Cele mai bune produse naturiste

Florentin Popa
HERBAGETICA

* Anxiolitic are în componență extracte de plante cu acțiune echilibrantă psiho-emoțională, cu efecte de eli­minare a stărilor de anxietate și de panică, precum și de stabilizare a stării emoționale. * Extractul de passi­flo­ra - este foarte eficient în combaterea an­xietății (stări de teamă fără un motiv aparent), a atacurilor de panică, a insta­bi­lității emoționale și a insomniei. * Ex­tractul de su­­nătoare are o puternică ac­țiune antidepresivă și îmbu­nătățește atenția, discernământul și capacitatea de con­cen­trare. Testele atestă că extractul are efecte puternice în sindroamele an­xios-depresive și în bolile somatice ge­nerate de stres. Sunătoarea previne epi­soadele de in­sta­bilitate emoțională spe­cifice persoa­ne­lor supuse la stres și la tensiune psihi­că, la supraefort sau la privare de somn.
* Happy Vibe conține 7 extracte din plante folosite de milenii în medicina populară românească pentru comba­terea tulburărilor psiho-emoționale. Am folo­sit extracte din plante pentru că sunt de zece ori mai bogate în prin­ci­pii active și mai puternice, din punct de vedere al pro­prietăților farmacodinamice, decât simpla pulbere din plante. În tradiția străveche, toate gân­­durile și trăirile ne­gative erau atri­buite unor spirite rele, care erau alun­ga­te cu ajutorul acestor ierburi. * Odolea­nul era pus odi­nioară în turtele de grâu cu care tinerii plecau cu vitele la păscut, pentru "a-i feri de zburătorii care luau vlaga și mințile și pentru a-i feri de ispi­te". Stu­diile clinice ara­tă că odoleanul este un puternic anxiolitic, îmbunătă­țeș­te som­nul și reduce excitabilitatea psihi­că. * Iso­pul este o plantă biblică. Psalmul 50 o demonstrează: "Stropi-mă-vei cu isop și mă voi curăți (...)". În medi­cina populară, este consi­derat un puri­­fi­cator psihic, o plantă ce alungă gândurile negre și tre­zește optimismul. Studiile au demonstrat că partea aeria­nă a isopului este un tonic psihic ce stimu­lează aten­ția și are efect antide­presiv. * Pelinița este o plantă înrudită cu Pelinul și cu Lemnul-Domnului, toate trei fiind considerate antidoturi contra spiritelor rele. Ade­sea, cele trei plante erau împle­tite sub formă de cununi, care erau ținute la capul celor grav bolnavi, pentru a-i ajuta să se vindece. Cercetările medicale au demonstrat că pelinița este un tonic nervos care combate stările aste­nice și anorexia psihică. * Se spune că an­gelica sau "planta celor șapte îngeri" poate atrage, prin rezonanță, protecția îngerilor. În medicina populară, angelica are rolul de "magnet" pentru influen­țele ma­gice benefice. Angelica este un excelent regula­tor al sis­temului neuro-vegetativ. * Busuiocul este o plantă cu valențe exorci­zante în rândul creștin-ortodocșilor. Bu­suiocul pus la icoanele făcătoare de minuni sau mă­nunchiul cu care se stropește agheasma simbolizează pu­rificarea sufletească și eliberarea de răutățile "lu­mești". Busuiocul stimulea­ză atenția, crește tonusul psi­hic, induce stări de bună dispoziție și euforie. * Sunătoa­rea era folosită contra "posedărilor", respectiv împotri­va tulburărilor psihice grave. Extractul de sunătoare este considerat cel mai bun antidepresiv vegetal cunoscut. * Passiflora, cunos­cută în America de Sud (de unde pro­vine) ca Floarea Patimilor lui Hristos, este folosită ca pa­naceu în toate tulburările emoționale, fiind unul dintre cele mai efici­ente anxiolitice vegetale, un prețios adju­vant împotriva anxietății, a atacurilor de panică, a in­som­niei și a tul­burărilor conexe.

