Ienupărul și rășina de pin contra bolilor urologice

Cititor Formula AS
În urma discuțiilor purtate cu un prieten, referitoare la efectele terapeutice extraordinare în terapia bolilor urologice ale "triumvira­tu­lui" boabe de ienupăr (infuzie), tinc­­tură de ienupăr și tinctură de rășină de pin, acesta m-a sfătuit să vă scriu câteva cuvinte, prin care să aduc la cu­noștință tuturor cititorilor revistei re­zul­ta­tele acestei terapii, cât și recunoștința față de ajutorul primit prin intermediul revistei dvs.

Contractasem o infecție vezicală severă intra-spita­li­cească, cu pseudomonas spp., iar terapia alopată, indi­ferent de metodele și gama de medicamente adminis­trate, nu mi-a adus vindecarea sau vreo ameliorare a bo­lii. Numai cine nu a trecut prin experiența cumplită a unei operații de nefrectomie (ablație a unui rinichi), urmată la scurt timp de apariția infecției urinare cu temutul bacil pseudomonas, nu cunoaște clipele de groa­ză, vecine cu depresia, pe care le trăiam zi de zi. Recu­nosc că m-am aflat în postura unuia din cei nouă leproși nerecunos­cători din Evanghelie și nu v-am mulțumit cum se cu­vine, ținând cont că eu am ținut acea terapie naturistă, în urmă cu zece ani, luată din "Formula AS", și de atunci pot spune că m-am vindecat complet, nu am mai avut niciun fel de pro­bleme, analizele microbiolo­gice ulterioare au avut rezultate corespunzătoare.
Cu acest prilej, îmi cer iertare față de dvs., de colec­tivul redacțional și de cititorii revistei "Formula AS", care ar fi putut beneficia de efectele extraordinare ale curei respective. Deși în revistă se precizează că această cură se ține trei săptămâni, cu o săptămână pauză, eu am luat continuu cele trei remedii, fără întrerupere.
Un alt aspect pe care vreau să-l comunic, legat tot de paginile revistei "Formula AS", privește efectele bene­fice în eliminarea anumitor forme de litiază renală (pie­tre) utilizându-se rășină de brad sau pin (tămâia natu­rală), înglobată în miez de pâine, urmată de cura cu cea­iuri diuretice. Ultima reușită în acest sens a avut-o fratele meu. În urma ecografiei de verificare a stadiului pietrei respective, medicul a rămas uimit, fiindcă aceasta dispă­ruse complet. Când a aflat ce terapie urmase, mai în glu­mă, mai în serios, l-a întrebat pe fratele meu dacă nu a luat și o lumânare. Nu l-a crezut nici în ruptul capu­lui. Am recomandat această cură mai multor persoane, multe s-au vindecat, dar au existat și persoane la care terapia nu a avut efectul scontat. Depinde foarte mult de organismul bolnavului și de tipul pietrei respective.
Iată rețetele:

Tinctura de ienupăr
Boabele de ie­nupăr se mă­runțesc fin cu ajutorul râș­niței electrice de cafea sau în piuă. Se pun 15 linguri de pulbere într-un borcan cu filet, adăugându-se apoi două pahare de alcool alimen­tar (90-96 grade) și un pahar de apă, amestecân­du-se totul cât mai bine. Se închide borcanul și se lasă totul la macerat vreme de zece zile, după care tinctura obținută se filtrează prin tifon și se trage în sticluțe mici, închise la culoare.

Infuzia combinată de ienupăr
Se pun 3-4 lin­gurițe de boabe mărunțite la macerat, în jumătate de litru de apă, vreme de 8-10 ore, du­pă care se filtrează. Preparatul re­zul­tat se pune deoparte, iar planta ră­masă după filtrare se fierbe în încă jumătate de litru de apă, vreme de cinci minute, după care se lasă să se răcească și se filtrează. În final se amestecă cele două extracte, ob­ți­nându-se aproximativ un litru de infuzie combi­nată de ienupăr, care se folosește intern (2-3 căni pe zi).

Tinctura de rășină de pin
Se obține foarte simplu, amestecând un pahar (200 ml) de alcool alimentar tare, de 80-90 de grade, cu 3-4 linguri de rășină. Amestecul se pune într-un borcan care se va închide ermetic și se lasă minimum 3 zile într-un loc călduț, agitându-l periodic, așa încât rășina să se dizolve cât mai bine. Apoi preparatul se filtrează, iar tinctura rezultată se depozitează în sticluțe care vor fi închise și ele ermetic.
În numele tuturor celor care am beneficiat de pe urma terapiilor extrase din revista "Formula AS" vă mul­țu­mesc și vă doresc tot binele din lume.

medic veterinar, dr. VASILE TĂNASE