Aniversare 2014 - Hard Rock Café în haine de sărbătoare

Dana Ene
- Renumitul club bucureștean împlinește 6 ani -

Dacă anul 2013 a zburat în pași de vals și tango, anul 2014 începe, așa cum se cuvine la vreme de iarnă, în ritmuri fierbinți de rock... În timp ce unii nu au terminat încă de șters urmele petrecerilor de Revelion, Hard Rock Café a pășit deja vertiginos în noul an concertistic. Renumitul club bucureștean împlinește luna aceasta 6 ani de existență, așa că le-a pregătit iubitorilor muzicii rock din capitală mai multe surprize.

*

Timpuri Noi este una dintre cele mai longevive trupe de rock românești și are un număr impresionant de fani. Membrii acestei formații au pregătit pentru admiratorii lor acum, la început de an, un concert "Perfect", pe 16 ianuarie, la Hard Rock Café.
Dan Iliescu (chitară, voce), Felix Sfura (tobe) și Sabin Penea (bass, vioară) îi vor avea ca "invitați spe­ciali" pe: Luca, Stere, Adeline, Victoria, Vecina, Ver­ginica, Rambo, Catran și Văru' Maftei, adică, cele mai cunoscute melodii ale lor!
Dan Iliescu a fost prezent în Timpuri Noi încă de la înființarea trupei, în calitate de compozitor și chitarist, iar începând cu anul 2011, el și-a asumat și rolul de solist. Pentru cei care nu știu încă, Dan Iliescu este compozitorul tuturor hiturilor pe care publicul le cântă pe dinafară: Tanța, Adeline, Luca, Helga, Bordelul Mov, Nato, Tata... iar lista poate continua.
Un bilet la concertul Timpuri Noi costă 30 de lei, cu loc la masă (fumători sau nefumători).

*

În același local, joi, pe 23 ianuarie a.c., de la ora 21, puteți asculta un concert al mai tinerei trupe byron care există pe piața muzicală de numai 7 ani, dar a lansat până acum patru albume, plus câteva proiecte mărețe, pe care le-a și finalizat: DVD-ul unplugged, DVD-ul de la Salina Turda, concursul byron - Rock Your High School, musical-ul Nevestele Vesele din Windsor, ne­mai­vorbind de numărul mare de concerte susținute la festivaluri de renume sau în cluburi.
Anul trecut, trupa byron a avut un turneu național, intitulat "30 de secunde de turneu", dedicat promovării celui mai recent album de studio al lor, unul bilingv - "30 Seconds of Fame/ 30 de secunde de faimă".
Trupa byron este compusă din: Dan Byron (voce, chitară, flaut), 6fin­gers (voce, clape, chitară), Las­zlo Demeter (chitară bass) și Dan Georgescu (tobe).
Biletele pentru concertul lor au prețuri cuprinse între 40 de lei (cu loc la masă) și 50 de lei VIP (cu loc la masă în fața scenei).

*

Cel mai așteptat concert al acestei luni în Hard Rock Café este însă cel al trupei ZDOB și ZDUB, care va cânta vineri, 24 ianuarie, chiar de Ziua Unirii românilor. Pe 24 ianuarie se împlinesc și șase ani de la des­chiderea în România a pri­mului restaurant apar­ți­nând celebrului lanț ameri­can. Este un concert ani­versar, iar moldovenii trec Prutul pentru a face hora mare pe scena localului bucureștean, după cum am spus, chiar de Ziua Unirii.
Înființată acum 20 de ani, trupa ZDOB și ZDUB are la activ nouă albume și mii de concerte în țară și străinătate, atât în postura de cap de afiș, dar și alături de mari nume ale scenei in­ternaționale, precum: Rage Against The Ma­chine, Red Hot Chili Peppers, Emir Kusturica, Soulfly, Gar­bage și mulți alții.
Cel mai recent album al lor, "Basta Mafia", lan­sat oficial în 2013, tot la Hard Rock Café, este ro­dul unei munci de aproape doi ani, iar melodia "Mol­dovenii s-au născut", cuprinsă pe acest disc și lansată în România acum aproape un an, se bucură de mare popu­laritate în rândul publicului de aici. "Ne-a fost greu s-o scoatem la capăt cu acest album, dar suntem pe deplin mulțumiți de rezultatul final: lucram la Chișinău, tră­iam la Berlin... înregistram, reînregistram, adăugam, ștergeam...", explică Roman Iagupov.
Pentru că au un număr impresionant de fani, o parte din bilete (cele cu locuri la masă) s-au epuizat deja, iar pentru că cererea a fost foarte mare, special pentru acest eveniment, Hard Rock Café eliberează de mese și de scaune și spațiul din fața scenei, ca să facă loc cât mai multor fani.
La acest concert extraordinar al moldovenilor de peste Prut mai puteți găsi bilete cu loc în picioare, în fața scenei, la prețul de 60 de lei.

*

Pe 31 ianuarie, în aceeași locație unde nu se vor fi răcit bine podelele după tropoteala stârnită de Zdob și Zdub, vor intra în scenă Proconsul. Fanii adevărați ai trupei sunt invitați să se lase învăluiți de magia hiturilor formației lor favorite și să fie gata să strălucească alături de Bodo&company, într-un eveniment deosebit, în care starul poți fi chiar tu!
Proconsul îi invită pe bucureșteni, și nu numai, să înceapă anul în lumina reflectoarelor, ca niște adevărate vedete. Doritorii vor putea cânta ală­turi de idolii lor, pe parcursul unui seg­ment de tip karaoke, iar cei mai timizi vor putea sta liniștiți, ascunși confor­tabil în scaunele lor, savurând variante acustice ale celor mai iubite hituri Proconsul: "Ce­rul", "Povestea Noas­tră", "Tu", "Că­lătorul", "Pentru tine" sau "De la ruși vine ploaia", pre­cum și alte piese de referință din reper­toriul trupei, dar și din cel inter­național.
Pentru acest eveniment inedit au fost scoase la vânzare trei categorii de bilete: categ. 1 (loc la masă în fața sce­nei) - 80 lei, categ. 2 (loc la mese, în sală) - 60 lei, categ. 3 (acces general, fără loc) - 40 lei.
Biletele pentru toate aceste concer­te din Hard Rock Café pot fi găsite online pe iabilet.ro sau bestmusic.ro, dar și direct la Hard Rock Café.