DACIA PLANT

* Antistres este un produs natural cu acțiune anxio­litică, antidepresivă, ușor sedativă, reglatoare psiho-emo­țio­nală, regenerantă psihică și întări­toa­re. Rea­lizat din sunătoare, ginseng, passi­flora, lavandă, soc, tei și ulei vo­latil de roi­niță, este recomandat în stări de stres însoțite de neliniște, nervozitate, anxie­tate, de­pre­sie, iritabilitate și sur­menaj.
* Passiflora - comprimate. Nu­mi­tă și "floarea pa­siu­nii" sau maracuja, passi­flora este o plantă cu pro­prietăți se­dati­ve, anxiolitice și antidepresive, fiind re­co­mandată în: iritabilitate, tensiune psi­hică (îngri­jorări fără motiv), insomnii și dis­tonii neuro-vegeta­tive, care contri­buie de regulă la apariția atacurilor de panică și a anxietății.
* Emocalm este un pro­dus natural rea­lizat din la­van­dă, roiniță, sunătoare, va­leriană și ulei volatil de por­to­cal, cu pro­prie­tăți sedative, antidepresive și an­xio­­li­tice. Este recoman­dat în tulburări psiho-emo­ționale (frică și îngrijorare ne­mo­ti­vate), depresii, an­xietate, stres, afec­țiuni cardio­vasculare pe fond nervos (hi­perten­siu­ne ar­terială, cardiopatie ische­mi­că, arit­mii car­diace), gas­trite sau ulcer gas­tric ce apar pe fond de stres și distonii neuro-ve­getative.
Produsele Dacia Plant sunt 100% naturale, nu au efecte secundare și pot fi utilizate conform prospec­te­lor însoțitoare.

FARES BIO VITAL

Frica, panica și îngrijorarea maschează adesea un dezechilibru emoțional sau o acumulare excesivă de stres. Pentru asemenea stări, Fares Bio Vital a realizat câteva produse din plante medicinale, sub formă de capsu­le și ceaiuri, care pot susține organismul să se reechilibreze emoțional și energetic într-o manieră naturală.
* Capsulele Confort Emoțional îmbunătățesc capa­citatea organismului de a se adapta la stres și su­pra­so­licitari nervoase, putând fi evitat astfel disconfortul creat de îngrijorările zilnice. În formula complexă a acestui pro­dus au fost introduse plante medicinale cu acțiune și pro­prietăți neurotrofice și calmante: passi­flora, sunătoa­re, roiniță, lemon verbena și Rhodiola rosea. Stu­diile știin­țifice au de­monstrat capacitatea Rho­diolei rosea de a crește nivelul de serotonină și dopa­mină, doi neuro­trans­mi­țători cu efect eufo­rizant, care in­duc starea de bine și bună dispo­ziție. Capsu­­lele nu pro­duc somnolență și nu dau dependență ca unele produse alo­pate, fiind reco­man­date în stări de frică, îngri­jorare, agita­ție, ne­vroze, depresii, an­xie­tate, insom­nie și migrene.
* În paralel cu administrarea capsu­lelor Confort Emo­țional se poate asocia și Cea­iul "STARE DE BINE" Relaxant. Sub­stanțele acti­ve din plantele exis­tente în compo­ziția ceaiului induc o stare plăcută de liniște și rela­xare, înlă­tură starea de oboseală fizică și mentală, favorizând îndepărtarea grijilor, a stresului și a su­res­citării nervoase.

HYPERICUM Baia-Mare

* INFOSTIM - capsule este un supliment alimen­tar des­tinat în special sindromului de suprasolicitare infor­mațională, dar cu acțiune benefică și în unele pro­bleme psiho-emoționale. Realizat din cătină albă, sună­toare, ginkgo biloba, măceșe, păducel, ginseng siberian, leci­tină, Coenzima Q10, Zn și Se, pro­dusul susține, prin in­termediul substan­țelor active pe care le conține, struc­tura extrem de complexă a sistemului nervos. Este recomandat persoanelor cu mani­fes­tări clinice ale stre­sului informațional, re­pre­zentate prin oboseală, irita­bilitate, an­xietate, tulburări de somn, de­presie psi­hică, tulburări neuro-vegetative și celor care vor să-și îmbunătățească perfor­man­țele intelec­tuale, pentru a putea face față cât mai bine solicitărilor la care sunt su­puși. INFOSTIM este reco­mandat per­soanelor de peste 16 ani. Se admi­nis­­trează 1-3 capsule zilnic, după mese, timp de 2-3 luni, se face o pauză de 1-2 luni, apoi cura se poate relua.
* Hyper-calm este un produs natural cu proprietăți neurotrofice și calmante. Realizat din tei, hamei, sul­fi­nă, iarbă-ma­re, păducel, valeriană, porum­bar și roi­niță, este recomandat ca adjuvant în stări de emotivitate și nervozitate crescută, stres, mi­grene, ne­vral­gii, cefalee, depresie, oboseală fizică și psi­hică, in­somnii. Pentru adulți, doza zilnică recomandată este de câte două capsu­le de 3 ori pe zi, după mesele prin­­ci­pale. Cura durează două luni, cu pauze de două săptă­mâni, iar dacă este cazul, cura se poate relua. Se poate admi­nistra și oca­zio­nal, la nevoie, în caz de emotivitate cres­cută (îngrijorări, frică, stări de panică) sau in­som­nie.