ZODIACUL LUNII IUNIE

Tana Rosca
- La început de vară, micul malefic Marte este mai puțin supărat ca lunile trecute, pentru că acum se mișcă înainte, dar pașnic tot nu l-am putea numi. Daravelele nerezolvate îl vor împinge să se încleșteze cu Pluton, cel mai abitir între 12 și 15, când ambițiile și orgoliile ne pot determina și pe noi să intrăm în lupte în care nu pot exista câștigători. Deviza cea mai înțeleaptă: cel mai deștept cedează. Ar trebui să ocolim și locurile în care spiritele se încing ușor, precum și compania persoanelor agresive. Către finalul lunii, oponentul lui Marte devine Uranus, când nu vom dori să facem nimănui pe plac, ci să le demonstrăm celor din jur cine suntem. Ar trebui să evităm interacțiunile cu persoane în poziții de autoritate, dar în orice relație în care ne simțim limitați, vom avea tendința de-a ne revolta. Mercur retrogradează din 8, creând la început încurcături în familie, iar din 18, în peisajul vieții noastre cotidiene. Neptun retrogradează din 10, fără efecte spectaculoase, căci influența sa se mărginește la tărâmurile subtile. Maestrul iluziilor ne trezește stări de visare, confuzie și îngreunează perceperea corectă a realității -

BERBEC
Energie, dar cu măsură!


În fine, sunteți stăpâni pe ener­gia dvs. și simțiți că o puteți diri­ja, așa cum doriți. Însă pentru că pla­neta dvs. guvernatoare, Marte, a fost multă vreme în mișcare retrogradă, există riscul de a folosi incorect consi­de­ra­bila-i ener­gie. E important să vă defi­niți prin ceea ce faceți și ceea ce sunteți, dar nu împotriva unor persoane sau si­tuații care vă fac să vă simțiți încor­se­tați. Altfel, veți avea doar izbucniri de re­vol­tă, care se vor solda cu conflicte, în timp ce dvs. vă doriți, de fapt, să schim­­bați niște raporturi. Comunicarea în familie poate să decurgă cu dificul­tăți, între 8 și 17, în schimb, perioada e po­trivită pentru a face reparații prin casă. Din 18, Mercur retrograd vă poa­te afec­ta deplasările și conversațiile co­tidiene.
BANI: Venus vă ajută până pe 23, dar și plăcerea de-a cheltui poate fi mare. Excepția o constituie da­ta de 13, care pe frontul financiar se poa­te dovedi păguboasă dacă vă atin­geți de economii.
CARIERĂ: Orice act de nesubor­donare poate avea con­se­cințe asupra cărora nu mai puteți re­veni, în mod special între 12 și 15.
DRAGOSTE: Sfârșitul de lună se poate dovedi mai mult decât tumultuos, ziua critică fiind cea de 25. Dvs. v-ați făcut obiceiul de-a face doar ceea ce doriți, iar partenerului i s-a terminat, după toate probabilitățile, și ultimul strop de răbdare.
SĂNĂTATE: Luna aceasta nevoia de somn devine tot mai pro­nun­țată, odată cu retro­gra­darea lui Neptun, pe 10, și apoi a lui Chiron, pe 21.

TAUR
Pace și armonie


Frumoasa Venus continuă să vă țină tovărășie până pe 23, ceea ce vă ușurează viața din toate punctele de vedere. Dorința dvs. de-a trăi în pace și armonie vă poate determina să interveniți ca me­dia­tori în conflictele celor pe care-i sim­patizați. Puteți face asta cu succes, dar nu în fatidica zi de 13, care, din acest punct de vedere, este chiar cu ghinion. Și dvs. personal ar trebui să vă luați anumite măsuri de precauție, în sensul că cineva care vă abordează cu auto­ri­tate în această dată poate obține de la dvs. mai mult decât ar fi cazul. Rela­țiile de prietenie se pot schimba în re­lații victimă-salvator, după 10, când priete­nii dvs. pot avea tendința de-a se auto­compătimi ori dvs. cădeți în această cap­cană, iar această tendință se poate adânci încă după data de 20.
BANI: Cu ajutorul planetei comu­ni­cării, Mercur, puteți revi­zui contractele vechi și schimba, pe ici-pe colo, ceva în favoarea dvs. Dar noi angajamente nu v-am sfătui să vă luați, cu toate că Venus vă poate îmbia după 23.
CARIERĂ: Relațiile cu colabo­ra­torii dvs. pot duce la duș­mănii secrete periculoase, în ultima par­te a lunii, mai ales în jurul datei de 25.
DRAGOSTE: Aveți multă răbdare cu posibilele asperități din comportamentul partenerului dvs., dar dacă cedați condițiilor pe care acesta vi le va putea impune pe 13, veți ajunge să regretați.
SĂNĂTATE: Insomniile pot fi în­soțite sau urmate de du­reri de cap greu de suportat, mai ales pe final de lună.

