Anchetă printre cititorii revistei "Formula AS" - La întâlnire cu primăvara

Cititor Formula AS
- Cu ce sentimente întâmpinați luna Aprilie? Trăiți o stare de spirit specială? Ce vă bucură? Ce vă stârnește? -

"Ați auzit plesnind mugurii?"

Cu toate asteniile ei, primăvara este un rezervor uriaș care ne alimentează cu energie pentru un an în­treg. Eu sunt născut chiar în luna aprilie, și poate de aceea sunt mai sensibil la clipa magică în care ples­nesc mugurii. I-ați auzit vreodată? Ați văzut cum se strecoară frunzele afară din ei? Mergeți într-o pădure și încordați-vă auzul. "Verde crud, verde crud, te mai văd, te mai aud", spune poetul. Cele mai fru­moase clipe ale mele sunt acelea în care văd repor­nind circuitele clorofilei. Și îmi mai place aprilie pentru că mă încarcă de sentimentul ciudat că, deși îmbătrânim, primă­vara ne dă o șansă pentru a renaște. Niciodată nu suntem mai vii ca în aprilie.
MATEI GAVRIL, 39 de ani

"Mă bucur de culori"

Primăvara mă simt ușoară și plină de elan, sunt mai des tentată să ies din casă decât iarna, când totul ni se în­fățișează atât de cenușiu și dezo­lant. Natura pare că se trezește dintr-un somn greu, copacii înverzesc, florile își desfac petalele. E o plăcere pentru mine să fac acum o plimbare. Și mă bucur de minunatele culori ale na­tu­rii.
ADRIANA IGNAT, 44 de ani

"Iubirile pornesc mai ușor"

E mai ușor să te îndrăgostești pri­mă­vara. Atunci sunt mai mulți oa­meni pe stradă, așa că ai de unde alege. Pe lângă asta, e toată lumea bine dispusă când strălucește soarele și aerul cald îți mângâie obrajii. Un necunoscut îți zâmbește și tu îi răspunzi, suntem mai deschiși unul către celălalt. E mai simplu să intri în vorbă cu cineva. Iu­birile pornesc mai ușor.
MARIA GROZA, 22 de ani

"Extraordinară e în primul rând lumina"

Primăvara, timpul liber devine foar­te prețios pentru mine, fiindcă acum stau cât mai puțin între patru pereți. Sunt atâtea lucruri de făcut pe afară: poți să te plimbi, să mergi cu bicicleta, să te duci la o cafenea. Atunci mă și simt mult mai bine. Dar cea mai minunată este lumina. Extraordinar e în pri­mul rând faptul că primăvara se lasă întunericul mai târziu seara, iar dimineața se luminează mai de­vreme. De câte ori pot, stau la fereastra care dă către răsărit ca să văd soarele cum răsare.
DOLTU ANDREI, 40 de ani

"Cu gândul la concediu"

Când se arată primele raze de soare, ele ne duc deja cu gândul la vara care se apropie și la concediu. Îl așteptăm cu nerăbdare și cu o bucurie enormă. Ne vom face bagajele și vom porni către sud. Încă nu ne-am fixat o destinație precisă. Dar un lucru îl știm sigur: trebuie să ajungem undeva unde e soare și cald.
ANCA TRETINIȚCHI, 25 de ani

"Să iubești și să umbli hai-hui"

Pentru mine, tot ce e legat de primăvară înseamnă trăire, înseamnă o energie care nu poate fi exprimată în cuvinte. Parcă mă pregătesc de zbor. Și cum poate fi altfel, când totul se naște, capătă viață, prinde contur, începe să se miște, să freamăte, să murmure, într-un cuvânt, să trăiască. Ce poate fi mai emoționant decât să vezi cum prinde viață ceva anume, indiferent ce. Primăvara are o iradiere care te face să vrei și mai tare să trăiești. Să iubești, să umbli hai-hui, să-ți slobozi imaginația, să-ți crească numărul bătăilor de inimă. Asta înseamnă Aprilie pentru mine: bucuria de a fi liber și îndrăgostit!
ANDU TIBERIAN, 38 de ani

"Totul arată mai frumos"

Eu devin mai activă primăvara. Îmi place să merg la o cafenea în Centrul Vechi din București, să stau la o masă scoasă pe trotuar, să mă delectez cu o prăjitură delicioasă, lân­gă ceașca de cafea. Să stau aco­lo, afară, privind lumea care trece și lăsând sufletul să se legene în visare - asta mi se pare nemaipomenit. Sau mă duc să mă plimb și mă bucur de natură. Primăvara, totul arată mai frumos. Mai prietenos, aș spune.
VERONICA BENCHEA, 20 de ani

"Cea mai bună lună pentru îndrăgosteală"

Trebuie să mărturisesc că, de fapt, eu sunt un om comod. Dar când văd soarele strălucind, simt nevoia să ies și să fac mișcare. A­tunci zbor ca vântul, pe aleile unui parc, pe rolele mele. Și în pauza de prânz beau pe îndelete o cafea cu frișcă pe terasa unei cafenele. Stau ca o pisică la soare și mă uit la trecători. Iar dacă se așează vizavi de mine un bărbat drăguț, nu mă dau în lături de la un flirt. Ador să-mi zboare fluturii prin stomac. Apri­lie e cea mai bună lună pentru îndrăgosteală.
MANUELA BOER, 19 ani

"O nouă viață"

Anul ăsta mă bucur la nebunie de luna Aprilie, fiindcă voi naște cel de al doilea copil al meu. Primă­vara îmi aduce în dar o nouă viață.
EDA NAGHY, 43 de ani

"În Aprilie se întorc păsările"

Fiindcă sunt bărbat, poate părea idilic ce spun, dar eu mă bucur în aprilie că se întorc păsările și li se va auzi cântecul peste tot. Atunci se întoarce viața la locul ei.
ION CĂPLESCU, 28 de ani

"Frumoasă mai este viața"

A dat Sfântul și s-au dus de pe lume zăpezile. Păsările călătoare sosesc iarăși în satul nostru. Co­pa­cii fac frunze verzi. Oițele încep a avea mielușei. Râul sună la vale. Soarele luminează tot pământul. Vine Învierea și biserica se va umple de oameni și de lumini. Ce de veselie și sărbătoare! Frumoasă mai este viața, când vine luna aprilie în satul meu.
MICUȚAR ANDREI, 9 ani