Un antidot de excepție pentru afecțiunile iernii: Siropurile "DACIA PLANT"

Petre Cojocariu
- Vă e frică de răceală și gripă? Puneți-le pe fugă cu noile produse ale specialiștilor de la "Dacia Plant". Jumătate din redactorii revistei "Formula AS" s-au vindecat cu ele în două zile. O uimitoare experiență care vrem să le fie de folos cât mai multor cititori -

Chiar dacă anul acesta zăpada întârzie să-și aștearnă mantia albă, lăsându-l pe Moș Cră­ciun să sosească pe patru roți, în loc de sania lui fermecată, trasă de reni, frigul, gerul și umezeala și-au făcut deja apariția, însoțite, ca întotdeauna, de gri­pă și de răceli. Și tot ca întotdea­una, în loc să-i lăsăm Crăciunului bucu­ria întreagă, o umbrim cu tuse, temperatură, dureri în gât. Anul ăsta, însă, povestea se schimbă. Specialiștii de la "Dacia Plant" au creat câteva preparate din plante cu efecte imediate împotriva bolilor ier­nii. Pentru a le descoperi miste­rul, ne-am adresat d-lui doctor Călin Gârlea, revenit în România după o experiență fructuoasă în Franța, și care se află în fruntea sectorului de creație de la "Dacia Plant".

Prevenția - mama înțelepciunii

- Din nou față în față, cu un subiect "arzător" în ciuda gerului de afară: afecțiunile de sezon.

- Da, ne aflăm în plin sezon al virozelor și al afec­țiunilor respiratorii, care vin cu o simptomatologie spe­ci­fică: tuse, dureri în gât, febră, dureri de cap, dureri mus­culare. Deși considerate normale, de multă lume, ele ne pot afecta serios viața de zi cu zi și, mai mult, pot duce la complicații serioase.

- Când și cum trebuie să acționăm pentru a avea aceste neplăceri sub control?

- Știți vorba aceea, prevenția este mama înțelep­ciunii. Acționând din timp, cu medicamente blânde și eficiente, pregătim organismul să fie gata în lupta cu virusurile sezonului și cu temperaturile scăzute. Orga­nismul știe să se apere singur, atâta timp cât îi oferim ajutor! Imunitatea reprezintă capacitatea organismului de a opune rezistență în fața agenților patogeni. Defi­ciențele imunitare scad rezistența organismului la in­fec­ții care, în acest mod, pot fi mult mai ușor contrac­tate. Scăderea imunității, în general, lasă organismul descoperit în fața afecțiunilor, putând fi astfel invadat de microorganisme patogene (bacterii, virusuri, ciu­perci), motiv pentru care apare necesitatea stimulării mecanismelor naturale de apărare, ce poate fi realizată prin administrarea de plante imunostimulente. Datorită compoziției sale complexe, siropul IMUNOSTI­MU­LENT de la "Dacia Plant" acționează atât asupra imunității organismului, cât și asupra afecțiunilor deja contractate ca urmare a slăbirii mecanismelor imuni­tare. Produsul conține echinacea, isop, muguri de plop negru, cătină, propolis și uleiuri volatile de lămâie, brad, ienupăr, tea-tree și cimbru. Este un amestec ex­tra­ordinar de plante puternic imunostimulente, care își face cu brio treaba nu numai în gripă, răceală, viroze respiratorii, bronșite acute și cronice, traheite, traheo-bronșite, amigdalite, sinuzite, dar și în cazul infecțiilor urinare (cistite, uretrite), al infecțiilor recidivante și al herpesului.

- Unul dintre cele mai neplăcute simptome ale bolilor iernii este tusea. Ce ne sfătuiți să luăm pentru tratarea acesteia?