GEMENI
Un pas înainte, doi înapoi


Trecerea Soarelui prin semnul dvs., până pe 21, vă oferă o nouă infuzie de energie, cât să vă țină un an de zile. Tot în semnul dvs. se găsește, din 18, și planeta dvs. guvernatoare, ceea ce ar fi grozav, dacă Mercur n-ar fi retrograd. Așa stând lucrurile însă, Soarele vă îndeamnă să mergeți înainte, în timp ce Mercur vă propune să vă rein­ventați. Aveți atâtea fațete ale personalității - n-a venit oare mo­men­tul să le revizuiți pe cele pe care le manifestați acum și să vedeți ce altceva ați mai putea manifesta?! Mai ales că, începând din 24, micul bene­fic Venus se alătură lui Mercur și vă ajută să faceți o sinteză armonioasă între trecut și viitor.
BANI: Către sfârșitul lunii sun­teți supuși unor tendințe contradictorii. Prima constă în dorința de a cheltui fără socoteală, eventual la mesele de joc, riscul maxim de pier­deri fiind în jurul datei de 25. Aceia care au o gândire constructivă, în schimb, se pot lansa într-o nouă întreprindere, după luna nouă din data de 27.
CARIERĂ: Relația cu supe­riorii dvs. ierarhici se poate schimba, începând cu data de 10, în sensul că, dacă șefii dvs. de­vin mai absenți, puteți cădea în cap­cana neglijenței. Lipsa de aten­ție pentru detalii se poa­te solda cu neplăceri mi­no­re pe final de lună.
DRAGOSTE: Analizați-vă cu grijă trecutul, după 18, și Venus vă va arăta, din 24 încolo, care ar fi alegerea cea mai bună.
SĂNĂTATE: Funcțiile endocrine ale organismului dvs. se pot regla, sub influența lui Venus, până pe 23, dar pe 13 e cazul să aveți grijă de genunchi, dinți și piele.

RAC
Optimism


Începeți luna cu un tonus bun, asigurat de prezența marelui be­nefic Jupiter și a planetei comuni­cării Mercur, în semnul dvs. Până pe 7, debordați de optimism și energie, o combinație ce vă permite să vă susțineți ideile și viziunile cu mare forță de convingere, iar opti­mis­mul dvs. este contagios. Din pă­cate, Mercur intră în mișcare retro­gra­dă pe 8, ceea ce înseamnă că până pe 17 s-ar putea să fie nevoie să revi­zuiți anumite enun­țuri pe care le-ați făcut pornind de la un exces de încre­dere în viitor. Anul acesta, Soa­rele intră în semnul dvs. pe 21, deci vă urăm un generic "La mulți ani!". În tandem cu Jupiter, el vă va face să ac­­ționați cu multă siguranță și aplomb.
BANI: Cu excepția fatidicei date de 13, vă puteți însoți cu succes cu prietenii, pentru a câștiga niște bani în plus.
CARIERĂ: Problemele familiale, care se pot intensifica luna aceasta, în două etape, o dată între 12 și 15, iar apoi în jur de 25, se pot repercuta asu­pra si­tuației dvs. profesionale, mai ales către sfâr­șitul de lună. Încer­cați să evitați proiecte care pre­supun lucrul în echipă.
DRAGOSTE: Ar fi bine să a­bordați pro­ble­me­le conflictuale din cuplu până pe 7, cât timp sunteți ajutați de Mercur direct și evitați asta între 8 și 17. Relațiile de iubire con­tinuă să se con­solideze, în prima ju­mătate a lunii.
SĂNĂTATE: Odihna activă este remediul cel mai bun pentru a rămâne în formă.

