Împachetările

Iulia Vlad
Pentru a arăta bine, corpul nostru are nevoie din când în când de îngrijiri speciale.

Dacă vreți să slăbiți în anumite zone în care grăsimea nu se lasă dusă, să înlăturați celulita, să aveți o piele netedă și fermă, dar și parte de relaxare și răsfăț, împachetările sunt cea mai bună alegere. Atenție! Pentru a obține maximum de efecte în urma a­cestor proceduri, e necesar ca în urmă­toarele două zile să evitați zahărul, ali­mentele grase sau prea sărate, alcoolul, băuturile acidulate și să beți multă apă. De asemenea, beți cel puțin 1 litru de apă înainte și după împachetare.

Cum procedați

Aplicate de obicei în saloanele de specialitate, împachetările se pot face și acasă, într-o variantă mai simplă, de două ori pe săptămână. * Pentru înce­put, sunt necesare un duș cald și o ex­foliere a întregului corp, cu mălai, tă­râțe sau cu sare grunjoasă. Astfel este înlăturat stratul de celule moarte și pie­lea poate absorbi mai bine toate sub­stanțele active. * Preparatul pregătit înainte se aplică cu masaj ușor, pe zo­nele problematice (fese, coapse, abdo­men), se împachetează cu folie de plas­tic și se lasă să acționeze o jumătate de oră - o oră. Dacă sunt aplicate cu con­secvență, urmă­toa­rele preparate folo­site pentru împache­tări au ca efect redu­cerea depozitelor de grăsime, a celulitei și vergeturilor, revi­talizarea, tonifierea și hidratarea pielii.

Ceai verde, argilă, sare
Ingrediente: o jumătate de ceașcă de ceai verde pulbere (se obține prin mă­cinarea, cu râșnița de cafea, a ceaiului verde), 1 ceașcă de argilă, o jumătate de ceașcă de sare de mare (sau grunjoasă), apă fierbinte.
Mod de preparare și folosire: Adă­ugați peste ceaiul verde apă fierbinte și amestecați. Adăugați apoi sarea și ar­gila, mai turnați apă fierbinte, dacă e necesar, amestecând încontinuu până se transformă într-o pastă groasă. Lă­sați preparatul să se răcească și întin­deți-l pe corp când este la o tempe­ratură confortabilă.

Pudră de alge, argilă, ceai concentrat de rozmarin
Ingrediente: o jumătate de cană pu­dră de alge (se găsește la maga­zinele naturiste), o jumătate de cană de argi­lă, o cană de ceai concentrat de roz­marin.
Mod de preparare și folosire: Se amestecă pudra de alge cu argila, apoi se adaugă ceaiul de rozmarin și se a­mes­tecă până se obține o pastă groasă. Se întinde pe pielea umedă.

Zaț de cafea, ulei de măsline, ulei esențial de lavandă
Ingrediente: o ceașcă de zaț fin de cafea proaspăt preparată sau o ceașcă de cafea fin măcinată, o jumătate de ceașcă de ulei de măsline, 10 pi­că­turi ulei esențial de la­vandă.
Mod de preparare și folosire: se amestecă in­gredientele și se folo­sesc ca în rețetele de mai sus.

Miere, cacao, grapefruit
Ingrediente: 3 sferturi de ceașcă de miere, o jumătate de ceașcă de pudră de cacao, un sfert de ceașcă de suc de grapefruit proaspăt. Se amestecă bine și se aplică pe corp. Compoziția se lasă o jumătate de oră învelită cu o folie de plastic, apoi preparatul se spală.

Miere, oțet de mere, ulei esențial de rozmarin
Ingrediente: 3 sferturi ceașcă de miere, 4 linguri oțet de mere, 15 pică­turi ulei esențial de rozmarin. Se ames­tecă bine și pasta obținută se întinde, prin masare, pe corp.

Miere, scorțișoară, lămâie
Ingrediente: 3 sferturi ceașcă de mie­re, o jumătate de ceașcă praf de scor­țișoară, un sfert de ceașcă suc de lămâie proaspăt.
Are efect puternic contra celulitei.