Sfaturi de folos

Redactia
Cine vrea să slăbească trebuie permanent să aibă grijă de dietă, ceea ce poate deveni obositor uneori. Iată câteva trucuri pentru a face alegeri bune și a slăbi ușor, în mai multe situa­ții, fără efort și fără să numărați calo­riile.

La supermarket
* Înainte de a ajunge la magazin, planificați mesele pentru câteva zile și faceți o listă de cumpărături.
* Nu mergeți la cumpărături fără să mâncați consistent înainte. Când foa­mea vă lovește, există riscul să cumpărați produse "interzise".
* Obișnuiți-vă să citiți etichetele. Evitați alimentele care conțin mai mult de 5 ingrediente sau cu ingrediente artificiale.
- Cumpărați legume și fructe doar de proveniență românească. Celelalte sunt "coafate" chimic, ca să fure pri­virea.
* Atunci când căutați cereale, ale­geți-le pe cele cu cel puțin 4 g de fibre pentru o porție, și fără zahăr.
* Lactatele sunt indispensabile pentru o dietă sănătoasă, preferați-le pe cele românești, cu conținut scăzut de grăsimi sau dietetice, iaurturile de băut sau brânzeturile porționate.
* Faceți un stoc de conserve cu roșii tăiate cubulețe și fasole verde, fierte îm­preună. Când aveți poftă de dulciuri sau de alte alimente "pericu­loase" pentru siluetă, mâncați din ele. Au extrem de puține calorii și taie foamea.
* Nu cumpărați cantități mari, mai mult decât este necesar, astfel încât să umpleți frigiderul. Mergeți mai des la cumpărături, astfel veți ține sub con­trol cantitatea și prospețimea alimen­telor.
* Nu începeți să ciuguliți din toate produsele, odată ce ați ajuns acasă. Cine mănâncă în picioare nici nu își dă sea­ma cât consumă.