LEU
Cu degetul la buze


Încet, dar sigur, problemele dvs. de natură casnică și/sau familială își găsesc rezolvarea. Puteți primi ajutor și din partea rudelor prin alianță. Ajutorul poate veni sub formă materială sau sub formă de sfa­turi bune. În anu­mite cazuri, ci­neva poate găsi o soluție practică pentru proble­me­le dvs. sau vă poate prelua o parte din res­pon­sabilitățile apăsătoare. Ține­ți-vă secretele pentru dvs., ori­cât de buni ascultători și interesați de ceea ce aveți a spune s-ar do­vedi inter­locutorii, ca să nu ajungeți să regretați că ați încre­dințat informațiile cui nu trebuie. Aces­tea ar putea fi fo­losite de cei care vă duș­mănesc în taină.
BANI: Atitudinea dvs. rămâne în continuare una destul de ne­realistă, de aceea ar fi necesar să cereți sfa­tul vârstnicilor din familia dvs. îna­inte de a vă deda unor cheltuieli extra­vagante. Acest risc există mai ales pe 30.
CARIERĂ: Unii dintre colegii dvs. mai tineri ar putea încer­ca să vă ponegrească, între 8 și 17, dar singura zi în care sunteți cu ade­vărat vul­nerabili e cea de 13.
DRAGOSTE: Bunăvoința unuia dintre șe­fii dvs. ar putea fi destul de subiectivă, în sensul că aici se poate înfiripa un flirt. De vină este romantica Venus, care șter­ge granițele funcțiilor, pâ­nă pe 23. Pe 13 însă, dove­zile de afec­țiune ar trebui repri­mate, căci pot apărea urmări.
SĂNĂTATE: Încheieturile brațelor, umerii mai ales, ar trebui menajate în intervalul 8-17.

FECIOARĂ
Revizuiți-vă prieteniile


Toate relațiile dvs., de la cele de prietenie și până la cele de ru­denie, trec printr-un proces de re­vi­zu­ire, în sensul bun al cu­vântului. Cea mai multă atenție ar tre­bui s-o acor­dați prietenilor dvs. vechi sau mai în vârstă, în special dacă ați observat că aceștia au devenit mai retrași. Acest lucru s-a întâmplat pen­tru că ați pre­ferat din ce în ce mai mult compania celor tineri sau gru­purile mari. Iată însă că între 8 și 17 vă puteți da sea­ma de superficialitatea unor ase­me­nea legături și asta vă ajută să vă reexaminați prioritățile. În jurul datei de 13 ar fi de preferat să nu conduceți și să nu aveți de-a face cu autoritățile.
BANI:Acum pu­teți pune, în fine, în practică anu­mite de­cizii, pe care ați fi vrut să le aplicați de­mult, probabil de prin martie. Ca să vă iasă bine, ar trebui însă să o luați încet, în special în jurul datei de 25.
CARIERĂ: Există opor­tu­nitatea de-a vă face re­marcați. Aveți însă grijă să nu aveți niciun fel de res­tan­țe îna­inte de data de 18, când, din pricina lui Mercur retro­grad, puteți fi prinși cu lucruri neduse la capăt.
DRAGOSTE: Cu toții alergăm după un ideal, dvs. cu atât mai mult, în această perioadă, când vă doriți mai mult decât un partener, un salvator. Ori, în cazul dvs., e invers: partenerul este cel care dorește să îl salvați.
SĂNĂTATE: Pe fondul lui Mercur retrograd, din 8, sto­ma­cul și intestinele dvs. reacționează mai puternic la tot ce e iritant.

BALANȚĂ
Prestigiu profesional


Micul malefic Marte con­ti­nuă să vă cutreiere semnul zodiacal, dar de astă dată, în mișcare directă părând foarte grăbit să aplice, în fine, deciziile pe care le are de luat. Ideal e să vă apucați de treabă la începutul lunii, înainte ca energia marțiană să se confrunte cu cea plutoniană, respectiv între 12 și 15. Mijlocul lunii poate fi marcat de conflicte familiale, iscate în jurul unor moșteniri sau resurse pe care le dețineți în comun cu alți membri ai familiei dvs. Călătoriile sau studiile între­prinse până pe 17 sunt marcate de reușite, în schimb, din 18 încolo, Mercur retrograd riscă să vă încurce atât drumurile lungi cât și cele scurte.
BANI: Aceia dintre dvs. în ale căror atribuții intră mânuirea banilor pot fi recom­pensați de șefi printr-o mărire de salariu sau măcar o bo­nificație, deoarece le-ați adus, în timp, economii.
CARIERĂ: Bine văzuți sunteți încă din vara anu­lui trecut, doar că prestigiul dvs. era mai mare decât funcția. Acum însă e mai greu ca cineva să vă împiedice ascensiunea bine meritată.
DRAGOSTE: Încă nu e pace în cuplu, dar măcar conflictele pot fi discutate deschis. Cel mai greu vă va fi să vă stăpâniți iritarea față de partener, în jurul datei de 25.
SĂNĂTATE: Odată cu intrarea lui Neptun în miș­care retrogradă, pe 10, somnul dvs., chiar prelungit, este mai puțin odihnitor ca înainte. Labele picioarelor vi se pot umfla, deci ar fi bine să purtați încălțăminte comodă, iar sistemul limfatic-ganglionar se lenevește și el.

