Medicamente noi din farmacia naturii: STEMSINERGIC

Ilie Tudor
Doamna doctor Otilia Crăciun este un spe­cialist de excepție în domeniul terapiilor naturale și, toto­dată, promotoarea unor pro­duse extrem de valoroase ale industriei românești de medicamente din plante medicinale. În momentul de față, promovează un reme­diu destinat stimulării ce­lulelor stem din organismul uman și, conform rezulta­telor obținute, acest produs este o adevărată speranță pentru pacienții cu boli grave și nu numai. I-am solici­tat distinsei specialiste un interviu pentru a afla mai multe despre aplicațiile acestui stimulator de celule stem.

- Publicul larg aude tot mai des despre trata­men­tele cu celule stem, care sunt, practic, ultima spe­ran­ță în multe boli aparent incurabile. De regulă, celu­lele stem sunt folosite în clinici de specialitate din ță­rile dezvoltate tehnologic, prin procedee complicate și destul de controversate. Cum ar putea un produs natural românesc să concureze cu aceste terapii so­fis­ticate?

- Dincolo de faptul că termenul de celule stem, con­ceptul în sine, este de dată recentă pentru medicina ofi­cială, lucrurile nu sunt chiar atât de noi pre­cum par. În sistemele medicale tradiționale pe care le-am studiat, conceptul de regenerare, de reîntinerire a organismului, este foarte bine cunoscut. De altfel, multe din cerce­tă­rile moderne despre celulele stem au pornit de la in­for­mații din medicina populară. De pildă, un studiu re­vo­luționar, care a arătat că celulele ner­voase se pot rege­nera, a pornit tot de la o informație din medicina na­tu­ristă, referitoare la proprietățile lăp­tișorului de matcă. O echipă de cercetători japonezi, condusă de dr. Noriko Hattori, a demonstrat că un compus extras din lăp­tișo­rul de matcă, un acid gras, determină pur și sim­plu ce­lulele stem să se diferențieze în neuroni, oligo­dendro­cite etc. Este o descoperire epo­cală, care schimbă prac­tic tot ceea ce se știa în neu­rologie, deschizând pers­pec­tive nebă­nuite în trata­mentul sclerozei în plăci, al maladiei Par­kinson și Alzheimer etc. Așa­dar, pornind de la infor­ma­țiile de medicină tradițională, coroborate cu aceste studii de ultimă oră, am creat acest produs românesc 100%, care este o alterna­tivă eficientă și lip­sită de riscuri la trata­mentele extrem de invazive, și de multe ori lipsite de rezultat, ale terapiei alopate cu ce­lule stem.

- Așadar, ideea acestui produs v-a venit pornind de la studii și informații de medici­nă tradițională?

- Ideea acestui produs a pornit, în primă fază, de la observațiile practice făcute de mi­ne, ca medic, urmate de munca unui întreg colectiv, care a studiat compo­nen­­tele StemSi­ner­gic vreme de mulți ani. Povestea a început cu mai bine de un deceniu în urmă, când am observat la cei că­rora le-am prescris lăptișor de matcă un efect neo­bișnuit: deveneau mult mai optimiști, mai calmi și mai îm­păcați cu ei înșiși, fiind astfel mult faci­litată vinde­carea bolilor psiho­so­matice. Și pentru că, de cele mai multe ori, bolile apar pe fond de stres, de­presie sau anxie­tate, am în­ceput să prescriu tot mai des lăpti­șorul de matcă pe post de echili­brant psihic. Eram uluită de efi­cien­ța acestui produs și i-am comu­ni­cat ob­servațiile mele unui prie­ten, pasionat și el de acest do­me­niu, pornind astfel, fără să îmi dau seama, un lung șir de cercetări. Erau de rezolvat vreo trei probleme: 1. Cum să conser­văm mai bine lăptișorul de matcă, care prin depozitare în frigider sau liofilizare își pierde proprie­tățile. 2. Cum să detoxifiem rapid organismul, așa încât să răs­pundă cât mai bine la acest stimulator de celule stem. 3. Cum să ajutăm alte organe și sisteme din orga­nism să colaboreze mai bine cu lăptișorul de matcă. Răspun­sul la aceste trei întrebări s-a concretizat prin acest produs, care s-a numit StemSinergic, deoa­rece se ba­zează pe sinergia componentelor sale.

- Din ce este alcătuit, de fapt, produsul "StemSi­nergic"?

