Soluții pentru alergiile de sezon

Redactia
- Cu măsuri simple, dar eficiente, alergicii pot să evite dificultățile create de atacul polenului -

Filtre de polen în mașini

În modelele noi de mașini, ele sunt gata in­sta­late, iar în automobilele vechi, pot fi instalate ușor. Filtrele de polen trebuie înlocuite, anual, toamna.

Spălați-vă seara pe cap

Asta înlătură polenul și praful și împiedică ata­curile de astm și sufocare nocturne.

Aspirați praful sistematic


În praful din casă există adesea particule de aca­rieni, care conțin spori de ciuperci și polen. În co­merț există aspiratoare speciale, concepute anume pentru alergici, care conțin filtre ce rețin până la 99% particulele de praf. Spălatul pe jos frecvent reține și mai mult polen decât aspiratoarele.

Hainele de stradă nu se lasă în dormitor

Polenul se prinde de haine și pantaloni. Per­soanele care suferă de atacuri de strănut și curgerea continuă a nasului trebuie să-și țină hainele pe care le poartă ziua departe de dormitor.

Nu țineți ghivece cu plante în camera de dormit

Pământul din ghivece conține întotdeauna spori de mucegai. În felul acesta, unele plante de interior, precum ficusul, pot ele însele să provoace alergii.

Clătiți hainele de două ori

Enzimele, tensidele sau substanțele parfu­mate care irită pielea se elimină complet doar dacă rufele sunt clătite de două ori. Unele ma­șini de spălat au ase­me­nea accesorii. Pe piața detergenților există și produse mai puțin iritante ("Sensitiv").

Nu vă dezinfectați în exces

Folosirea exagerată a substanțelor antibacteriene sporește riscul apariției unei alergii.

Atenție la renovarea locuinței!

Când cumpărați vopsele și lacuri, fiți atenți la felul în care le combinați. Nici culorile naturale și biologice nu sunt totdeauna mai bune, întrucât con­țin terpene și acrilați de metil, substanțe care produc alergii.

Încercați cosmeticele înainte de a le cumpăra

Alergicii cu probleme legate de epidermă tre­buie să le evite, atunci când cumpără cosmetice sau produse destinate curățeniei casei, pe cele care con­țin substanțe ce pot provoca alergii. Portalul de pe internet www.codecheck.info listează toate sub­stanțele "necurate".