SCORPION
Vindecare sentimentală


Nu se poate spune că ați scăpat întru totul de frustrări în viața personală, dar categoric vă simțiți mai bine decât luna trecută. Asta, pentru că marele malefic Saturn, care vă traversează zodia în mișcare retrogradă, primește aspecte prie­tenoase din partea marelui benefic Jupiter (pri­mele zile ale lunii) și de la asteroidul Chiron. Efectul cumulat este unul de echilibru emoțional și chiar de vindecare a unor suferințe mai vechi. Este posibil ca după data de 20 să mai iasă la lumină anumite dureri vechi, dar și acestea pot fi înțelese și depășite mai ușor ca altă­dată.
BANI: Sunteți creativi în probleme bănești încă de la începutul lunii și e bine să vă ocu­pați de afacerile și investițiile dvs. până pe 17. Ulte­rior, Mercur retrograd inițiază o perioadă nefa­vo­rabilă pentru tratative și con­tracte. Puteți totuși reveni asu­pra unor termeni con­trac­tuali, din 24, ajutați de Venus.
CARIERĂ: Rivalii dvs. as­cunși sunt cel mai probabil bărbați, pe care dvs. îi puteți considera prietenii dvs., de la locul de muncă. Veți putea avea o surpriză neplăcută în acest sens, în jurul datei de 25.
DRAGOSTE: Cuplurile consacrate beneficiază de energia armonizatoare a lui Venus, până pe 23 inclusiv, mai puțin însă pe 13, când e po­sibil să aveți pretenții exagerate față de un partener destul de binevoitor.
SĂNĂTATE: Tensiunea arterială ar trebui strict supravegheată în cea de-a doua par­te a lunii. Ziua de risc maxim este cea de 25. Res­pectați și toate prevederile de protecția muncii.

SĂGETĂTOR
Separați prietenia, de bani


Vă implicați intens în acțiunile de grup, care de astă dată nu mai întâmpină atâtea obstacole. Dar pentru că, în sfârșit, vă ies, puteți fi prea fermi în felul în care puneți problema. Această atitudine poate trezi proteste din partea celorlalți prieteni implicați, iar în jurul datei de 25, se pot isca adevărate con­flicte. În ultima perioadă a lunii v-am sfătui să vă țineți departe de jocurile de noroc, pentru că există un risc serios să vă aventurați. Tot atunci vă pot tenta și sporturile extreme, dar e mai bine să vă abțineți. Luna plină din 13 se petrece în zodia dvs. și poate coincide cu finalizarea unui proiect personal.
BANI: Prietenia și banii ar trebui separate cu strictețe, în special în intervalul 12-15. Cel mai bine ar fi nici să luați și nici să dați bani împrumut, căci se pot ivi încurcături.
CARIERĂ: Acelora dintre șefii dvs. mai în vârstă, care sub o formă sau alta, v-au ținut cariera pe loc, li se cam termină influența. Popularitatea de care vă bucurați printre colegi este asigurată de micul be­ne­fic Venus, până pe 23, iar singura zi în care sunteți vulnerabili e cea de 13.
DRAGOSTE: Partenerul se implică intens în viața de cuplu, dar o poate da în bară cu comunicarea, din 18 încolo, deci nu luați personal tot ce spune. În relațiile mai noi pot ieși scântei în preajma datei de 25.
SĂNĂTATE: Cei care rămân consecvenți în tratarea afecțiunilor cronice, mai ales osoase, pot vedea deja rezultate bune.

