Tinerețe și frumusețe cu fasole boabe

Elena Josan
Mască nutritivă pentru orice tip de ten

O lingură de boabe de fasole roșii, fierte, se zdrobesc cu furculița, se a­mes­tecă bine cu o lingură de smântână, o lingură de făină de ovăz și o linguriță suc de lămâie. Înainte de aplicarea măștii, pielea se curăță bine cu o loțiune sau cu apă ușor săpunită. Masca se întinde pe față și pe gât, mai puțin în jurul ochilor, se lasă 30 de minute, apoi se spală cu apă caldă.

Pentru decolteu și gât

Se fierbe fasole albă, se strecoară, iar decoctul se păstrează. Se amestecă 6 linguri de fasole zdrobită cu 2 linguri sare fină sau sare de mare și 2 linguri de ulei de măsline, de migdale sau de porumb. Se spală gâtul și decolteul și se șterg bine. Se aplică un strat subțire de fasole. Când se usucă puțin, se mai aplică un strat. După 30 de minute, masca se spa­lă cu decoctul păstrat. Dacă este ne­voie, lichidul se încălzește. Se clătește pielea cu apă caldă și se unge cu o cremă hidratantă.

Pentru curățarea și prevenirea ridurilor

Se prepară o infuzie din 100 ml apă clocotită și o lingură de mărar verde tocat. Se lasă 10-15 minute și se strecoară. Se zdrobesc 2 linguri de fasole fiartă, se adaugă 2 linguri de infuzie de mărar și se omoge­ni­zează. Masca se aplică pe pielea curățată. Se lasă 15 minute, apoi se spală cu infuzia rămasă.

Mască-lifting

Se amestecă 2 linguri de ulei de măsline cu o lingură de suc de lămâie proaspăt stors. Două lin­guri de fasole fiartă bine se zdrobesc, ca să obținem o pastă fină. Se amestecă cu ulei. Se aplică pasta pe pielea curățată în prealabil și se lasă 20-25 de minute. E bine să stați pe fo­toliu sau în pat, în acest timp. Se spală cu apă caldă sau cu ceai de mușețel.