- Tot un sirop! Dar un sirop care tratează atât tusea productivă, umedă, cât și pe cea uscată. Tusea produc­tivă este utilă, deoarece produce evacuarea secrețiilor patologice, împiedicând extinderea infecției și menți­nând permeabilitatea căilor respiratorii. Tusea uscată este dăunătoare deoarece, la intensitate mare, produce dureri, împiedică odihna, agravează starea congestivă a aparatului respirator, accentuează spasmul bronhiilor, favorizează hemoptizia și solicită aparatul cardiovas­cular (în cazul persoanelor cu afecțiuni cardiovas­cu­lare). Ei bine, siropul CALMOTUSIN a fost conceput pentru calmarea tusei și decongestionarea căilor respi­ratorii. Eficiența terapeutică se datorează combinației sale complexe, ce integrează plante care, prin conți­nutul ridicat de mucilagii (pătlagină, nalbă-mare), saponozide (ciuboțica-cucului, lemn-dulce, scai-vânăt) și marubină (isop) produc fluidificarea și eliminarea secrețiilor bronșice. Produsul are, de asemenea, acțiu­ne antiinflamatoare (prin ghimbir și lemn-dulce), anti­spastică și bronhodilatatoare (datorită isopului), anti­sep­tică respiratorie, secretolitică, antimicrobiană, anti­spastică și decongestivă la nivelul căilor respiratorii (datorită uleiurilor volatile de mentă, eucalipt, pin, cimbru și roiniță), ceea ce permite administrarea lui în: tuse productivă și uscată, tuse convulsivă, tuse spas­tică, bronșite acute și cronice, traheite, traheo-bron­șite, catar bronșic, viroze respiratorii și stări gripale.

- Cele două siropuri despre care ați vorbit există și ca preparate dozate. Cum se folosesc?

- Da, IMUNOSEPT și CALMOTUSIN FORTE exis­tă și în forme gata dozate, în pliculețe, și sunt ușor de administrat. Sunt lesne de luat oriunde, pentru a putea urma tratamentul chiar și atunci când plecăm de acasă. Conțin miere de albine, sucuri proaspăt presate și sunt îmbogățite cu uleiuri esențiale. De pildă, un pliculeț de CALMOTUSIN FORTE este creat pentru calmarea imediată a tusei atunci când ai mai mare nevoie de aceasta, la lucru sau la școală. Ca un fapt deo­sebit, "Dacia Plant" a reușit realizarea acestor siro­puri fără să trateze mierea cu benzoat de sodiu, ca în cazul altor siropuri de pe piață, deci își respectă promi­siunea de 100% natural!

- Mai înainte ați amintit de temutele stări gripale. Cum le putem evita?

- Din fericire, avem la dis­poziție două produse pe care nu mă tem să le numesc, din nou, ex­cepționale: remediul ANTI­GRIP și comprimatele ANTIVIRAL. AN­TIGRIP este o tinctură reali­zată din plan­te selecțio­nate după criterii ayurvedice, cu rol de compensare a pertur­bă­rilor energetice care apar în orga­nism. Este extrem de eficientă dacă este admi­nis­trată încă de la primele sem­ne de gripă, iar în com­bi­nație cu compri­ma­tele ANTIVIRAL, ține depar­te gripa și răceala. În cazul manifestării bolii, simpto­mele sunt mult dimi­nuate. Tinctura are un gust iute, datorită ar­deiu­lui iute din compoziție, însă după câteva administrări, majori­tatea oamenilor au raportat acomodarea cu acest gust, tinc­tura fiind luată fără probleme. Revin asupra efi­cienței acestui re­mediu, cu câteva precizări: antibioti­cele nu ac­ționează asupra virusurilor, motiv pentru care tra­tamentul viro­zelor este doar simptomatic. În medi­cina ayurvedică, gripa și răceala presupun amplificarea calității de "rece" în corp, motiv pentru care se reco­man­dă admi­nistrarea de plante cu calitatea "fierbinte" sau "cald", cum ar fi ardeiul-iute, cuișoarele și scor­țișoara, toate făcând parte din compoziția tincturii ANTIGRIP. În ce privește comprimatele ANTIVIRAL, special create pentru tratarea infecțiilor virale, ele sunt un amestec de plante cu acțiune puternic imunosti­mu­lentă și antivi­rală. Conțin astragalus, anason, propolis, iarbă-mare, echi­nacea, uleiuri volatile de tea-tree și cimbru. AN­TIVIRAL se recomandă în: viroze respi­ratorii, pneu­monii virale, răceală, laringite, traheite, amig­dalite, bronșite, sinuzite.