CAPRICORN
Rude, prieteni - dar nu exagerați


Atât relațiile de prietenie, cât și cele de amiciție sau vecinătate, ori cele cu rudele, sunt plăcute pe parcursul întregii luni. Aveți însă grijă că, după data de 9, cei din anturajul dvs. ar putea să se întreacă cu băutul, fumatul sau je­lu­itul, ceea ce vă poate face să regretați, la un mo­ment dat, că vă irosiți atât de mult timpul, pe care știți să-l pretuiți ca nici o altă zodie. Relațiile de familie pot de­veni proble­ma­tice în jurul datei de 25, poate din pri­cina excesului de tensiune provocat de pro­ble­me­le de serviciu, pe care aveți tendința să le aduceți acasă.
BANI: Situația dvs. financiară nu pare supusă unor oscilații semnificative pe parcursul lunii iunie.
CARIERĂ: Ambiția dvs. este puternică acum și aveți și o direcție clară, pe care o ur­mați. Opoziția poate fi însă pe măsură, atât între 12 și 15, cât și în jurul datei de 25. Cel mai bine vă reușesc acele proiecte la care lucrați singuri, pentru că nu aveți răbdare cu complicațiile ce pot apărea în echipă.
DRAGOSTE: Partenerul de cuplu își păstrează atitudinea pozitivă și încurajatoare. Dar nici Capricornii celibatari nu se pot plânge de lip­să de acțiune, grație romanticei Venus, care favo­rizează înfiriparea unei noi relații, până pe 23.
SĂNĂTATE: Aveți multă vitalitate până pe 17, dar mai apoi își poate face apariția obo­seala nervoasă și slăbiciunea încheieturilor bra­țelor.

VĂRSĂTOR
Iubiri pasionale


Oaza de liniște în viața dvs. o reprezintă casa și familia, măcar până pe 23. Numai pe data de 13 ar trebui să vă asigurați că nu veniți acasă cu un stres acumulat la serviciu. Dar și așa, cei dragi vor fi alături de dvs. Ar fi bine să dați curs invitațiilor în preajma lunii pline din 13, aveți toate atuurile ca să impresionați pe cine trebuie și eventual chiar să descoperiți pe cineva dornic să vă ia sub aripa sa ocrotitoare. Între 12 și 15 și mai apoi în jurul datei de 25, v-am recomanda să evitați deplasările, fie că este vorba de banalele curse de peste zi sau de plecatul în călătorii îndepărtate.
BANI: Sunteți dispuși să dați banii pe distracții, ba chiar să vă expuneți riscurilor pe care le presupun jocurile de noroc. Această tendință se poate dovedi costisitoare - la propriu. Ziua în care extra­vaganța dvs. poate atinge cote maxime este ultima zi a lunii.
CARIERĂ: Sub influența marelui benefic Jupi­ter, reușiți să aduceți zâmbete pe fața colegilor dvs. și calitatea rezultatelor obținute de echipă crește. Șefii nu pot să ignore acest lucru.
DRAGOSTE: Poveștile de iubire sunt pasionale, iar după 8 se pot complica. Este posibil să dea semne de viață cineva din trecut, cu care relația nu a fost trăită până la capăt, iar din 24, afec­țiunea dvs. să fie divizată.
SĂNĂTATE: La mijlocul lunii ar trebui să vă feriți de infecții la nivelul capului sau al sistemului uro-genital. Atenție maximă la igienă!

PEȘTI
Se închid rănile


Peștii preocupați de auto­cu­noaștere pot să facă mari pro­grese, luna aceasta, în vinde­carea unor răni sufletești. Aspectul vinde­cător se produce între asteroidul Chiron, în semnul dvs., și Saturn retrograd în Scorpion, zodia asociată cu sub­conștientul dvs. Probabil aveți un ghid expe­rimentat, de preferință cineva mai în vârstă alături, care vă conduce pe traseu. Perioada cea mai bogată în rezul­tate pozitive începe pe 9. Să nu vă speriați dacă după 21, când Chiron intră în mișcare retrogradă, ies la suprafață alte dureri. Asta înseamnă că problemele care v-au preocupat până acum au fost rezolvate și că puteți merge mai departe. Pentru toți Peștii însă, luna iunie poate coincide cu o perioadă în care cu­noștințele lor sunt apreciate și fac față cu succes unor examene destul de severe.
BANI: Marte poate duce la conflicte privitoare la bani, o dată în intervalul 12-15, când problemele se pot ivi în asocierile cu prietenii, iar apoi în jurul datei de 25, când e important să nu acționați impulsiv, sub imperiul unei idei care pare grozavă doar pe moment.
CARIERĂ: Totul decurge în mod obișnuit, nu vă așteptați la nimic special, nici în bine, nici în rău.
DRAGOSTE: Comunicarea curge frumos, în re­lațiile de iubire, la începutul lunii. Problema e doar că în viața dvs. ar putea exista mai multe interese romantice și să intrați în încurcături, între 8 și 17.
SĂNĂTATE: Doar insomniile vă pot deranja starea fizică, spre sfârșitul lunii.