Leacuri de la cititori

Cititor Formula AS
- De la lume adunate și-napoi la lume date -

Tensiune oscilantă

În fiecare dimineață, se trasează un cerc cu iod în jurul mâinii drepte, în formă de brățară, timp de 7 zile (după o rețetă chinezească), după care se ia pe stoma­cul gol o lingură cu miere de albine. După o oră, se bea un ceai de păducel, o cană cu înghițituri mici, iar după micul dejun, se ia un comprimat de Gingobil (se găsește la Plafar).
Cu două ore înainte de masa de prânz, se iau două pastile de Spirulină, iar înainte de cină, se mai ia o pastilă de Spirulină, în total, 2 g Spirulină pe zi.
La ora 18, se mai bea o cană de ceai de păducel, cu înghițituri mici.
În timpul tratamentului se ține un regim alimentar bazat pe legume și fructe, brânzeturi și se consumă cât mai puțină sare.
Seara se face o baie cu apă caldă (nu fierbinte) în care se pun 3 picături de ulei de lavandă. Se stă în cadă 10 minute, după care se ia o lingură de miere de al­bine.
Rezultatul este sigur în normalizarea tensiunii și împotriva amețelilor.
VERONICA RACOVEANU - Focșani, jud. Vrancea

Bătături între degetele picioarelor

Vă recomand următorul tratament, cu toată încre­de­rea. Se amestecă 3 aspirine pisate fin cu o jumătate de linguriță de cremă protectoare pentru călcâie (La­bo­rator Dr. Soleil) sau cremă cu gălbenele (se găsește la Plafar). Se țin picioarele în apă caldă cam o jumă­tate de oră, se șterg bine, să fie uscate. Se aplică pe bătătură alifia, iar deasupra se pune o folie de plastic, cât ține bătătura, după care se aplică leucoplast, care să cuprindă ambele degete, de jur împrejur. Se încalță apoi o șosetă, să protejeze leucoplastul.
După 2 zile, se scoate bandajul și se încearcă să se îndepărteze pielea albă din jurul bătăturii. Apoi se spa­lă din nou picioarele, se unge locul, se bandajează, se lasă încă 2 zile. Dacă pielea din jurul bătăturii s-a sub­țiat, se face o pauză de 2 zile, după care se repetă pro­cedeul până la dispariția punctului din mijloc. Bătă­tura se poate îndepărta cu un cuțitaș din trusa de ma­nichiură. Sper să obțineți rezultate bune cu acest trata­ment, care pe mine m-a ajutat. Vă doresc sănătate!
RAISA ONCEANU - București

Viermi intestinali

La o masă de peste zi se consumă 4-5 căței de ustu­roi. Se bea apoi o cană cu lapte de vacă călduț (fără zahăr). După o oră, beți 30 ml țuică curată (de 35°). Cura se ține 3 zile, dar se poate prelungi dacă boala e veche. Urmăriți scaunul. Se vor elimina toți paraziții intestinali. Eu așa mi-am scăpat copiii de ei când erau mici. Usturoiul îl pisam în lapte și după 1/2 oră îl strecuram, iar țuică puneam să acopere fundul paha­rului de 25 ml. Dacă puteți, după tratament, seara, beți și un pahar de vin din strugure curat, fără zahăr. Și vinul dă afară dușmanii din corp. Cu mult respect,
ILIE LUPEAN - Brașov

Negi pe talpa piciorului

În urmă cu o jumătate de an, am început să am dureri în talpa piciorului, și după un timp, mi-au apă­rut niște umflături. Am așteptat să treacă de la sine, dar au început să mă doară din ce în ce mai rău, deși am încercat să le tratez cu argilă, știind că argila este leacul universal pentru problemele pielii. După vreo lună jumătate, când mă dureau atât de rău, încât nu mai puteam să merg decât cu greu, m-am dus la medi­cul dermatolog. Mi-a zis că am negi plantari și că îmi va fi foarte greu să scap de ei, că va trebui să urmez un tratament cu Duofilm și apoi să fac repetate ședin­țe de criogenare, că negii mei sunt prea mari și au rădă­cini prea adânci pentru a mai putea fi operați. Pentru că nu am prea mare încredere în medici, am început să caut soluții naturiste la problema mea, în paginile "Formulei AS". Am fost foarte perseverentă cu fiecare din soluții și sunt convinsă că fiecare din ele e bună, dar trecuse mai bine de o lună de când în­ce­pusem tratamentul și deși negii nu avansaseră, nici nu dădeau semne de vindecare. Atunci, bunicii mele i s-a făcut milă de mine și s-a dus la o băbuță din pia­ță, care vindea plante de leac și i-a spus de proble­ma mea. Aceasta i-a dat ceai de mărul-lupului, precum și o schemă de tratament, care cuprindea și cremă de mărul-lupului. În 2 litri de infuzie caldă (o lingură de plantă la 1 litru de apă) trebuie ținute picioarele în fiecare seară și în fiecare dimineață, cel puțin 10 minute. (Aceeași infu­zie poate fi refolosită timp de 4 zile.) După ce îmi sco­team picioarele din ceai, trebuia să stau până se uscau, fără să le șterg, și apoi să îmi masez cât mai puternic negii cu cremă de mărul-lupului, ca să le omor rădă­cina. După 3 zile de când începusem trata­men­tul, nu mă mai dureau negii a­proa­pe deloc. Nu îmi venea să cred că pot să merg. După o săptămână de tra­tament, negii au început să se înne­greas­că, iar după vreo două săptă­mâni, au început să se exfolieze. După 3 săptă­mâni, am putut să îmi curăț pielea moartă cu o forfe­cuță și am continuat încă aproximativ o săptămână, în care au început să mi se cica­trizeze zonele în care fuse­seră negi. Am mai continuat o peri­oadă să mă dau cu cremă, pen­tru orice eventualitate, iar acum, la mai bine de 2 luni de la în­cheierea tratamentului, nu mai am nici măcar urmele negilor în talpă. Important: cum­părați o cremă bună cu mărul-lupului, care să aibă apro­barea Ministerului Sănătății. Eu mi-am procurat-o prin in­ter­net de la "Ambroplant". Să vă fie de leac!
IULIA