- Acest supliment nutritiv natural este un set format din două flacoane, al căror conținut se ia corelat: Pri­mul dintre ele, numit "StemSinergic 1", este de fapt sti­mulatorul de celule stem propriu-zis, fiind un ames­tec de miere, lăptișor de matcă proaspăt și extracte de mare puritate din plante (coacăz negru și armurariu, în principal). Al doilea, "StemSinergic 2", este sub formă de capsule, care conțin zeolit silicic, anghinare și aloe ferox, acest al doilea remediu având funcție de deto­xifiere, în primul rând. Cele două componente se iau după o schemă de tratament foarte precisă: "StemSi­­nergic 1" se ia pe timpul zilei, pentru stimularea celu­lelor stem adulte, iar "StemSinergic 2" se ia doar noap­tea, înainte de culcare, acțiunea sa detoxifiantă fiind cea mai eficientă în timpul somnului.

- Care este principala categorie de boli care poate fi tratată cu produsul dumneavoastră?

- Prima utilizare pe care am gândit-o pentru acest produs a fost aceea contra bolii canceroase în comple­xitatea ei. Și, într-adevăr, acest produs destinat regene­rării organismului s-a dovedit un ajutor foarte eficient pentru pacienții cu cancer care urmau sau urmaseră chi­mioterapia, radioterapia sau suferiseră intervenții chi­rurgicale pentru extirparea tumorilor maligne. Cu ajutorul StemSinergic, bolnavii se refac mai repede, efec­tele adverse ale terapiilor invazive anti-cancer sunt mult reduse, capacitatea organismului de a lupta cu boala este mai mare. Însă cel mai mare beneficiu al aces­­tui produs în lupta cu cancerul este că îmbunătă­țește într-un timp-record starea de spirit a marii ma­jo­rități a pacienților. Or, dacă un pacient câștigă lupta cu boala la nivel psihic, ulterior vindecarea fizică apare foarte rapid.

- Să înțeleg că produsul dumneavoastră ajută la vin­de­carea problemelor emoționale care produc sau agravează boa­la canceroasă?

- Este prea mult spus. Este adevărat că produsul StemSi­nergic este un antidepresiv foar­te puternic și ajută la mobili­za­rea resurselor psihice ale pacien­­tului spre vindecare. Pro­ble­mele emoționale de care vorbiți, însă, și care, într-adevăr, conduc la apariția și menține­rea cancerului, dar și a altor boli grave, nu pot fi re­zol­vate de un medicament fizic, oricât de bun ar fi, ci doar de pacientul însuși. Problema pentru pacientul cu can­cer este că se simte extrem de pre­sat de timp, iar stresul imens al bolii îl împiedică să se autovindece emoțio­nal, prin rugăciune, psihoterapie, autosugestie pozitivă, vizua­li­zare creatoare sau medita­ție. Ceea ce face Stem­Si­ner­gic este să îmbunătățească starea emo­țională și fizică, așa încât pacientul bolnav de cancer sau de altă maladie gravă să aibă timpul și resursele pentru a se putea autovindeca prin metodele anterior menționate.

- Ce ne puteți spune despre efectele produsului asupra unor boli ale sistemului ner­vos cum ar fi maladia Alzheimer, scleroza multiplă sau maladia Parkinson?

- Observațiile noastre sunt abia la început, așa încât nu pu­tem să dăm un verdict definitiv asupra eficienței sale în toate bolile menționate. Știm însă deja că pro­dusul este de un ajutor ex­traordinar în scleroza multiplă (cunoscută și ca scleroză în plăci n.red.), unde pacienții noștri au cunoscut îmbunătățiri rapide ale stării gene­rale, precum și ale ca­pacităților neuro-motorii. De ase­­menea, cu ajutorul acestui pro­­dus am obținut încetini­rea evo­luției bolii și anumite ame­liorări în scleroza laterală amio­tro­fică, precum și în maladia Par­kinson. De altfel, bolile care afectează siste­mul nervos sunt cele care răspund poate cel mai bine la acest produs, care se distinge prin capacitatea sa de a mobiliza celu­lele stem pentru a reface celulele ner­voa­se distruse. Din acest motiv avem și un succes deosebit în comba­terea sindromului de oboseală cronică, dar și la îmbu­nătățirea performanțelor în învățare sau în alte activități intelectuale.

- Să înțeleg că un produs atât de pretențios, des­ti­nat bolilor grave, este eficient și pentru îmbunătă­ți­rea performanțelor intelectuale ale oamenilor sănă­toși?

