Leacuri contra alergiilor

Redactia
- Când imunitatea o ia razna -

A. Alergie la polen

* Iaurtul și ceapa. Sfatul le aparține cercetă­torilor americani: cine mănâncă ceapă crudă, bea ceai de urzici și consumă o jumătate de litru de iaurt pe zi va suferi mult mai puțin de alergia la polen. Ceapa conține cuer­citină, un flavonoid care dimi­nuează reacțiile alergice, urzicile și iaurtul activează interferonul, care combate alergiile.
* Feriți-vă de miere și ceaiuri din plante. Rămășițele de polen prezente în ele pot declanșa aler­gia.
* Spălați-vă mai des ca de obicei părul, fiindcă și pe el se depune polen.
* Feriți-vă să lucrați în aer liber timp prea îndelungat. Polenul e pretutindeni.
* Controlați cu ajutorul unui aparat numit Peak-Flow-Meter (existent și în farmaciile noastre), dacă respirația dvs. a crescut în intensitate. Dacă da, există pericolul ca din cauza alergiei la polen să faceți astm. Apelați rapid la medicamente.
Atenție la kiwi și mere
Conform celor mai noi cercetări, s-a constatat că există alimente asociate cu polenul, care prin conți­nutul lor accentuează alergia la polenul de mestea­căn. Evitați, de asemenea, merele, perele, piersicile, caisele, alunele, nucile, kiwi și, între condimente, curry și anasonul.

B. Ce ajută la neurodermite?

* Purtați numai îmbrăcăminte din bumbac. Evitați lâna, mătasea și fibrele sintetice.
* Nu mâncați lactate și ciocolată. Și alimentele conservate pot declanșa alergii ale pielii.
* Procurați-vă de la farmacii sare de la Marea Moartă și faceți băi.
* Procurați-vă alifii cu hamamelis. Studii recente le-au confirmat eficiența.
* Înainte de a vă culca, sugeți două tablete de magneziu sau dizolvați-le într-un sfert de litru de apă și beți-le.
* Dacă aveți posibilitatea, faceți o cură la Marea Moartă, în Israel.

C. Alergia la soare

* Frunze de nuc și drojdie. Beți dimineața, pe stomacul gol, vreme de trei săptămâni, 2 căni de ceai de frunze de nuc. Se spală bine câteva frunze proaspete, se toacă și se opăresc două linguri cu plante, cu două căni de apă clo­cotită. Se lasă la infuzat două mi­nute, se strecoară și se bea lichidul călduț.
* Faceți o cură cu drajeuri de drojdie și în loc de sare, puneți în supe și în salate fulgi de drojdie de bere.
* În fiecare dimineață, pregătiți-vă un muesli con­tra alergiei la soare. Rețeta: 30 g drojdie se amestecă bine cu o linguriță de lapte, 10 g de semințe de in și 10 g de fulgi de ovăz. Beți alături ceai de mușețel. Câtăva vreme, luați zilnic o capsulă de vitamina E.
* Înainte de contactul cu soarele, nu beți alcool. Mâncați puțină carne și renunțați la dulciuri. Aplicați cât mai des pe față următoarea mască de protecție: 50 g drojdie se amestecă cu un păhărel de iaurt, o lingură de polen și două linguri de miere. Pasta obținută se întinde pe față și se lasă să acționeze 10 minute. Se spală obrazul, apoi se aplică o cremă cu propolis.

Alergii cu dureri de cap
Din studii realizate la Universitatea americană Berkeley, rezultă că anumite alimente le declanșează alergicilor dureri de cap. În fruntea listei se află ciocolata și muștarul, la care vi se cere să renunțați. Și următoarele alimente pot determina migrene, în cazul alergicilor: heringi, brânză dospită, aluaturi cu drojdie, citrice, banane, carnea de porc, ficatul de pasăre, alcoolul și cofeina.