Slăbiți cu produse naturale

Rodica Demian
Plantele și produsele vegetale sunt de două ori mai eficiente atunci când intenționăm să mân­căm mai puțin, să ne stăpânim pofta de dulciuri sau să scăpăm de kilogramele în plus.

Tărâțele de ovăz taie foamea

Numeroasele lor fibre solubile izo­lează o parte din grăsimile existente în alimentația noastră și ajută la eliminarea lor, înainte de a fi absorbite. Tărâțele de ovăz favorizează, de asemenea, tranzitul intestinal bun și creează o senzație ra­pidă de sațietate.

Ardeiul iute stimulează metabolismul

Capsaicina pe care o conțin sporește - în mod natural - consumul de energie. Folosiți ardeii iuți - cu parcimonie, deoarece pișcă - în salatele și mâncărurile gătite. O mâncare ce conține ardei iute reduce reacția insulinică, ceea ce limitează stocarea grăsimilor.

Ceaiul verde - anticelulitic

Înlocuiți ceaiul negru sau cafeaua cea de fiecare zi cu ceai verde. Este o băutură diuretică care ajută la slăbit, luptă împotriva retenției de apă și a celulitei și stopează absorbția grăsimilor. Beți-l natural, fără zahăr și fără lapte.

Fibre pentru un abdomen plat

Pe lângă faptul că potolesc foamea, fibrele alimen­tare regularizează tranzitul. Consumați zilnic pâine integrală, 2-3 fructe, o salată și legume fierte, la fiecare masă. Și, în plus, cereale com­plete (de 2 ori pe săp­tă­mână), le­guminoase, adică lin­te sau fasole uscată (o dată pe săp­tămână) și câteva fructe uscate. Pu­teți adău­ga, de asemenea, puține tărâțe de ovăz (o lin­gură pe zi) amestecate în iaurt sau în supe.

Ghimbir proaspăt împotriva balonărilor

Acest rizom cu gust proaspăt și ușor picant facili­tează digestia. Adăugați câte-o linguriță de ghimbir ras în legumele călite, compoturi, salate de fructe, infu­zii...

Scorțișoară - împotriva "atacurilor" de foame

Extrem de bogată în fibre solubile, scor­țișoara mai conține și o flavonoidă care întărește acțiunea insulinei. Ne ajută să combatem micile "goluri" din stomac, în­corporând-o în de toate: compot, iaurt, salată de fructe, lapte de soia etc.

Spanacul - aliatul anti-zahăr

Chiar dacă nu e prea bogat în fier, spanacul conține acid alfa-lipoic, un antioxidant ce ajută organismul să "ardă" zahărul din sânge. Se poate prepara de post, cu smântână de soia sau, pur și simplu cu usturoi.

Lămâia arde grăsimile

Beți dimineața, pe stomacul gol, zeamă de lămâie diluată în puțină apă călduță. Lămâia sti­mulează funcțiile digestive și de­toxifică organismul, dar limi­tează, în același timp, creșterea nivelului glicemiei după mese. Deci reduce stocarea grăsimilor!

Ceaiuri de plante pentru drenaj

Pentru a vă "regăsi" picioarele fine și ușoare și pen­tru a pierde câțiva centimetri, eliminând apa excesivă din țesuturi, beți ceaiuri recunoscute pentru efectul lor drenant: de cozi de cireșe, de viță-de-vie, de păpădie, de mesteacăn, de crețușcă etc. Ideale ar fi 3-4 cești de ceai în fiecare zi, dar nici 1-2 zile pe săptămână n-ar fi rău.

Fructe și legume împotriva retenției de apă

Picioare grele, degete umflate... nu se prea potri­vesc cu corpul suplu. Consumați legume cu virtuți diuretice (fără sare): usturoi, anghinare, sparanghel, vi­nete, sfeclă, țelină, castraveți, spanac, fenicul, lăp­tucă, ceapă, păpădie, praz... Iar ca fructe: ananas, ci­reșe, pepene, piersici, struguri.