului, dar și a lenjeriei intime și de pat.
A. PAGU - Focșani

Unghii friabile, polipi, transpirație

Unghii friabile (fărâmicioase)
* Pe unghiile friabile se aplică, de mai multe ori pe zi, suc de ceapă sau suc proaspăt de piciorul-cocoșului. Se freacă unghia cu planta ca atare. Se pot face spălături și se pot pune comprese cu coada-calului.
* Se țin unghiile timp de 10 minute pe zi în următoa­rea soluție: 50 g ulei vegetal amestecat cu 50 g oțet de mere. Se repetă câteva zile. Se pot freca unghiile și cu usturoi proaspăt (suc) și tinctură de propolis.

Vegetații adenoide (polipi)
* Gargară cu apă caldă sărată, 1 linguriță sare la 250 ml apă caldă;
* Gargară cu suc de sfeclă roșie și ceai de pătlagină și salvie.
* Suc de coacăze negre, gargară și consumat intern.

Transpirații nocturne
* Cură cu boabe de ienupăr.
* 20 g salvie, 10 g lavandă, 10 g crețișoară, 30 g coada-calului. Se pune 1 linguriță cu vârf din amestec la 250 ml apă clocotită. Se infuzează 1/2 minut. Se bea o cană dimineața, pe stomacul gol.

Transpirație. Reguli generale
* Oamenii care sunt expuși transpirațiilor excesive sunt sfătuiți să nu bea băuturi fierbinți și nici băuturi alcoolice.
* În fiecare dimineață trebuie să se facă o baie caldă de 10 minute, în care se adaugă 2 căni cu sare, apoi se frea­că corpul cu un prosop, până când se produce senzația de cald.
* Pentru micșorarea porilor măriți ai feței se aplică pe față lapte proaspăt cald, dimineața și seara, îndepărtându-l prin clătire, după răcire.
* Se poate aplica ceai rece neîn­dulcit, foarte concentrat, pe față, dimi­neața. Acesta se lasă până se usucă. Sea­ra, se freacă fața cu suc concentrat de roșie proaspăt sau de castravete, lă­sân­du-se fața nespălată până a doua zi.

Transpirația mâinilor
* Mâinile se țin timp de 5 minute sub un jet de apă fierbinte, apoi se țin sub jet de apă rece, alte 5 minute.
* Alt remediu este introducerea mâinilor, timp de 5-10 minute, într-o soluție de apă cu borax (o lingură borax la 1 litru de apă), în care se adaugă pu­țin săpun, pentru spumă. Mâinile tre­buie lăsate să se usuce, apoi se vor unge cu glicerină sau ulei vegetal. Trata­men­tul se face de două ori pe zi, dimineața și seara.

Transpirația picioarelor
* Se fierb, 2 minute, 100 g coada-calului în 500 ml apă. Se strecoară și se face baie de picioare, 10 minute, seara. Se fricționează picioarele cu tinctură de coada-calului.
* În timpul verii, să se umble cu picioarele desculțe, pe iarbă, apoi seara se recomandă spălatul lor cu apă rece, după care se lasă să se usuce, fără a se șterge.
N. MISTRINESCU - Dorohoi

Tulburări de ciclu menstrual

Pentru a veni în ajutorul doamnelor care au probleme legate de aceste dereglări și al celor care doresc să aducă pe lume copii, pun la dispoziție o rețetă care, în comple­tare cu tratamente cu esențe florale Bach (care ne redau speranța, mai ales după multe încercări eșuate, încrederea și echilibrul), conduc spre rezultate pozitive.
Iată rețeta: tinctură de brânca-ursului - 1 linguriță dimi­neața și 1 linguriță seara, se amestecă cu puțină apă. Tinctură de mlădițe de zmeur - 25 picături dimi­neața și 25 picături seara. Ceai de crețișoară amestecat cu ceai de coada-șoricelului, 3 căni pe zi. Tratamentul se face 3 luni, zilnic, nu are voie să fie întrerupt.
* Este indicată folosirea unei perne electrice și apli­carea ei în zona abdomenului inferior, seară de seară, pen­tru că ajută foarte mult căldura uscată.
* Cine are posibilitatea poate apela la împa­chetări cu parafină.
* Și ca să acționăm și local, putem apela la creme vaginale sau soluții ce conțin lactobacili, care echilibrează flora microbiană locală.
farmacist specialist IULIANA GIURGEA, competență în homeopatie și terapii florale Bach, http://:terapiifloralebach.blogspot.com