- Da, fără îndoială. StemSinergic, prin componen­tele sale, îmbunătățește memoria de lungă și de scurtă durată, precum și capacitatea de concentrare și atenția. Pur și simplu, utilizatorii acestui produs rețin mai rapid ceea ce învață, reușesc să rămână mai mult timp con­cen­trați la ceea ce fac și au chiar o capacitate sporită de a face corelații, de a găsi soluții la probleme. Nu în ulti­mul rând, acest remediu mărește capacitatea de efort intelectual, fiind un ajutor imens pentru cei care au de făcut un supra-efort, ca în cazul finalizării unui proiect sau pregătirii un examen. Apoi, StemSinergic ajută la refacerea rapidă a capacităților cognitive după perioa­dele de efort intens sau de boală. Am obținut inclusiv recuperări spectaculoase ale capacităților intelectuale în câteva cazuri de foști alcoolici și consumatori de droguri dintre cele mai diverse.

- Ne puteți da exemplul unui caz de persoană depen­dentă care a reușit să se vindece cu ajutorul aces­tui produs?

- O să vi-l ofer pe cel mai recent, cel al unui pa­cient de 54 de ani, care a avut un episod depresiv major după divorț, devenind ulterior și alcoolic. Interesant este faptul că al­coolismul a rămas multă vre­me nede­pis­tat de cei din jur, copiii săi, atunci când i-au dat StemSinergic, crezând că el este doar depresiv și ne­știind nimic despre faptul că el con­su­ma constant mari cantități de alcool pe ascuns. Trata­mentul a durat aproa­pe un an, dar ameliorările au apă­rut chiar din pri­mele zile, starea psihică a pacientului îmbunătățindu-se și fiind astfel ajutat să-și dorească să renunțe la alcool. Un alt exemplu care a produs o im­presie foarte puterni­că asupra mea este cel al unei con­sumatoare de droguri noi (numite și etnobotanice) care reușea să scape mult mai repede de sevraj atunci când lua acest produs. Din păcate, în cazul respectivei pa­ciente, care este și foarte tânără, nu pot vorbi despre o vindecare de dependență, din cauza anturajului de care nu reușește să se desprindă și care a condus-o la câteva recidive. Practic ea a reușit să nu consume deloc dro­guri vreme de una-două luni, dar a revenit la obiceiu­rile sale sub presiunea antura­jului. În momentul de față, ea se află la o nouă tentativă de renunțare la teribilul său viciu, care sper să fie în­cununată de această dată de un succes deplin. Din pă­ca­te, acest produs, în ab­sența unui stil de viață sănătos, în absența voinței pa­cientului, nu poate face miracole. Însă cu un dram de deschidere pentru a experimenta acest remediu natural, precum și cu voința de a menține un stil de viață sănă­tos, rezultatele sunt excepționale.

- Care sunt efectele acestui produs asupra siste­mului imunitar?

- Este un subiect pentru care nu v-ar ajunge spațiul des­tinat acestui articol pentru a-l detalia. Aceasta, deoa­rece foarte multe dintre componentele StemSiner­gic au fost introduse pentru a stimula și regla imunita­tea, așa încât să completeze acțiunea lăptișorului de matcă, care se desfășoară în principal la nivel nervos și hormonal. Dintre stimulatorii imunității din StemSiner­gic, aș vrea în mod special să numesc extractul de coa­căz negru, un extract foarte bogat în pigmenți, care au dublu rol: pe de o parte măresc imunitatea organis­mu­lui, iar pe de altă parte stopează infecțiile, mai ales pe cele virale. Noi am observat acest lucru la adulții și copiii care au tendința de a răci foarte ușor, precum și de a dezvolta complicații ale virozelor respiratorii. După 1-2 cure cu StemSinergic, sensibilitatea la infec­ții s-a diminuat vizibil, iar la pacienții care aveau deja viroză respiratorie acută când au început administra­rea, durata și severitatea bolii s-au scurtat considerabil. "De vină" pentru acest efect sunt antocianii din coacăzul negru, care pur și simplu blochează prolife­rarea viru­șilor, anihilându-le capacitatea de a penetra celulele sănătoase și de a le infecta. Așadar, StemSi­ner­gic este un produs foarte bun pentru întărirea imu­nității acum, la debutul sezonului rece, când organis­mul este foarte expus la infecții respiratorii.

Pentru a comanda setul de produse "STEMSINERGIC" și pentru a obține mai multe relații despre efectele acestor remedii împotriva hepatitei, puteți suna la tel. 0735/21.78.08 sau puteți scrie pe internet la adresa comenzi@synergyplant.ro