Leacuri de la cititori

Cititor Formula AS
- De la lume adunate și-napoi la lume date -

Fistule perianale

Am văzut multe cereri de ajutor legate de această boală. Din proprie experiență, vă pot spune că și eu mi-am tratat soțul de aceeași boală, cu varză (crudă, nemurată). Frunzele exterioare ale căpățânii de varză se taie de pe cocean și se spală în apa în care se pune zeama de la o lămâie. Se scot și se șterg cu un prosop curat. Se scoate nervura frunzelor cu un cuțit. Pe un fund de lemn se pisează foaia de varză cu sucitorul, până se înmoaie și iese sucul din ea. Varza se pune apoi pe o pânză curată și se așează peste locul infla­mat. Se lasă 5-6 ore și se repetă operația. Înainte de fiecare aplicare se spală locul cu un jet de apă (duș) sau cu ceai de mușețel călduț. Rețeta se repetă până ce se curăță locul. Eventual 3-4 zile. Uneori, îmbolnă­virea se produce la 3-4 ani (așa s-a produs la soțul meu) cu umflătură, coptură, puroi, dar și cu tempera­tură până la 40 de grade. Nu am folosit niciun antibio­tic. După cel mult 2-3 aplicări de varză, umflătura se sparge, locul se curăță, și se continuă aplicările până la vindecarea completă a rănii. Condiții obligatorii: igienă desăvârșită; foile de varză să fie bine presate, până își lasă zeamă (pânza trebuie să se umezească). Multă sănătate!
MARIA P. - București

Constipație cronică

Știu pe pielea mea ce neplăceri produce nesuferita de constipație, de aceea vreau să le împărtășesc citito­rilor din experiența mea. Eu urmez tratamentul pe care vi-l recomand, cu rezultate foarte bune. Iată ce trebuie să faceți: cumpărați de la piață 1-2 kg de tărâțe de grâu. Cerneți-le printr-o sită deasă, ca să eliminați făina care mi rămâne în ele după măcinarea grâului. Puneți în fiecare dimineață 2 linguri de tărâțe într-o cană obișnuită și opăriți-le cu orice fel de ceai. Ames­tecați bine conținutul pentru a-l omogeniza și când se răcește (trebuie să fie călduț) îl beți pe stomacul gol, înghițitură de înghițitură. După o pauză de circa 10 mi­nute, puteți lua micul dejun. În cazul când consti­pația nu cedează chiar de a doua zi, repetați operația și seara, înainte de cină. După ce situația se norma­lizează, renunțați la porția de seară. Vă doresc multă sănătate!
V. VÂCLEA - București

Hepatită

* Ceaiuri. Faceți un amestec în părți egale din: sunătoare, coada-șoricelului, cicoare, flori de gălbe­nele, cimbrișor și pedicuță, din care puneți o lingură cu vârf la 600 ml apă clocotită și odată cu asta și o linguriță de rostopască. Opăriți plantele și lăsați vasul acoperit vreme de 30 de minute. După strecurare, se beau câte 100 ml din 3 în 3 ore și se stă culcat pe dreap­ta, 15-20 de minute. Este posibil ca după ce beți ceaiul să aveți chiorăituri de stomac sau ușoare dureri, ceea ce nu trebuie să vă sperie. Dacă doare prea tare, re­duceți doza (50 g de plantă) și beți ceaiul mai des (se poate îndulci cu miere).
* Apiterapie. Concomitent cu cura de ceai, luați în fiecare dimineață și la prânz, cu o jumătate de oră înainte de masă, 2 lingurițe de polen de albine și o lin­guriță de miere polifloră, care se vor mesteca bine în gură, până ce boabele de polen se dizolvă. Cura se face 3 luni, cu o pauză de 10 zile după fiecare lună de tratament.
* Cataplasme. Puneți în dreptul ficatului 1-2 frun­ze mari de varză albă, opărite scurt și apoi presate bine cu sucitorul. Peste ele, o folie de plastic sau celo­fan, apoi un prosop gros. Stați cu compresa 6 ore (se poate pune peste noapte, dar bine legată, ca să nu cadă). Varza poate fi înlocui­tă cu ridichi negre rase, aplicate în același fel.
* Dietă. Mâncați de două ori pe zi cartofi fierți în coajă (bine spălați cu o perie înain­te), peste care turnați untdelemn de măsline rece. Beți cât mai mult suc de lămâie și suc de morcovi proaspăt (câte 100 ml de trei ori pe zi).
IOAN ARDELEAN - Vișeul de Sus, jud. Maramureș

