Rețete cu oțet de mere

Iulia Vlad
Cu efecte dovedite de-a lungul timpului, oțetul de mere este un ajutor neprețuit în lupta cu kilo­gramele în plus.

Bogat în aminoacizi, vitamine - C, A, B-uri, PP, minerale - potasiu, fosfor, clor, magneziu și multe alte sub­stanțele active valoroase, sti­mu­lează digestia prin creșterea saliva­ției și a su­curilor gastrice, accelerează meta­bolis­mul, arderea grăsimilor și stimulează procesele de eliminare. Este unul dintre cele mai simple și mai efi­ciente trata­mente de reglare a greu­tății, cu condi­ția, foarte importantă, ca oțetul de mere să fie natural, adică preparat din mere, miere și drojdie ali­mentară.
Rețetă: Într-un pahar cu apă se pun 2 linguri de oțet de mere și se bea de 3 ori pe zi, cu 30 de minute înaintea me­se­lor principale. O cură durează 4 săp­tă­mâni. Se face o pauză de 10 zile, după care regimul se reia. După o lună, veți cântări cu 3-4 kg mai puțin. Nu se ține mai mult de 5 luni pe an.
Pentru că poate duce la scăderea den­sității osoase sau la unele dezechi­li­bre de minerale din organism, nu se re­comandă ca femeile aflate la meno­pauză, cu risc de osteoporoză, să con­sume oțet de mere timp îndelungat.