- Ce facem cu durerile de gât, unul dintre cele mai neplăcute simptome ale afecțiunilor din acest sezon?

- Durerea în gât este o manifestare a unei infecții localizate la nivelul aparatului respirator. Aceasta poate afecta atât tractul respirator superior (rinita, sinuzita, faringita, rinofaringita, amigdalita, laringita), cât și pe cel inferior (bronșite, traheite, traheobronșite). "Dacia Plant" dispune de două produse foarte bune în preven­ția și tratarea infecțiilor localizate la nivelul aparatului respirator: RESPIRAL FORTE și FARINGOPLANT. RESPIRAL FORTE este destinat menținerii sănătății căilor respiratorii (faringelui, laringelui, amigdalelor, traheei, bronhiilor) și a cavității bucale, și este bazat pe plop, propolis, ulei esențial de mentă, eucalipt, pin, cimbru de cultură, tea-tree. FARINGOPLANT conține propolis, fructe de cătină, echinacea, uleiuri volatile de mentă și pin și are acțiune antimicrobiană și antivirală, antiseptică, dezinfectantă, antiinflamatoare, cicatri­zan­tă, ușor anestezică, decongestionantă la nivelul si­nu­surilor și căilor respiratorii. Este recomandat în farin­gite, laringite, amigdalite, viroze respiratorii, răceală, gingivite și stomatite. Amândouă produsele au un gust foarte plăcut și pot fi supte sau mestecate.

- Se știe că tinctura de propolis este extrem de căutată în această perioadă. De ce?

- Propolisul este, dacă vreți, un rege al vindecării. Este considerat "farmacia albinelor" și este un produs apicol cu puternice proprietăți de vindecare. Cuvântul propolis vine din limba greacă, unde "pro" înseamnă pentru, iar "polis" înseamnă cetate, putând fi înțeles ca un produs complex, destinat apărării stupului. În uz in­tern, propolisul poate fi admi­nis­trat datorită proprie­tăților antimicrobiene (atât asu­pra bacteriilor Gram pozitive, cât și asu­pra celor Gram ne­ga­ti­ve), antivirale, an­­ti­in­flama­toa­re, anal­gezice, anestezice locale și cica­tri­zante pentru tra­tarea diferitelor afec­țiuni res­piratorii: farin­gite, laringi­te, traheite, bronșite, laringo-tra­heo-bron­șite, răceală, gripă și vi­roze respiratorii. În uz extern, se aplică lo­cal sub formă de badi­jo­naj, în di­verse tipuri de afecțiuni: faringite, a­mig­dalite, afecțiuni cu­ta­nate (eczeme infecți­oa­se, micoze, răni su­per­­ficiale etc.). Precum ve­deți, dispune de un re­gal de substanțe cu pu­ter­nice efecte vindecătoare. Și, fără să ne lăudăm, tinc­tura de propolis de la "Dacia Plant" este cunoscută ca fiind una dintre cele mai bune de pe piața româ­nească.

- Din păcate, aceste produse-minune "Dacia Plant" nu se găsesc în toate farmaciile sau se obțin prin comandă. Or, boala nu prea așteaptă. Cum ni le putem procura?

- Produsele "Dacia Plant" se găsesc în magazinele naturiste și, la comandă, în farmacii, însă trebuie să le spunem cititorilor "Formula AS" că, pe site-ul daciaplant.ro, le-am pregătit o surpriză: am scăzut pre­țurile tuturor produselor. Mai mult, în luna decembrie, avem transport gratuit pentru orice comandă. Așteptăm să ne căutați.