Ciuperci vaginale

* Fitoterapie. Ceai de pelin, coada-ca­lului și țintaură. Se ia din fiecare plantă câte o linguriță și se amestecă bine, apoi se ia o lin­gură cu vârf de amestec la 300 ml apă clocotită și se ține 15 minute acoperit, după care se strecoară. Se bea câte o ceașcă de 100 ml, neîndulcit, călduț, cu o jumătate de oră înaintea meselor (cel mai important este ceaiul de dimineață). Cura se ține 14 zile.
* Dietă. În acest răstimp, consumați cât mai multe crudități.
Timp de 20 de ani, am avut și eu această nesu­ferită infecție vaginală și, sinceră să fiu, nu i-am dat nici o atenție, în sensul de a mă trata, știind că nu e niciun pericol pentru sănătate (nu mori din ea). Dar ce mi s-a întâmplat? În urma unui tratament pe bază de plante contra colitei (cel indicat mai sus), surpri­ză!, m-am vindecat și de infecția vaginală. Iată de ce îl recomand cu toată încrederea femeilor care nu pot scăpa de ciuperci.
ANGELICA BÂRLAN - Arad

Giardia

Prin intermediul acestor rânduri, vreau să le dau o mână de ajutor mamelor ai căror copii suferă de giar­dia. Vreme de aproape 3 ani, și fetița mea, în vârstă de 7 ani, a suferit de această groaznică parazitoză intes­tinală. Am încercat cu tratamentele obișnuite, reco­mandate de diverși medici, dar niciun rezultat. În continuare, era palidă, avea cearcă­ne, lipsă de poftă de mâncare, era agitată, în timpul somnului scrâșnea din dinți. După tratamentul cu Fasi­gyn părea mai obosită, mai palidă. Între timp, în orașul nostru a luat ființă un cabinet de homeopatie. Am apelat disperată și la acest cabinet. După 3-4 săptămâni de tratament ho­meopat, fetița mea s-a schimbat complet, parcă era alt copil. Și ma­ma mea a beneficiat de acest trata­ment; suferă de hepatită cronică agresivă, varice, he­moroizi. Se află în luna a doua de tratament și deja starea generală s-a ameliorat mult, are poftă de mân­care, are putere, forță mai multă, doarme mai bine. V-am scris aceste rânduri cu dorința de a ajuta mulți oameni care și-au pierdut speranța de însănătoșire. Să apeleze cu toată încrederea la aceste cabinete de ho­meopatie. Tratamentul homeopat este un tratament natural, fără contraindicații, absolut inofensiv.
NATALIA IONESCU - Focșani

Nevi (negi mici)

Nevii din zona ochilor (sunt lungi, ca niște țur­țuri), de pe gât și de la subsuori dispar în timp dacă sunt tamponați frecvent peste zi cu suc de ceapă. Și seara, înainte de culcare, atingeți-i de mai multe ori cu o jumătate de ceapă zemoasă.
ILEANA PETRE - Brașov

Probleme cu călcâiele

* Înainte de a vă culca, faceți o baie de picioare cu apă călduță, lăsându-le să se înmoaie. Ștergeți-le, apoi ungeți-le din belșug cu ulei de ricin și încălțați șosete de lână ude. Puneți în pat o mușama sau o folie mai groasă de plastic, ca să nu se ude cearceaful. Pro­cedeul se repetă dimineața. După 3-4 săptămâni, veți avea călcâie de nou-născut.
* În fiecare seară, după ce faceți baie sau duș, un­geți-vă bine călcâiele cu alifie de gălbenele (Calen­dula officinalis). Face minuni.
* În fiecare seară și dimineață, ungeți-vă tălpile și călcâiele cu Petroleum-Jelly, o cremă produsă de firma americană Lander.
IOANA PRICOP - Tulcea

