"Îi mulțumesc d-nei avocat din Arad"

Cititor Formula AS
OPINII DE LA CITITORI

Stimată și dragă redacție a "Formulei AS",
Sunt o cititoare constantă a ta, am și abona­ment pentru a nu pierde vreun număr. Mă înclin în fața redacției și a colaboratorilor revistei și vă rog să primiți din partea mea calde și sin­ce­re felicitări.
În mod special îi mulțu­mesc domnului Ion Longin Po­pescu, pentru felul în care, de mulți ani, apără cu atâta con­­secvență și res­pon­sa­bili­tate viitorul Ro­șiei Montane.
Din numărul 1100 - ia­nua­­rie 2014 - la rubrica "A­ca­să", am citit "Scri­soarea că­tre lo­cuitorii Ro­șiei Mon­tane" - un adevărat strigăt, o che­mare în numele îna­intașilor patrioți, în numele vi­i­torului, la apăra­rea Roșiei Mon­ta­ne. "Să nu dai libertatea pe ni­­mic", spunea odată un po­et. Să nu dai viața pe ni­mic - a ta și a urmașilor tăi - aș adă­uga eu.
Îi sunt recunoscătoare și-i mulțumesc doamnei a­vocat din Arad, Maria Bor­nea, pentru această scrisoare izvorâtă din ini­ma unui român îngrijorat de soarta și viitorul moților și al țării.
Eu am fost de mai multe ori în Apuseni, la Arieșeni, și, de fiecare dată, mi-am spus: "De aici începe Paradisul!".
Sunt sigură că adevărații moți vor ști să aleagă între infern și paradis și nu-și vor vinde viața și sufletul pentru "treizeci de arginți".
Cu cele mai bune gânduri și speranțe,

AURELIA STĂNĂRÎNGĂ, 81 ani

P.S. În "Formula AS" nr. 1081, august 2013, d-l Florentin Popa a scris despre dra­gostea pentru Apuseni și Țara Moților - a dom­nului Cristi Vîr­ciu, ghid montan din Munții Apu­seni, care spu­nea: "Dacă începe exploatarea la Roșia Mon­tană, în Apuseni nu va mai călca picior de turist"; și "Sper din suflet ca frumusețea Mun­ților Apu­seni să nu fie ciuntită, să nu rămână doar o amin­tire în poze... Ar fi mare păcat și ru­și­nos pentru întreaga Românie!".