Prostatite acute și cronicizate

Un remediu excelent și natural constă în a fierbe o cană de ovăz (circa 250 g), la doi litri de apă, timp de 10-15 minute, pe foc bun. Se lasă să se răcească, se stre­­coară și se consumă în loc de apă, pe parcursul zilei. Când ni se face sete, bem acest ceai de ovăz fără restricții. Ameliorarea este spectaculoasă și rivalizează cu cele mai bune medicamente existente la ora actuală în farmacii (Duodart, Omnic Tocas, Proscar). Impor­tant este că folosirea îndelungată a acestui ceai nu îi diminuează eficiența, cum este de obicei cazul me­dicamentelor. E bine să folosim "toate armele" (căci războiul contra prostatitelor nu e ușor), și să luăm ca adjuvante și ceaiuri de ghimpe, pufuliță sau tincturi din aceste plante).
Ca afecțiune predilectă pentru vârsta a treia, pros­ta­tita este amplificată de factori ca răceala, acumu­larea de lichid, prin abstinență, ca urmare a vârstei, sau alți factori. Eliminarea acestui ex­ces se poate face printr-o "gimnas­tică indiană" a zonei afectate, res­pec­tiv mișcarea musculaturii sfinc­teriene. Așezăm căl­câiul în porțiu­nea dintre anus și organul genital mas­cu­lin și contractăm succesiv musculatura. Astfel tes­tăm și exis­ten­ța inflamației prostatice, prin sen­zația de durere a locului infla­mat. Circa o sută de contracții fă­cute zilnic sau de câte ori pu­tem pro­duc evacuarea lichi­dului pros­tatic din țesuturile inflamate pe care le detensio­nează. Așa se explică pentru ce, după un tușeu rectal, bol­navii spun că se simt totdeauna mai bine, fiindcă se exercită această presiune asu­pra pros­ta­tei. În caz de supra­infecție cu Candida albicans, aceas­ta se poate combina cu nistatină, folosită sub for­mă de mici "clisme" (5-6 compri­mate fărâmițate se dizolvă în apă simplă).
Cele spuse sunt rezultatul unor ex­periențe personale, ca bol­nav, și îi încre­dințez pe cei interesați de bunele rezul­tate și de lipsa totală a oricăror conse­cințe ne­gative. Dumnezeu, Doctorul cel Mare al tuturor doc­to­rilor, să vă ajute!
prof. N. G. VASILIEVICI - Bistrița

Probleme legate de potență

Încă din Antichitate, vinul de țelină este considerat ca afrodisiac. Puneți la macerat, vreme de trei zile, două căpățâni mari de țelină proaspătă într-un litru de vin. Beți din el câte un păhărel la fiecare masă de peste zi. La fel de bun este și sucul de tulpini și frunze verzi de țelină, amestecat cu suc de morcov (se prepară în mixer). Bun este și ceaiul de țelină - o ramură verde la 1/2 litru de apă (infuzie). Un dicton vechi spune: "Dacă omul ar cu­noaș­te toate virtuțile țelinei, și-ar umple grădina cu ea".
SAVU BUTOI - Turda

Varice, ulcere varicoase, edeme, hemoroizi

Fierbeți 40 g de scoarță de alun într-un litru de apă și beți zilnic 4-5 cești de decoct. Scoarța trebuie re­coltată de pe ramurile tinere, la sfârșitul iernii, și lăsa­tă să se usuce la umbră. Frunzele au și ele virtuți be­nefice circulației sanguine, de aceea se folosește ex­tractul din frunze în tratamentul varicelor și edemelor la picioare; se vor lua zilnic 60 de picături, în ceai, în două reprize.
Compresele făcute cu infuzie de frunze (30 g la 1 litru de apă) pot fi utilizate și în cazul ulcerațiilor vari­coase.
Este indicat, de asemenea, să aplicați pe ulcerații pan­samente impregnate cu lichidul obținut dacă lăsați să se infuzeze scoarța de alun (50 g) în apă și în vin, în cantități egale (1/2 l din fiecare).
ELIZA FILIP - Alba-Iulia

Probleme cu călcâiele

* Înainte de a vă culca, faceți o baie de picioare cu apă călduță, lăsându-le să se înmoaie. Ștergeți-le, apoi ungeți-le din belșug cu ulei de ricin și îmbrăcați șo­sete de lână ude. Puneți în pat o mușama sau o folie mai groasă de plastic ca să nu se ude cearceaful. Pro­cedeul se repetă și dimineața. După 3-4 săptămâni veți avea călcâie de nou-născut.
* În fiecare seară, după ce faceți baie sau duș, ungeți-vă bine călcâiele cu alifie de gălbenele. Face minuni.
* În fiecare seară și dimineață, ungeți-vă tălpile și călcâiele cu "Petroleum-Jelly", o cremă produsă de firma americană Lander și care se găsește la farmacii.
BERTA POP - Cluj