VIAȚA PRIN CELĂLALT

Redactia
Filiala Timișoara a Asociației Studenților Creștin Ortodocși din România, Liga Studenților din Timi­șoara și Asociația Prologos, cu sprijinul Arhiepisco­piei Ortodoxe Române a Timișoarei și a Filarmonicii "Banatul" din Timișoara organizează MIERCURI, 11 decembrie a.c., ora 20.00, în Sala Capitol a Filarmonicii "Banatul" din Timișoara (Bd. C. D. Loga, nr. 2, tel: 0256/49.25.21), întâlnirea cu tema: Viața prin celălalt.

Invitații noștri sunt părintele stareț Iustin Miron și părintele Pantelimon Șușnea, viețuitori ai Mânăstirii Oașa din Munții Șureanu, doi oameni de cultură și iubitori de frumos, care vor pune la masa întâlnirii noastre gânduri și înțelesuri le­gate de trăirea cu adevărat a vieții, a iubirii, de necesitatea de a învăța să trăim prin celălalt și pentru celălalt. Foamea aceasta de iubire există în toți. Cău­tăm iubirea toată viața, avem nevoie de ea, gravităm în jurul ei, ne străduim mereu să o înțelegem, pentru că simțim că acolo e împlinirea și fericirea.
Cei doi invitați ai noștri vin de la Mânăstirea Oașa, situată undeva în­tre cer și pământ și străjuită de ma­sivele Munților Cindrel și Șu­rea­nu. Comuni­tatea de la Oașa s-a con­stituit în anul 1994, la inițiati­va unui grup de ab­solvenți din Cen­trul Universitar Ti­mișoara, adu­nați în jurul pă­rintelui Iustin, cel care prin entuzias­mul său a fost și a rămas sufletul a­cestei obști. Totul a pornit dintr-un sentiment profund de prietenie și ni­mic nu s-a schimbat până astăzi. Acest nucleu de unitate familială a atras ca un magnet și mulți tineri, care iau cu asalt mânăstirea, în cele șase tabere stu­dențești anuale și la aproape fiecare sfârșit de săptă­mână. Invitații noștri mărturisesc că această legătură cu tinerii, care de la un moment dat a deve­nit o em­blemă a Oașei, este pentru ei și o provocare: de a stu­dia mai intens, de a înțelege mai profund și de a iubi mai mult.
Haideți alături de noi.
Intrarea este liberă!

Persoane de contact:
Cristian Rădulescu, Președintele A.S.C.O.R. Timi­șoara, e-mail: ascortm@yahoo.com, tel.: 0740/067.198
Denisa Jianu, Președintele Ligii Studenților din Timișoara, e-mail: liga.studentilor.tm@gmail.com, tel.: 0733/691.046
Ioana Popescu, Coordonatorul de relații publice al Asociației Prologos, e-mail: ioana.popescu@gradinita troita.ro, tel.: 0751/515.331