Ciroză hepatică

Sunt o fidelă cititoare a revistei "Formula AS" și mă preocupă mai ales pagina de sănătate, unde desco­păr multe lucruri interesante și foarte folositoa­re. Vreau să vă recomand o rețetă, care pe unele persoane le-a vindecat complet. S-ar putea ca ea să-i ajute încă pe mulți alții, cu condiția să nu sufere de diabet.
Ingrediente: 3 kg morcovi tineri (carote), 3 kg miere de albine, 3 kg lămâi, 1 kg pătlagină.
Mod de preparare: Morcovii se dau pe ră­zătoarea mică, lămâile se spală și se taie mă­runt, pătlagina se fierbe în doi litri de apă, la foc mic, până rămâne o cană. Se amestecă toa­te ingredientele, se pun în borcane și se păs­trează la frigider.
Mod de administrare: Se ia în fiecare di­mineață o lingură, pe stomacul gol, înainte de masă. Bineînțeles, regimul alimentar este obli­gatoriu.
Vă doresc însănătoșire grabnică!
FLORICA CLEMENT - București

Bășici pe piele și fistule perianale

Iată o rețetă încercată pe mine, valabilă pentru am­bele cazuri:
* Ceai de pelin asociat cu mușețel și gălbenele - o cană pe zi, dintr-o linguriță de amestec de plante, opărit cu o cană de apă în clocot.
* Să se facă spălături locale cu mult clăbuc de săpun Protex, de 2-3 ori pe seară, limpezindu-se bine. Se lasă locul să se usuce, fără a se folosi prosopul.
* Alifie de mărul-lupului - se aplică pe locul curățat și uscat, masându-se ușor ca să pătrundă bine în piele. În maximum o săptămână, afecțiunile dispar.
MARIA MANOLE - București

Negi și tumori pe piele

Dacă protuberanța negului este închisă și nu supu­rează, trebuie să tamponați locul bolnav, de mai multe ori pe zi, cu suc de rostopască (planta crește pe toate drumurile). Se rupe tulpina și sucul galben-portocaliu care curge se pune pe locul bolnav. Dacă buba respec­tivă zemuiește, atunci se recomandă spălături zilnice cu infuzie de coada-calului și aplicări locale de terci de pătlagină (frunzele se spală și se pisează bine cu un sucitor). Peste noap­te, se pun comprese cu infuzie de coada-calului. Când tumora începe să se închidă, se ating numai marginile cu suc de rostopască, iar restul se unge cu alifie de găl­benele.
ADA IONESCU - Târgu Jiu

Surzenie

Podbalul este o plantă care crește în locuri umede, ușor de recunoscut datorită faptului că are o sin­gură floare galbenă, care răsare din pământ înaintea frunzelor. Face minuni în bolile de urechi. Bine spălate în apă, frunzele de podbal se bagă în centrifugă, iar sucul obținut se pune cu pipeta în urechi, seara la culcare și de două ori peste zi. La fel de bun este și Bitterul sue­dez care are, în plus, avantajul că întărește și auzul. Băgați-vă în urechi dopuri de vată îmbi­bate cu Bitter suedez (după ce în prealabil v-ați uns cu puțină alifie de gălbenele).
Sângerări vaginale
Planta care are cea mai mare putere de a opri sângerările este traista-ciobanului. Faceți o cură de 20 de zile de infuzie preparată dintr-o linguriță de plantă proaspătă. Este ușor de recunoscut, datorită frunzulițelor ei în formă de inimă. Planta se opărește cu o cană de apă în clocot. Se beau trei ceaiuri pe zi.
GINA TEODORESCU - Ploiești